Korayspor Blog

DİYETİNİZİ BOZMAYAN KARBONHİDRATLAR NELERDİR?

DİYETİNİZİ BOZMAYAN KARBONHİDRATLAR NELERDİR?

Diyet ile kilo vermek isteyenlerin, en sık yaptığı yanlışlardan biri de karbonhidratı tamamen kesmektir. Oysa vücudumuz için gerekli olan; Protein, yağ ve karbonhidrat gibi makro besin kaynaklarından birini tamamen kesilmesi, sağlığımızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Vücudumuzun temel enerji kaynaklarında olan karbonhidratların, kilo verme safhasında tamamen kesilmesi yerine, sağlıklı karbonhidratlar tercih edilmelidir. Vücudumuz için gereken enerjinin sağlıklı bir şekilde karşılanması için doğru karbon seçimleri yapmamız oldukça önemlidir.

Besleyiciliği olmayan, doygunluk hissi vermeyen basit karbonhidratlar tüketerek, sağlığınıza zarar vermeyin. Tüketilmesi tercih edilmeyen sağlıksız karbonhidratları hayatımızdan çıkartarak yerine uzmanların tavsiye ettiği kompleks karbonhidratlara ağırlık vermeliyiz.

Diyeti Bozmayan Karbonhidratlar

Diyeti Bozmayan Sağlıklı Karbonhidratlar Listesi;

Sağlıklı Karbonhidrat Seçenekleri
Kompleks Karbonhidratlar

Kaçınılması Gereken Sağlıksız Karbonhidratlar Nelerdir?

Dondurma, çikolata ve şekerleme, kekler, kuru meyveler, şeker ve şeker içeren gıdalar, pirinç, beyaz un, patates cipsi, mısır gevreği, şeker ve asit içeren içecekler, fast food yiyecekler ilk aklımıza gelen sağlıksız ve tüketilmemesi gereken karbonhidratlar arasında yer alıyor.

Sağlıksız, basit karbonhidratlar; Kilo vermek isteyenler başta olmak üzere, sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin tercih etmemesi gereken gıdalardır. Kompleks karbonhidratları tüketilmesi gerektiğini, lifli yapılarından yararlanarak kilo verme sürecini hızlandırabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Kötü Karbonhidratlar