JAPON SU TERAPİSİ İLE SAĞLIKLI KALIN…

Çok eski tarihlere dayanan ve Japon kadınlarının asla vazgeçemediği su terapisi ile hem sağlıklarını korudukları, hem de güzel bir cilde sahip oldukları son dönemde yeniden gündeme geldi. Pek hastalığa karşı tedavi amaçlı uygulanan Japon su terapisi giderek ülkemizde de yaygınlaşıyor.

Su içmenin, sayısız derde şifa olduğu bilinen bir gerçek. Yetişkin bir insan bedeninin, %60’ının su olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda, genetiğimizde suyun ne kadar önemli bir yer tuttuğunu fark etmememiz mümkün değil.

Her dönem zayıf ve sağlıklı kalmayı başaran Japonların sırrının; su terapisi olduğu belirtiliyor. Japon su terapisi, gün içerisinde tükettiğiniz öğünleri ve su alımını zamanlamayı içeriyor. Üstelik su terapisi her sabah ilk uyandığınızda, birkaç bardak oda sıcaklığında su içmek kadar kolay…

Japon Su Terapisi Nasıl ve Ne Kadar Süreli Uygulanır?

Kabızlık, yüksek tansiyon, tip2 diyabet ve kanser gibi farklı sağlık sorunlarına göre, japon su terapisini ne kadar süre uygulamanız gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. Bazıları bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, japon su terapisinin pek çok sağlık sorununa iyi geldiği belirtilmektedir.

  1. Sabah uyandığınızda ilk iş olarak dişlerinizi dahi fırçalamadan önce, aç karnına 160 ml. civarında ve en önemlisi oda sıcaklığındaki suyu içmelisiniz. 45 dakika sonra kahvaltı edebilirsiniz.
  2. Japon su terapisinin diğer kuralı ise her öğünde yalnızca 15 dakika yemek yedikten sonra başka bir şey yiyip, içmeden önce en az 2 saat beklemenizdir.

Yaşadığınız sağlık sorununa göre uygulanma süresi değişebiliyor. Kabızlık sorunu yaşıyorsanız 10 gün, yüksek tansiyon şikayetiniz varsa 30 gün, tip2 diyabet hastasıysanız 30 gün ve kanser iseniz 180 gün olacak şekilde japon su terapisini uygulamanız tavsiye edilmektedir.

Gün içerisinde su tüketmeyi unutanlardansanız, elinizin altında ve sürekli görebileceğiniz bir alana su şişesi yerleştirebilirsiniz. Özellikle sıcak havalarda ve spor esnasında daha fazla su içmeniz gerektiğini de hatırlatalım. Örneğin; spor salonuna giderken, renkli seçenekleri ile birbirinden şık tasarlanmış kaliteli suluk modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

Japon Su Terapisinin Yararları;

  1. Etkili ve kesin sonuç veren bir tedavi yöntemi olmasa da japon su terapisi; hipertansiyondan, kansere kadar birçok hastalığa iyi gelmektedir,
  2. Sabah aç karnına içilen suyu nedeni ile gün boyu metabolizmanızın dengede olmasına yardımcı olur,
  3. Japon su terapisi, kilo vermek isteyenlerin ve kilosunu kontrol altında tutmak isteyenlerin vazgeçilmezlerinde oluyor. Kalori kısıtlaması getirdiğinden, zayıflama da oldukça etkilidir.
  4. Yeterince su içmenize destek olduğu için sağlığınız için faydalıdır,
  5. Beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlar,
  6. Vücudun enerji düzeyini yüksek tutmaya yardımcı olur,
  7. Vücut ısısının dengelenmesine destek olur,
  8. Vücuttaki kan basıncını düzenlenmesini sağlar,
  9. Kabızlık sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olur,
  10. Sindirim ve boşaltım sisteminin daha verimli çalışmasını sağlar,
  11. Düzenli ve yeterli düzeyde su içilmesi baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olur,
  12. Böbrekleri aktif olarak çalıştırdığından, böbrek taşı oluşumunu engeller,
  13. Cilt ve saçların daha canlı ve sağlıklı görünmesine neden olur.

Japon Su Terapisinin Yan Etkileri Var Mı?

Su içmenin esas alındığı bu terapi için kısa sürede aşırı su tüketirseniz, su zehirlenmesi ya da aşırı hidrasyon meydana gelebileceğinden, kontrollü su içmeniz gerekiyor. Tuzun aşırı sıvı nedeniyle aşırı düşmesi ya da kanınızdaki hiponatremi söz konusu olabilir. Bu nedenle ortalama 1 litre ve civarında su içmelisiniz. Aşırı su tüketiminden kaçınmak gerekiyor.

Fazla su tüketiminin, ölümle sonuçlanabilecek kadar ciddi bir durum olduğunu da belirtelim. Hiponatremi olasılığı bulunan bireyler içerisinde böbrek hastalıklarına sahip olanlar ya da böbrek sorunu yaşayanlar, dayanıklı sporcular, uyarıcı ilaçları kötü amaçla kullanan kişiler olarak da sınıflandırabiliriz.

Kişisel sağlık sorunları, yaş ve cinsiyet, mevsim şartları, kişinin kilosu gibi değişken faktörler göz önünde bulundurularak, günlük tüketilmesi gereken su miktarı belirlenmelidir. Gün içerisinde az ya da çok su içmeniz, sağlığınız açısından son derece sağlıksız bir durum halini alacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir