Düşük Kalorili Doyurucu Yemekler

Fit görünen ve sağlıklı bir beden için düzenli spor yapmanın yanı sıra beslenme düzenine de dikkat etmek gerekiyor. Öğünlerinizde sağlıklı ve doyurucu yiyecekleri tercih etmek hem fazla kilo almanızı önleyecek, hem de daha sağlıklı ve zinde bir bedene sahip olmanızı sağlayacaktır.

Lif bakımından zengin besinlerin, daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olduğunu artık herkes biliyor. Besin değeri yüksek, kalorisi az yemekleri beslenme listenize alarak harika ve sağlıklı görünmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Özellikle diyetlerde yer alan yemeklerin lezzetsiz olduğu ön yargısında iseniz, ön yargılarınızı kırmaya hazırlıklı olmalısınız. Birbirinden lezzetli, doyucu ve üstelik sağlıklı yemek seçenekleri ile kilo vermeniz ya da ideal kilonuzu korumanız mümkün.

Düşük Kalorili Doyurucu Yemekler
Düşük Kalorili Doyurucu Yemekler

Lezzetli ve Tok Tutan Yemek Önerileri;

  1. Enginar Yemeği: Karaciğer sağlığı bakımından faydalı olan enginar, aynı zamanda kolesterol, kan basıncı, sindirim sistemi, kan şekeri ve kanser riskini azaltılması gibi pek çok konuda ön plana çıkıyor. 120 gram yani 1 porsiyon enginar yemeği ise sadece 63 kalori.
  2. Bakla Yemeği: Doğal depamin kaynağı olarak bilinen bakla bağışıklık sistemi güçlendirir, böbrek fonksiyonlarını düzenler, göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir, cilt sağlığını korumaya yardımcıdır ve kötü kolesterolü düşürmektedir. 150 gram yani 1 porsiyon bakla yemeği ise sadece 93 kaloridir.
  3. Patlıcan Musakka: Sindirime destek olan patlıcan aynı zamanda kemik sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Anemiyi önleyen patlıcan, kalp sağlığının korunmasını da sağlar. 363 gram yani 1 porsiyon patlıcan musakka, sadece 259 kalori içermektedir.
  4. Brokolili Karnabahar Salatası: Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen brokoli, beyin ve sinir sisteminden kansere kadar pek çok hastalık üzerinde etkilidir. Enfeksiyonlar, kemik sağlığı, kalp hastalıkları, kabızlık gibi saymakla bitmeyen pek çok yararı olan karnabahar ile birleştiğinde ortaya mükemmel bir etki çıkıyor. Üstelik 257 gram yani 1 porsiyon brokolili karnabahar salatası, 153 kaloriye sahiptir.
Lezzetli ve Tok Tutan Yemek Önerileri
Lezzetli ve Tok Tutan Yemek Önerileri
  1. Köme Çorbası: Kalp ve damar hastalıkları, eklem ağrıları, kas ve kemik dokusu gibi birçok şeye faydalı olan köme, içerisinde barındığı bol miktarda mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici etkiye sahiptir. 467 gram yani 1 porsiyon köme çorbası, 310 kaloriye sahiptir.
  2. Kabak Dolması: Antioksidan içeriği ile diyet listelerinde sıklıkla yer alan kabak, yüksek lif oranı ile uzun süre tok tutan besinler arasında yer alır. Zengin vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra bağırsak sağlığı ve göz sağlığında pozitif etkiler meydana getiren kabak, yüksek oranda suyu da içerisinde bulundurmaktadır. 224 gram yani 1 porsiyon kabak dolması, 320 kaloridir.
  3. Kapuska: Yüksek antioksidan içeren lahana, çiğ ya da pişmiş tüketebilen sebzeler arasındadır. Beyin fonksiyonlarından, cilt bozukluklarına kadar pek çok faydası bulunan lahana, kalp hastalıkları üzerinde de etkilidir. 360 gram yani 1 porsiyon kapuska, 204 kaloridir.
  4. Şakşuka: Sindirim sisteminin dostu olan patlıcanın farklı bir yemeğidir şakşuka. Diyet listelerinde de yerini alan patlıcanı, pek çok farklı versiyonu ile tüketmek mümkündür. Lif içeriği ile tercih edilen patlıcan, anemi hastalığını da önler. 397 gram yani 1 porsiyon şakşuka, sadece 252 kalori barındırmaktadır.
  5. Mantı Çorbası: Kulağa garip gelse de düşük kalorili diyet listelerinize ekleyebileceğiniz hem sağlıklı, hem de lezzetli olan mantı çorbası uzun süre tok kalmanızı sağlayacak alternatifler arasında bulunuyor. 279 gram yani 1 porsiyon mantı çorbası, sadece 166 kaloridir.
Düşük Kalorili Yemekler
Düşük Kalorili Yemekler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir