LIVERPOOL’ UN ŞAŞIRTAN YENİLGİSİ

LİVERPOOL’UN ŞAŞIRTAN YENİLGİSİ

Başarılı geçen namağlup bir sezon bitirme hedefiyle yola çıkan Liverpool, geçtiğimiz günlerde şoka uğratan mağlubiyetiyle gündeme oturdu. Premier Lig’de sezona 44 maçlık yenilmezlik ve 18 maçlık galibiyet serisiyle devam eden namağlup lider Liverpool, çıktığı Watford deplasmanında bu serilere son verdi.

En yakın rakibinin 22 puan önünde olan Klopp’un öğrencileri sezonun ilk mağlubiyetini küme düşme riski bulunan Watford’a karşı alarak futbol severleri şaşırttı.  Ligde 18.sırada yer alan Watford takımında Liverpool’un serisini bitiren goller İsmaila Sarr (2) ve Troy Deeney (1) tarafından atıldı.

Unvan Arsenal’de kaldı…

Bu mağlubiyet Liverpool için farklı bir anlamda taşıyordu. Sezona mükemmel devam eden Klopp’un öğrencileri namağlup şampiyon olmayı hedef edinmişti. Liverpool, bu mağlubiyetin alınması üzerine Arsenal’in elinde bulundurduğu 2003-2004 yılındaki namağlup şampiyon olma rekorunu egale edemedi. 

Arsenal o dönem, 49 maçlık yenilmezlik serisiyle şampiyon olmuştu. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda Liverpool adına hâlâ kırılacak bir rekor kaldı. Liverpool eğer Premier Lig’de 100 puanın üstüne çıkarak şampiyon olursa, Manchester City’nin rekorunu kırmış olacak.

Ismaile Sarr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir