DOĞRU SPOR KIYAFETLERİ NASIL OLMALI?

DOĞRU SPOR KIYAFETLERİ NASIL OLMALI?

Sağlıklı yaşamanın önemi, her geçen gün biraz daha hissediliyor. Artan genç nüfusunda etkisi ile ülkemizde son yıllarda sağlıklı yaşama ve spora verilen önem giderek yayılıyor. Dolayısıyla sporu tamamlayan ekipmanlar, giysiler ve spor ayakkabılar da büyük ilgi görüyor.

Şık ve dikkatleri üzerine çeken spor giysileri hepimizin tercihi ancak sadece şık görünümlü bir spor kıyafeti almak yanlış bir seçim olacaktır. Spor esnasında doğru bir spor kıyafeti seçmek; hem verimlilik, hem de sağlığımız açısından büyük önem taşımaktadır.

Doğru Spor Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğru Spor Kıyafeti Nasıl Seçilmeli?

  • Mevsimi Dikkate Alın… Yeni spor kıyafetleri almalı planlıyorsanız, bulunduğunuz mevsime uygun tercihler yapmalısınız. Cildinize nefes aldırabilecek, ısı kontrol yeteneğine sahip teknolojiler ile tasarlanan ürünler doğru bir seçim olacaktır. Yaz mevsiminde; teri hızla kurutup dışarı atabilen, kış mevsiminde ise ısı yalıtımı ve nem yönetimine sahip kıyafetleri tercih etmelisiniz.
  • Rahat Hareket Edebilmelisiniz… Spor kıyafet seçimi yaparken alacağınız ürünler üzerinize çok yapışıp, bedeninizi sıkması gerektiği gibi çok geniş ve hareket kontrolünde zorlanacağınız bollukta da olmamalıdır. Kan akışınızı engellemeyecek sıkılıkta ve bedeninize uygun ürünler almalısınız.
  • Giysilerin Kumaşını Önemseyin… Pamuklu spor kıyafetleri her ne kadar yumuşak olsa da teri daha geç kuruttuğundan sorun yaşayabilirsiniz. Geç kuruması ile tahriş edebileceği gibi bakterilerin de üremesine uygun ortam oluştururlar. Sentetik olan spor kıyafetleri tercih etmeniz ise en doğru seçim olacaktır. Üstelik pek çok kaliteli spor markasının yeni teknolojilerle tasarladığı sentetik spor kıyafetlere kolaylıkla ulaşmanız mümkün.
  • Doğru İç Giyim Seçimi… Spor esnasında kullandığınız giysiler kadar iç giyiminizde önemlidir. Rahatsız çamaşırlar sizi sıkıntıya sokacak ve konsantrasyonunuzu bozacaktır. Kadın sporcular için daha rahat hareket edebilmeye olanak tanıyan sporcu sutyenleri de iyi bir seçenektir.
  • Reflektörlü Giysiler Tercih Edin… Yansıtıcı detaylara sahip karanlıkta parlayan reflektörlü spor giysileri fark edilebilirliği arttıracaktır. Özellikle gece koşularını ve karanlık hava da spor yapmayı tercih ediyorsanız, araba ve bisikletler tarafından kolayca görüneceğinden daha güvenli bir seçim olacaktır.
  • Teknoloji Desteği Alın… Özellikle tek başına spor yapmayı tercih ediyorsanız, bu amaca yönelik tasarlanan kalp atışınızdan, harcadığınız kaloriye kadar sizin için bilgi verebilecek teknolojik aletlerden destek alabilirsiniz.
  • Tamamlayıcı Aksesuarlar Hayat Kurtarır… Spor kıyafet kombinlerinde fark edersiniz ki suluk, bel çantası ya da torba çantalar gibi sporculara her türlü kolaylığı sağlayabilmek adına tasarlanmış pek çok aksesuar vardır. Ayrı gibi alan gibi görünse de sporunuzu tamamlayan en önemli ayrıntılardandır, aksesuarlar.
  • Spor Ayakkabı Seçiminiz Çok Önemli… Sporunuzdan maksimum performans ve verimlilik bekliyorsanız, en az kıyafet seçimi kadar önem taşıyan spor ayakkabı seçimine de dikkat etmelisiniz. Her spor branşına uygun farklı teknolojik özellikteki ürünleri bulmak geçmişe göre çok daha kolay. Ergonomik tasarımları ve cezbeden dış görünümleri ile spor ayakkabıları seçimlerinizi titizlikle yapmalısınız.
Spora Uygun Ayakkabı Seçimi

Spor Dalına Uygun Doğru Kıyafet Seçimi

Doğru spor kıyafetleri; sağlığınızı korumanın yanı sıra motivasyon içinde önemlidir. Farklı sporlar için tasarlanan, değişik özellikleri ön plana çıkarılan giysileri tercih etmelisiniz. Her spor kıyafet, her sporda kullanılmayabilir.

Örneğin; Bisiklet sporu ile uğraşıyorsanız, bacak arası jel pedler ile desteklenen tayt ve şortları tercih etmelisiniz. Yine aynı şekilde futbol sporunda kaleci olarak sahaya çıkıyorsanız, sadece bunun için tasarlanmış sünger destekli özel kaleci üstleri, kaleci şort ve taytlarını kullanmalısınız.

Koşu sporu için tasarlanan teri hızlıca emerek dışarı atan, cilde nefes aldıran özel kumaşlar ile tasarlanan giysileri seçmeniz verimliliğinizi arttıracak, sağlığınızı koruyacaktır. Fitness aktivitelerinden, tenise kadar uzanan geniş spor dünyasında; yaptığınız spora uygun özelliklerde tasarlanan ürünleri tercih etmeniz gerektiğini de hatırlatmakta yarar var.

Doğru Spor Kıyafet Seçimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir