EVLİLİK SPORU ÖLDÜRÜR MÜ?

Tam olarak net bir cevap bulmak zor olsa da, Almanya’da bu konuda yapılan çalışmalarla; evli olanlar ya da düzenli bir ilişkisi olan bireylerin, yalnız olanlara göre spor için daha az vakit ayırdıkları kanıtlanmıştır. Bu durumu genellemek çok doğru olmasa da, evli olanların neden spora eskisi kadar zaman ayırmadıkları konusunda ortak noktalar bulunuyor.

Evlilik sonrasında artan sorumluluklar başta olmak üzere, pek çok farklı nedenle spora ayırılan zaman azalmaya başlıyor. Çiftlerin birbirlerine çekici gelme isteğinin azalması ya da birbirlerinin beslenme düzenini etkilemeleri giderek artan kiloları da beraberinde getirmeye başlıyor.

İlişkinizdeki istikrar ne kadar fazla ise spora ayırdığınız vakit de o kadar azalıyor. Oysa partneriniz ile birlikte sağlıklı beslenmeye ve spor yapmaya başlarsanız; hem birlikte daha fazla vakit geçirmeye başlayacak, hem de sağlığınızı koruyarak yaşam kalitenizi yükseltebileceksiniz.

Partner ile Birlikte Yapılabilecek Çalışmalar;

  1. Eşli Egzersiz Çalışması: Partneriniz ile birlikte şınav çekmeyi denediniz mi? İlk egzersiz olduğundan, sadece kendi beden ağırlığınızı kaldırmanız gereken egzersizdir. Sizin ve partnerinizin başı bir araya gelecek şekilde pozisyon almanız gerekiyor. Egzersiz sırasında zorlandığınız noktalarda partnerinizden destek almak; hem fiziksel olarak, hem de motivasyon anlamında sizi yükseltebilecektir.
  2. Eşli Şınav Çalışması: Üst üste şınav çekme çalışması. Evet, kulağa biraz garip gelebilir ancak kaslarınız için önemli bir egzersiz olduğu da bir gerçek. Erkek şınav pozisyonunda yerde iken, kadın ayak ve el desteklerini partnerinin bacak ve sırtından alacak şekilde sıra ile şınav çekilmesi şeklinde yapılıyor.
  3. Eşli Bisiklet Çalışması: Bu çalışmayı başarılı bir şekilde yapabilmek için erkeğin biraz daha etkili ve kuvvetli olması gerekiyor. Özellikle karın ve üst bacak kaslarını çalıştıran bu egzersiz ile oldukça eğlenceli vakit geçireceksiniz. Erkek sırt üstü olacak şekilde yere uzanmalı ve kadın partnerine destek olarak birlikte bisiklete binme egzersizi yapmasıdır.
  4. Eşli Koşu Çalışmaları: Partneriniz ile birlikte koşu yapmak istemez misiniz? Birlikte koşmak, dinlenme sürelerini birlikte geçirmek, birbirinizi motive etmek… Düzenli yapacağınız koşu aktiviteleri ile ilişkinize de renk kattığınızı fark edeceksiniz.
  5. Eşli Mekik Çalışmaları: Partnerinizi ayaklarınızın üzerine oturtturarak, mekik çekmenizdir. Sıra birbirinizin mekik çalışmasında destek olmanız gerekiyor. Tabi işin olmazsa olmazı motivasyon. Bu esnada partnerinize motive edecek sözler söyleyerek, kilolarınızdan birlikte kurtulabilirsiniz.

Evlilikte Sağlıklı Yaşamak

Spor yapmak ve sağlıklı beslenmek için partnerinizi ikna etmiş olabilirsiniz. Birlikte yapacağınız egzersiz çalışmalarının ötesinde sporun genel yaşamanıza katkılarını da hatırlatmamızda yarar var.

  • Metabolizmanızı kuvvetlendiren spor çalışmaları sayesinde hastalıklara karşı direnç sağlamanız kolaylaşacaktır.
  • Nefes teknikleri ile egzersiz sırasında doğru bir nefes alışverişi sağlarken, yeterli solunum yapmanıza da yardımcı olacaktır.
  • Daha fazla oksijen alan cildiniz, spor ile artan kan dolaşımınız ile uzun süre daha genç görünebilirsiniz,
  • Düzenli spor yapmayı alışkanlık haline getirmeniz durumunda, kalp ve akciğerinizin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olacaksınız.

Birlikte Sağlıklı Beslenmek;

Evlendiniz ve partnerinizi spor yapmaya ikna ettiniz. Birlikte daha sağlıklı ve daha fit görünmeniz için egzersiz kadar dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu da beslenmenizdir. Damak tadınıza uyan ortak noktaları keşfederek; ortak ve en önemlisi sağlıklı bir beslenme programı uygulamalısınız.

Özellikle iki tarafında çalıştığı durumlarda, hafta sonu beslenme programınızı birlikte düzenleyebilir ve aile içi görev dağılımını yapabilirsiniz. Böylece hafta içi eve geldiğinizde ekstra yemek ile uğraşmak zorunda kalmayacak, birlikte spor yapmaya vakit bulabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir