Korayspor Blog

HİDRASYON (SIVI DESTEĞİ) NEDİR?

HİDRASYON (SIVI DESTEĞİ) NEDİR?

Hidrasyon; Vücut için gerekli olan su ve elektrolit seviyesinin, verimliliği yükseltecek belirli bir ölçüde tutulmasıdır. Özellikle profesyonel spor yapan kişiler için hayati önem taşımaktadır. Spor esnasında kaybedilen suyun, geri alınması gerekir. Aksi takdirde tehlikeli bir durum oluşacaktır.

Zihinsel odağınızdan, eklem sağlığına kadar etki eden Hidrasyon; Vücuda giren ve çıkan su miktarının dengeli olmasıdır. Antrenman yapıyorsanız, öncesinde mutlaka sıvı tüketmeye başlamalısınız. Spor ve egzersizleriniz esnasında, maksimum verimliliğe ulaşmanız ancak hidrasyon sayesinde gerçekleşir.

İçilen suyun; gerekli sıcaklıkta, mineral bakımından zengin ve sağlıklı, hijyenik olmasına özen göstermelisiniz. Vücudun susuz kalması kadar, sağlıksız su tüketmesi de oldukça riskli bir durumdur. Sağlığınızı doğrudan etkileyen su tüketimi, yeterli seviyede olmayınca pek çok sağlık sorunu ile karşılaşabiliriz.

Hem egzersizlerinizde, hem de gün içerisinde yanınızda taşımaya olanak sağlayan, oldukça hafif ve insan sağlığına zarar vermeyen materyaller ile tasarlanmış ünlü spor markalarının Suluk ve Matara ürünlerini değerlendirebilirsiniz. Gün boyu suluğunuz yanınızda olacağından, sık sık su içerek sağlığınızı koruyabileceksiniz.

Hidrasyon/Sıvı Desteği

Az Sıvı Tüketimi Vücutta Neleri Etkiler?

Suyun Önemi

Spor ve Hidrasyon Arasındaki İlişki

Spor ve antrenman yaparken, önemli ölçüde sıvı kaybedilir. Sadece spor sonrasında değil, spor öncesinden sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Saat başında ortalama olarak içeceğiniz 2 bardak su, yeterli miktarı karşılamaktadır.

Bir spor dalı ile profesyonel olarak ilgileniyorsanız, bilirsiniz ki; Antrenman öncesi ve sonrasında vücut ağırlığı tartılır. Önce ve sonra çıkan rakamlar arasındaki farkın, yaklaşık 1,5 katında su ilavesi yapılır. Şayet sporcunun idrar rengi koyu ise açık hale gelene dek su içmeye devam ettirilir.

Spor ve Hidrasyon İlişkisi

Hidrasyon İçin Neler Yapmalıyız?

Alkali Su Seçeneği