ENTEGRE ANTRENMAN MODELLEMESİ NEDİR?

Yaşam kalitesini arttıran düzenli spor yapmak, sağlıklı kalmak ve fit görünmenin yanı sıra bireylerin kendilerini iyi hissetmesini de sağlamaktadır. Sağlık verileri ile fiziksel uygun verilerinin bir araya gelmesi ile ortalama 1,5 ay gibi bir süre içerisinde bireylerin yeniden fit ve sağlıklı hale gelmesine yardımcı olan entegre antrenman modellemesi dünya ile tanıştırıldı.

Bireylerin fiziksel eksikliklerini bilerek, kısa sürede en verimli şekilde çalışması amacı ile hazırlanan bir sistemdir. Sistemler üzerindeki sebep-sonuç ilişkisi üzerine hazırlanan entegre antrenman modellemesi; hücre metabolizması, merkezi sinir sistemi, endokrin ve etkilediği sistemler, bağışıklık metabolizması üzerine hazırlanmaktadır.

Entegre antrenman modellemesi, bireylerin bedensel uygunluk yapısına göre en sağlıklı şekilde yaşamalarına olanak tanımaktadır. 1.5 ay çalışma sonrasında ise kendi antrenörünüz olabiliyorsunuz. Diğer fitness ekipmanları ile yapılan egzersizlerde ve vücut geliştirme antrenmanlarında böyle bir vurgu yapılmazken, entegre antrenman modellemesi bu konuda oldukça iddialı…

Entegre Antrenman Modellemesinin Fiziksel Katkıları;

  1. Kuvvet,
  2. Eklem hareketi kabiliyeti (mobilizasyon),
  3. Kas gruplarının sabit bir tonda kasılabilmesi (stabilizasyon),
  4. Kardiyovasküler kapasitede iyileşme,
  5. Pulmoner kapasite (akciğer),
  6. Güç kazanımı,
  7. Esneklik gibi özelliklerin kazanımına yardımcı olmaktadır.

Entegre Antrenman Modellemesinde Merak Edilenler;

Bireylerin doğru ve sağlıklı bir antrenman programına ek olarak, dengeli ve ideal beslenmesi sonucunda performansının ulaşabileceği en üst seviyeyi görebilmelerine yardımcı olmasını sağlayan entegre antrenman modellemesi ile kendi gücünüzü fark edebileceksiniz.

Şuan da uygulanan sistemde bireylerin antrenörleri, diyetisyenleri ve yaşam koçlarının her biri sistemin bir parçasını oluşturmaktadır. Ancak entegre antrenman modellemesi farklı bir sistem oluşumu sağlayarak, kısa bir süre sonrasında kendi antrenörünüz, kendi diyetisyeniniz ve kendi yaşam koçunuz olabiliyorsunuz.

Entegre olarak hazırlanan doğru parçaları birleştirdiğinizde, 1.5 ay sonrasında özgürleşerek kendi çalışmalarınızı ve beslenmenizi hazırlayabiliyorsunuz. Bu zaman sonrasında bireylerin bir bebek gibi sağlıklı olabileceklerini savunan uzmanlar, kişilerin spor yaşamlarını sıfırlayarak yeniden inşa etmek için mükemmel bir fırsat olduğunu da belirtiyor.

Entegre antrenman modellemesi öncesinde yeni başlangıç yapacak bireylerin kardiyovasküler bir teste tabi tutulduklarını, fiziksel aktivite testlerinin yanı sıra antropometrik testlerden geçmesi gerektiğini bilmelisiniz. Ayrıca kan ve hormonal değerlerinde uzmanlar tarafından bilinmesi gerekiyor. Uzmanlar bu tüm değerleri bir araya getirerek, bireyin problemlerini tespit ediliyor. Bu veriler ile sebep-sonuç ilişkisi kuruluyor ve bir egzersiz haritası çiziliyor.

Uzman kişiler tarafından başlangıçta hazırlanan antrenman programının beraberinde, bireye göre en uygun şekilde hazırlanan beslenme planı da kişiye veriliyor. 45 gün boyunca uygulamanız istenen bu sistem sonrasında, en sağlıklı hale gelmeniz sağlanıyor. Süre sonunda ise edindiğiniz bilgi ve tecrübeler doğrultusunda, kendi antrenörünüz olabiliyorsunuz.

Entegre Antrenman Modellemesinin Yaşamınıza Faydaları;

Yeni başladığınız antrenman çalışmalarınız ve yeni beslenme düzenine geçişiniz, elbette günlük yaşamınızı da etkileyebilmektedir. Özgüveninizin artmasına da yardımcı olacak yeni egzersiz programınız, motivasyonunuzun da artmasına neden olacaktır.

Daha düzenli bir hayat yaşamınızı sağlamanın beraberinde hayat kalitenizi de arttırmaya yardımcı olan entegre antrenman modellemesi ile enerji ve motivasyonunuzun da yükseldiğini fark edebileceksiniz.

Entegre antrenman modellemesinin düzenli uygulanması halinde, zaman yönetimi ve planlama konularında da kendinize pek çok şey katacaksınız. Hayata bakışınızı değiştirebilecek özellikler geliştirmenizi sağlayacak düzenli spor yaşamınızda, kendi programlarınızı hazırlamanın ise ayrı bir tecrübe olduğunu bilmelisiniz.

Vücudunuzun ihtiyacı olarak görmeniz gereken spor yaşamını, bir mecburiyet olarak düşünmemelisiniz. Günlük rutinleriniz, iş ve ofis yaşamınızdan ayrı olarak kendinize antrenmanlarınız için ekstra özel bir zaman ayırarak zihninizi de dinlendirebileceksiniz.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir