Korayspor Blog

FAZLADAN KALORİ YAKMANIN YOLLARI

FAZLADAN KALORİ YAKMANIN YOLLARI

İdeal kiloda kalmak, formda görünmek ya da kilo vermek istiyorsanız;  gün içerisinde tüketilen gıdalardan aldığımız kalori miktarına dikkat etmek gerekir. Alınan kalori miktarı ile harcanan arasında bir denge olmalıdır. Harcanmayan fazla kaloriler ise karaciğer tarafından şeker olarak depolanır.

Karaciğerde şeker olarak depolanan bu harcanmamış kaloriler, vücut tarafından enerji olarak kullanılır. Karaciğerde çokça biriken bu şeker enerji olarak harcanmaz ise kısa bir süreliğine kaslara gönderilir ve burada da harcanmaması halinde yağa dönüştürülür.

Dolaylı yollardan da olsa, alınıp harcanmayan kaloriler kilo almaya neden oluyor. Düzenli yapılacak egzersiz çalışmaları ile alınan kalori miktarını kolayca harcayabilirsiniz. Ayrıca günlük hayat içerisinde birkaç detaya dikkat ederek, daha fazla kalori yakmak mümkün.

Fazladan Kalori Yakmayı Sağlayacak Tavsiyeler;

Fazladan Kalori Yakmanın Yolları
Fazladan Kalori Yakma Tüyoları

Fazladan Kalori Almamak İçin Öneriler;

  1. Sofrada Oyalanmayın… Yemeğinizi yedikten sonra sofrada oturmaya devam etmek, ekstra kalori almanıza neden olacaktır. Sohbet arasında kontrolsüz bir şekilde elinizi besinlere götürecek ve aç olmadığınız halde fazladan yemeğe devam edeceksiniz. Karnınız doyduğunda, sofradan uzaklaşmayı tercih edin.
  2. Abur Cuburdan Uzaklaşın… Kan şekerinizde gün içerisinde dalgalanmalar olabilir. Bu nedenle kolay ulaşabileceğiniz alanlara abur cubur koymak yerine, sağlıklı atıştırmalıklar koyarsanız fazladan kalori alımını engellemiş olacaksınız. Kuru yemiş ve kuru meyveler ile durumu geçiştirebilirsiniz.
  3.  Gazlı İçecek Tüketmeyin… Yemek sonrası ya da yemek esnasında içilen gazlı içecekler keyif verse de; hem fazladan kalori almanıza, hem de sağlığınızın bozulmasına neden olabilir. İçerisindeki fosforik asit, aspartam gibi zararlı maddelerin yanı sıra fazlasıyla şeker bulundurmaları ise gazlı içeceklerden uzaklaşmanız için oldukça geçerli bir sebep.
Ekstra Kalori Yakımı

Tüm bu öneri ve tavsiyelerimize dikkat etmeniz halinde fazladan kalori alımına engel olacak, aldığınız kalorileri kolayca harcayabileceksiniz. Sağlıklı beslenmenin ve düzenli egzersiz yapmanın, yaşam standartlarınızı yükselteceğini de unutmayın…