DANS EDERKEN KALORİ YAKMAYA HAZIR MISINIZ?

DANS EDERKEN KALORİ YAKMAk

Eğlenerek kilo vermek istiyorsanız dans, eşsiz bir seçenek… Etkili ve hızlı sonuçlar almanıza yardımcı olan dans alternatiflerinde, beslenmenize de dikkat ederek kolayca kilo verebilirsiniz. Üstelik dans etmek zihinsel bir rahatlamada sağladığından, birçok yönden fayda sağlayabileceğiniz bir aktivitedir.

Vücudumuzdaki tüm kasların çalışmasını sağlayan dans, yüksek miktarda kalori yakımına destek oluyor. Alt ve üst bedenin ayrı çalıştırıldığı hareketleri de içerisinde barındıran dans aktiviteleri, vücut şekillendirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği seçenekler arasında, üst sıralarda yer alıyor.

Farklı dans alternatiflerini değerlendirerek, günde 40-60 dakikalık bir zaman diliminde yapılacak dans çalışmasıyla; Hem sağlıklı kilo verecek, hem de eğlenceli vakit geçirmenin tadını çıkartacaksınız.

Dans Ederken Kalori Yakmak

Dans Ederek Kalori Harcamanın Bize Kazandırdıkları;

  • Metabolizmayı Hızlandırır… Günlük düzenli olarak 40-60 dakika arasında yapılan dans aktivitesi ile metabolizma hızını yükseltebilirsiniz. Dans ederek, farklı dans türlerine göre değişse de, yüksek oranda kalori yakımı gerçekleşir. Etkili ve hızlı bir şekilde kilo verirken, metabolizmanızın sağlıklı ve hızlı çalışmasına da sağlayabilirsiniz.
  • Kasları Güçlendirir ve Esnekliği Artırır… Düzenli dans ederek, vücuttaki tüm kasları çalıştırabilirsiniz. Alt ve üstü vücut kaslarınızın bütününü çalıştıran dans ile kaslarınız belirli bir esnekliğe sahip olur. Günlük olarak uygulanması ile kaslarınızın günden güne güçlenip, şekillendiğini hissedeceksiniz.
  • Aletli Çalışma Gerektirmez… Dans ederken, belirli bir alet ya da makinaya bağlı kalmazsınız. Tek başınıza dahi çalışmanın mümkün olduğu dans aktiviteleri ile istediğiniz yerde egzersiz yapabiliyor olacaksınız. Öğreneceğiniz birkaç dans figürü bile, kalori harcamanız için yeterlidir.
  • Stresi Azaltmaya Yardımcıdır… Dans etmek, insanların zihinlerini boşaltır. Günlük yaşamın stresini bir kenara atmanızı sağlayacak dans çalışmaları, motivasyonunuzu yükseltecektir. Öfke, stres, depresyon ve nefret gibi olumsuz duygulardan arınmanıza yardımcı olacak danslar ile kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.
Dans Ederken Hızlı Kalori Yakımı
  • Özgüveni Yükseltir… Dans etmeyi düzenli olarak yapmaya başladığınızda; enerjiniz yükselir, motivasyonunuz artar, daha güçlü ve esnek bir bedene sahip olursunuz. Bu durum özgüveninizde bir artış meydana getirirken, kilo verdiğinizi gördükçe kendinize olan saygınızın da arttığını fark edeceksiniz.
  • Sağlıklı Bir Vücuda Sahip Olursunuz… Avrupa’da kalp rahatsızlığı çeken bireylere, doktorları tarafından dans etmeleri önerilmektedir. Nedeni ise oldukça açık; hem kilonuzu ideal seviyelerde koruyabilecek, hem de mental açıdan büyük fayda göreceksiniz.
  • Keyif Alarak Yapılan Aktivitedir… Kapalı ve sıkıcı spor salonlarına, büyük ve göz korkutan spor aletlerine ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca insanların birçoğu sporu zorla yaparken, araştırmalar doğruluyor ki insanlar istekli olarak dans ediyorlar. Pek çok birey sporu zorunluluk olarak görürken, dans etmenin son derece zevkli ve eğlenceli olduğunu düşünüyor.
Dans ile Kalori Yakımı

Hangi Dans Kaç Kalori Yaktırır?

Evrensel olarak ele aldığımızda, en çok tercih edilen kalori yakma aktiviteleri arasında dans, ilk sıralarda yer alıyor. Pek çok alternatifi bulunan dansta; Hangi dansın kaç kalori yaktığını, bizim için ideal olan dans seçeneklerini, ne kadar süre çalışmanın yeterli olacağını bilerek hareket etmemiz gerekir. 1 saat çalışma sonucunda, ortalama olarak yakılan kalori miktarı ve dans türleri;

  1. Tango yaparak saatte; 200 Kcal
  2. Vals yaparak saatte; 200 Kcal
  3. Flamenko yaparak saatte; 330 Kcal
  4. Oryantal Dans yaparak saatte; 200-500 Kcal
  5. Modern Dans yaparak saatte; 320 Kcal
  6. Jazz Dans yaparak saatte; 300-600 Kcal
  7. Break Dans yaparak saatte; 400-650 Kcal
  8. Zumba yaparak saatte; 350-700 Kcal
  9. Salsa yaparak saatte; 250-550 Kcal
  10. Disko Dans yaparak saatte; 300 Kcal
  11. Swing Dans yaparak saatte; 300-550 Kcal
  12. Bale yaparak saatte; 320 Kcal
Dans Ederek Hızlı Kalori Yakımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir