LIGHT VE ŞEKERSİZ İBARELERİ SİZİ KANDIRMASIN

LIGHT İBARESİ SİZİ KANDIRMASIN

Diyet, light ve şekersiz ibareleri ile satışa sunulan gıdalar, içerdiği şeker ve enerji miktarı düşürülmüş gıdalardır. İlk bakışta hepsi aynı anlama geliyor gibi görünse de, durum aslında farklı. Diyabetik, light, şekersiz, diyet olarak üretilen gıdaların ne anlama geldiklerini analiz ederek, ne yediğimizi bilmek gerekiyor.

Diyabet yani şeker hastalığı bulunan bireyler için ilk üretilmeye başlanan şekersiz gıdalar, farklı tatlandırıcılar içerebilir ancak şekersiz ürünlerdir. Light ya da diyet grubu ürünler ise kalorisi ve içerdiği şeker oranı azaltmış gıdalardır. Yani içinde şeker barındırabilirler. Üzerinde şekersiz ya da diyabetik ibaresi bulunmayan light ürünlerin, şeker içeriği olabilir.

Kilo vermek istiyorsanız, marketlerden alacağınız paketli gıdaların üzerinde yazan besin değerlerini ve kalori miktarını incelemeli, şeker oranı hakkında bilgi edinmelisiniz. Gerekli olması halinde bir uzmana danışabilir, günlük almanız gereken değerleri göz önünde bulundurarak öğün programlamalısınız.

Diyet ve Light İbareleri Sizi Kandırmasın

Light Ürünlerin Miktarına Dikkat Edin!

Diyet yapıyor ve fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, light ve diyet ürünlerini tercih etmeniz iyi bir seçenek olabilir. Ancak bu ürünlerin üzerinde diyet, light, şekersiz ibarelerinin bulunması sizi yanıltmasın. Bir ürünün light ve şekersiz olması, sınırsız tüketebileceğiniz anlamına gelmez.

1 adet yerine 2 adet yiyebileceğiniz ancak içerisinde düşük oranda da olsa hala şeker ve yağ barındıran gıdalar olduklarından, kontrollü bir şekilde tüketmeniz gerekmektedir. Light ürün diye paket, paket gıda tüketerek kilo alan birçok örneğe rastlamak mümkün. Oysa kontrollü ve adetli tüketerek, light ürünlerden yararlanabiliriz.

Light bir gıdada; Ürün porsiyonunun içerisindeki yağ oranının 0,5 gramda az olması “yağsız”, gıdanın 5 kaloriden az olması “kalorisiz”, ürün porsiyonunda 2 mg.’dan az kolestrol içermesi “kolestrolsüz”, ürün içerisinde 3 gram veya daha az yağ bulundurması “az yağlı”, porsiyon başına düşen yağ oranının %25 az olması ise “yağı azaltılmış” ibareleri ile satışa sunulduğunu bilmelisiniz.

Light Ürünlerin Miktarlarına Dikkat Edin

Diyet, Light, Şekersiz Ürünler Sağlıklı Mı?

Öncelikle hatırlatmakta yarar var ki; ambalaja girmiş yani işlem görmüş hiçbir gıda, %100 sağlıklı değildir. Önerimiz ise eğer imkanlarınız dahilinde ise kendi gıdanızı, ev ortamında, en doğal ve sağlıklı bir şekilde yapmanız olacaktır. Ancak hem vakit, hem de beceri isteyen bu durum maalesef herkes için mümkün değildir. Bu nedenle, ister istemez market raflarının önünde buluyoruz kendimizi.

Paketlenmiş diyet, light ürünler alacaksanız, mutlaka güvenilir olduğuna emin olduğunuz, tanınmış markaların ürünlerini tercih etmelisiniz. Önce paketin içeriğini, besin değerlerini okuyup daha sonra satın almalısınız. Tanımadığınız pek çok kimyasalı içindekiler bölümünde gördüğünüz gıdaları tercih etmemelisiniz.

Unutmayın ki; ambalaja girmiş gıdalar içerisinde glikoz, mısır şurubu ve yağ olması olasıdır. Bu nedenle bu tür gıdalara yönelmek yerine, kuru meyve ve kuruyemişleri tercih etmeniz sağlığınız açısından çok daha iyi olacaktır. Doğal ve organik gıdaları yeterli miktarda tüketmek, light ürünleri tüketmekten daha faydalıdır.

Düşük Kalori Ürünler Sağlıklı mı?

Light Süt ve Yoğurtlar Nasıl Tüketilmeli?

Doğumdan, ölüme kadar geçen süreçte asla vazgeçmemeniz gereken besinlerde ilk sırada Süt geliyor. Bebeklik, çocukluk, yetişkinlik ve özellikle yaşlılık döneminde sık sık süt tüketmeliyiz. Sütün faydaları saymakla bitmiyor ancak en sağlıklı şekilde nasıl tüketmeliyiz konusunda farklı görüşler mevcut.

Süt ve süt ürünleri, içerisinde yüksek miktarda yağ bulundurur. Kalsiyum ve D vitamini açısından oldukça zengin olan süt ve yoğurdun, kemik sağlığı açısından da çok büyük önemi bulunuyor. Süt tercihinizi ise yaşam şartlarınıza ve hareket durumunuza göre yapabilirsiniz.

Gün içerisinde hareket halindeyseniz, 1-2 saat yürüyorsanız, dışarıya çıktığınızda araba kullanmayı tercih etmiyorsanız, kısa aktif bir yaşamınız varsa yağlı süt ve yoğurt ürünlerini tüketmenizde sakınca bulunmuyor.

Masa başında çalışıyor, pek fazla hareket etmiyor yani durağan bir yaşam tarzına sahipseniz light süt ve yoğurt ürünlerini tercih etmeniz, vücudunuzdaki yağ oranını kontrol altında tutabilmeniz için yararınıza olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir