Bel İncelten Egzersizler

Belirgin vücut hatları, ince bir bel ve fit görünümlü bir vücut pek çok kişinin hayalidir. Düzenli spor yaparak, sağlıklı beslenme ile destekleyerek fit bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ancak ince bir bel istiyorsanız, bölgesel çalışmalara ağırlık vermeniz gerekiyor.

Fazla kilo sorunu olmasa da, bazı bireylerde ince bir bel görünümü bulunmuyor. Özellikle bölgesel çalışma gerektiren estetik ve ince bir bel için özel olarak çalışmalar yapabilirsiniz. Üstelik bedene oranda daha ince görünen bel yapısı, kişiyi olduğundan daha da zayıf gösterebiliyor.

Orantılı vücut hatlarının en hassas noktası olan ince bele kavuşmak için, uzun diyetler ya da saatler süren yorucu antrenmanlara ihtiyacınız bulunmuyor. Düzenli bir şekilde yapacağınız bazı bel incelten egzersizler ile hayalinizdeki bedene kolayca kavuşabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bel İncelten Egzersizler
Bel İncelten Egzersizler

Bel İnceltmede Etkili Olan Egzersizler;

  1. Pedal Çevirme Egzersizi… Bu çalışmayı mümkünse spor matı gibi daha soft bir alanda yapmanızı tavsiye ediyoruz. Yere sırt üstü olacak şekilde tamamen uzanın. Kollarınızı başınızın arkasında birleştirin. Yere 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde bir bacağınızı karşıya doğru uzatın, diğer bacağınızı ise aynı anda kendi bedeninize doğru çekin. Bel ve karın kaslarınız üzerinde etkili olan bu egzersiz ile kısa sürede ince bir bele sahip olabilirsiniz. Dilerseniz bu çalışmayı yerde aynı pozisyon ile başlayıp, havada pedal çevirme şeklinde de uygulayabilirsiniz. Hangisini daha kolay yapabiliyorsanız o çalışma ile başlayabilirsiniz.
  2. Süper Kahraman Egzersizi… Bir bakıma planka benzeyen bu çalışmada hem fazla yorulmayacak, hem de mükemmel sonuçlar alabileceksiniz. Yere yüz üstü olacak şekilde uzanın. Bir Superman edasıyla kol ve bacaklarınızı aynı anda yerden yukarıya kaldırın. Birkaç saniye bekleyerek hareketi tekrarlayın. Günlük egzersizleriniz arasına aldığınızda bu egzersizin, belinizi incelteme de ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.
  3. Bacak Yükseltme Egzersizi… Yine yere sırt üstü uzanarak başlayacağınız bu çalışma, kısa sürede etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Sırtınız yerdeyken, ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Tek yapmanız gereken iki bacağınızı aynı anda yukarıya kaldırmanızdır. Bacak yükseltme egzersizi ile karın, bacak, sırt ve belinizdeki kasların aktif bir şekilde çalışması sağlanacaktır.
Bel İnceltmede Etkili Olan Egzersizler
Bel İnceltmede Etkili Olan Egzersizler
  1. Rus Kıvrımları Egzersizi… Güzelliği ile dillere destan olan Ruslar gibi bir beden hayal ediyorsanız, Rus kıvrımları anlamına gelen Russian Twist egzersizini yapabilirsiniz. Üstelik bu egzersiz oldukça kolay. Yere sırt üstü uzanın ve dizlerinizi kendinize doğru çekin. Bacaklarınızın yere değmeden havada olması gerekiyor. Aynı anda bedeninizi biraz sağa ve biraz sola doğru sırasıyla çevirmeniz gerekiyor. Bu çalışma sayesinde ince bir bele kolayca kavuşabileceksiniz.
  2. Parmak Ucuna Dokunma Egzersizi… Crunch egzersizi ile bu çalışma aynı pozisyon ile başlamaktadır. Yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi iki yana avuç içleri yere bakacak şekilde salın. Dizlerinizi 90 derecelik açı ile havaya sabitleyin. Sonrasında önce bir bacağınızı indirerek, parmak ucunuzu yere hafifçe bastırın. Ardından aynı çalışmayı diğer bacağınız ile denemelisiniz. Bu çalışmayı da düzenli uygulamanız halinde ince bir bele sahip olabilirsiniz.
  3. Crunch Egzersizi… Bel bölgesindeki kasların aktif bir şekilde çalışmasını ve sıkılaşmasını sağlayan Crunch egzersizi için öncelikle yere sırt üstü uzanmalısınız. Mümkünse mat üzerinde çalışmanız, olası sakatlanmaların önüne geçecektir. Kalçanızı 90 derecelik bir açı ile yukarıya kaldırın ve bacaklarınızı uzatın. Bu sırada 90 derecelik açıyı koruduğunuza emin olmalısınız. Vücudunuzu kaldırırken ellerinizi ile başınızı desteklemelisiniz. Karın kaslarınızın da sıkılaşmasını sağlayan crunch egzersizini, günlük çalışma programınıza mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz.
Bel İnceltme Egzersizleri
Bel İnceltme Egzersizleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir