Dwayne Johnson Antrenmanı

Dillere destan olan mükemmel fiziği ve belirgin kaslara sahip olan Dwayne Johnson, en sevilen Amerikan aktörlerini arasındadır. Filmlerini hayranlıkla izlediğimiz Dwayne Johnson, bu dikkat çeken fiziğini koruyabilmek için elbette çok çalışıyor.

Dünyanın her yerinde milyonlarca hayranı bulunan Amerikalı aktör Dwayne Johnson; karizması ve sempatik hallerinin yanı sıra iri yarı ve kaslı vücut yapısıyla pek çok kişinin idollerindendir. Eğer sizde düzenli antrenman ve vücut geliştirme alanına ilgi duyuyorsanız Dwayne Johnson, kesinlikle örnek alınması gereken kişiler arasında yer alıyor.

İlerleyen yaşına rağmen hala profesyonel bir atlet gibi antrenman yaparak genç görünmeyi başaran Dwayne Johnson, gençlik yıllarında da Miami’de bir kolejde futbol oyunculuğu yapmıştır. Spor geçmişi ile büyüyen Dwayne Johnson, yağsız ve kaslı vücut yapısını yaptığı düzenli antrenmanlara borçlu olduğunu vurguluyor.

Dwayne Johnson Antrenmanı
Dwayne Johnson Antrenmanı

Fİlme Hazırlanırken Dwayne Johnson’ın Yaptığı Antrenman

  1. Sırt Antrenmanı: Bu çalışmayı her set, 2 drop olacak şekilde uygulamanız gerekiyor. Her setin son tekrarını ise 15 dakika boyunca uygulamalısınız. Mükemmel bir sırt için yapacağınız çalışmalar; Pull Up 4 set, One-Arm Dumbbell Row 4 set, Hammer Strength Two-Arm Row 4 set, Close-Grip Pulldown 3 set, Seated Cable Row 3 set, Straight-Arm Rope Pulldown 3 set, Face-Pull 3 set ve Barbell Shrug 4 set şeklinde olmalıdır. Çalışmaların tekrar sayısı ise 12 olmasında yarar vardır.
  2. Göğüs Antrenmanı: Çalışmaya kollarınızı kilitleyerek başlamalısınız. Kol başına 12 tekrar yapmanız etkili bir çalışma olmasını sağlayacaktır. Göğüs kasları için yapacağınız çalışmalar; Incline Barbell Bench Press 4 set, Flat Bench Dumbbell Press 4 set, Inchline Hammer Strength Press 4 set, Flat Bench Dumbbell Flye 3 set, Cable Flye Superset Dip 3 set olacak şekilde uygulanmalıdır.
  3. Bacak Antrenmanı: Her tekrarda kol değiştirmeye ve 12 tekrar yapmaya özen göstermelisiniz. Başlangıç pozisyonunda ise kollarınızın kilitli olması gerekiyor. En güzel bacak kasları için yapacağınız çalışmalar; Leg Extension 4 set, Leg Press Superset 4 set, Hack Squat 4 set, Romanian Deadlift 4 set, Lying Leg Curl 4 set, Standing Calf Raise 5 set, Seated Calf Raise 5 set olacak şekilde uygulanmalıdır.
  4. Omuz Antrenmanı: Bu grupta her sette 3 drop yapmanız gerekiyor. Etkili omuz kasları için uygulamanız gereken çalışmalar; Hammer Strength Shoulder Press 4 set, Seated Dumbbell Overhead Press 4 set, Standing Lateral Raise 4 set, One-Arm Cable Lateral Raise 3 set, Machine Rear-Deekt Flye 4 set, Bentover Lateral Raise 4 set olacak şekilde çalışma yapmalısınız.
  5. Kol Antrenmanı: Tripceps kaslarınızın belirginleşmesi için barlar üzerine hafif yaslanarak çalışma yapmanızı öneriyoruz. Çalışma sırasında dinlenerek ve 4 tur döngü olacak şekilde çalışmalısınız. Güçlü ve görünür kol kasları için yapacağınız çalışmalar; Preacher Curl With Ez-Bar 12 tekrar, Standing Ez-Bar Curl 12 tekrar, Hammer Rope Curl 12 tekrar, Rope Pushdown 12 tekrar, Rope Overhead Extension 12 tekrar, Dip 12 tekrar olarak uygulama yapmalısınız.
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Vücut Geliştirmede Kardiyo Antrenmanı

En verimli sonucu alabilmeniz için kas gelişimini destekleyen egzersizler ile çalışmaya başlamalı ve son olarak yapacağınız koşu çalışması ile antrenmanınızı sonlandırabilirsiniz. Vücudunuzun aerobik dayanıklılığı arttırdığından tercih etmelisiniz.

Koşu performansı kardiyo grubunda yer aldığndan kilo vermek ve kas geliştirmek ön plandadır. Vücut geliştirmede ise mevcut kaslarınıza hacim kazandırmak ve daha belirgin hale getirilmesi için yapılan bir antrenman uygulamasıdır.

Kardiyo antrenmanları ile yağ yakmanız önceliklidir. Maksimum verim alabilmeniz için kardiyo ve vücut geliştirme koordineli olarak birlikte uygulanmalıdır. Haftalık antrenman programınızda bazı günleri kardiyo, bazı günleri de vücut geliştirme antrenmanlarına ayırmalısınız.

Vücut Geliştirmede Kardiyo Antrenmanı
Vücut Geliştirmede Kardiyo Antrenmanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir