KAKAO YAĞININ BİLİNMEYEN MUCİZELERİ

Kakao ağacı; Güney Amerika, Batı Afrika ve Batı Hint Adaları başta olmak üzere sıcaklığın +5 derecenin üzerinde olduğu ülkelerde yetiştiriliyor. Solgun sarı renge sahip ve yenilebilme özelliği bulunan kakao yağı, birçok yararı ile mucizelere imza atmayı başarıyor.

Kakao denildiğinde pek çoğumuzun aklına ilk olarak gelen çikolatayı elde etmek için ise; kakao ağacı meyvesinin fermente edilmesi gerekiyor. Yapılan fermantasyon sonrasında acılığı giderek, doğal ve hoş kokusu geriye kalıyor.

İçerisinde E vitamini yüksek düzeyde barındıran kakao yağının fitokimyasallarında 30’dan daha yüksek sayıda fitosterol ve triterpenalkol bulunması nedeniyle en önemli özelliğinin; antibakteriyel etkiye sahip olduğunu ve yarayı iyileştirmede oldukça başarı olduğunu da belirtelim.

Kakao Yağının Mucizevi Yararları;

  • Antioksidan Deposudur… Ciltte meydana gelen kırışıklıklar ve kurumalar, daha olgun görünmenize neden olabiliyor. Bunu engelleme de en başarılı yöntem antioksidanlardır. Kakao yağında bulunan antioksidan yapı sayesinde, cildiniz daha genç ve sağlıklı kalabilir. Vücudumuzda bulunan serbest radikaller zamanla hücrelere zarar vermektedir. Bu durumda oluşan cilt hücreleri söz konusu olduğunda yaşlanmaya sebep olduklarından, antioksidan yapıya ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Dudak Kuruluk ve Çatlaklarını Yok Eder… Hücre yenilemeye destek olan kakao yağından bir parça alarak, dudağınıza sürdüğünüzde anında meydana gelen mucizeyi fark edebilirsiniz. Hoş kokusu ile pek çok kişinin beğenisini kazanan kakao yağı, tüm gün boyunca cildi nemlendirmeye devam ettiğinden oldukça yararlıdır. Dudaklarınızın gün boyunca nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
  • Yaraları İyileştirir… Vücudumuzda bulunan yaraların iyileşme sürecinde meydana gelen kaşınma ve tahrişe engel olan kakao yağı; yara, yanık, kesik ve tahriş gibi vakalarda en etkili olan bitkisel çözümler arasındadır. Ayrıca kakao yağının, ağrı hafifletici özelliği bulunduğunu da belirtmemizde yarar var. Gerekli durumlarda tıbbi olarak da kullanılabilmektedir.
  • Kalp Krizi Riskini Azaltır… Kakao yağının içerisindeki polifenolik bileşenleri sayesinde damar sertleşmesini önlemede oldukça faydalıdır. Kalp damar hastalıkları riskini ise azaltmasına yardımcı olan içinde bulundurduğu bitkisel kaynaklı doymuş yağ ile bağlantılı olduğunu da belirtelim.
  • Saç Derisini Güçlendirir… Kakao yağı saçlarınızı beslemeye yardımcı olduğundan, özellikle kuru ve yıpranmış saçlara nem kazandırmak için kullanabilirsiniz. Saç bakımınızda düzenli olarak kakao yağı kullanmanız, daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda nem oranı yüksek, çabuk kırılmayan saçlarınız olmasına yardımcı olur.
  • Cildi Nemlendirmeyi Sağlar… Cilt yapısı hassas ve kuru olan kişilerin, vücut losyonlarına ekleyerek kakao yağı kullanabilirsiniz. Dilerseniz sıvı halindeki kakao yağını da direkt teninize uygulayabilirsiniz. Hoş ve kalıcı kokusunun yanı sıra cildi nemlendirmesi de kakao yağının en belirgin faydaları arasında yer alıyor.
  • Zinde Tutar… Kakao yağı içerisindeki bileşenler ve tatlı kokusu ile beyine mutluluk dalgaları göndererek hem mutlu olmanızı, hem de daha enerjik olmanızı sağlıyor. Vücut için pek çok yararı bulunan kakao yağı, beyin ve hormonlar üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
  • Rahat Uyumanızı Sağlar… Bir önceki madde de belirttiğimiz gibi beyin ve hormonlar üzerinde etkili olduğundan, daha rahat uyumanıza yardımcı olur. Vücudu rahatlatması sebebiyle bu yöntemi bilenler yatmadan önce kakao yağı sürerek kolayca uykuya dalabiliyorlar.
  • Teni Bronzlaştırır… Güneşten gelen zararlı ışınların yanı sıra tenin uygun ve ideal seviyelerde bronzlaşmasına yardımcı oluyor. Cildin doğal parlaklığa ulaşmasına ve daha bronz görünmesine yardımcı olan kakao yağının, halk arasında en çok bilinen faydasının da bu olduğunu belirtelim. Cildi kurutmadan, zararlı ışınlardan koruyarak, sağlıklı ve doğal bir bronzluk sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir