Bacak İncelten Egzersiz Çalışması

Genellikle kadınların ilgi duyduğu bacak inceltme çalışmaları, günümüzde erkekler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Vücut yapınız ile orantısız, kalın görünümlü bacaklara sahip olan pek çok kişi bacak incelten egzersiz çalışmaları sayesinde bu sorundan kurtulmayı başarıyor.

Vücudunuzun belirli bir bölgesi ile sorun yaşıyorsanız, spor yapıyor olsanız bile bu bölgeye yönelik hazırlanan egzersizleri de ihmal etmemelisiniz. Uzun antrenmanlar yapacak kadar zaman bulamıyor ya da spor salonuna gitmek istemiyorsanız, evde yapabileceğiniz birkaç basit çalışma ile ince bacaklara sahip olabileceksiniz.

Doğal kas çalıştırması ile üstelik kısa süre zaman ayırmanız gereken, bacak egzersizlerini sizleri için araştırdık. Düzenli ve olması gerektiği gibi doğru bir şekilde uygulamanız halinde, kısa süre içerisinde etkili sonuçlar alabileceksiniz. Hareket özgürlüğü sağlayan ve esnek yapılı spor taytınızı giydiyseniz, hemen egzersiz çalışmalarına başlayabiliriz.

Bacak İncelten Egzersiz Çalışması
Bacak İncelten Egzersiz Çalışması

3 Dakikalık Bacak İncelteme Egzersizleri;

  1. Ön Kalça Kasları Egzersizi… Sabah uyandığınızda ya da gece yatmadan önce sadece 3 dakikanızı ayırarak bu çalışmayı yapabilirsiniz. Her bir bacağınız için 10 tekrar yapmanız gerekiyor. Sırt üstü düz bir yere uzanarak başlamalısınız. İki kolunuzu da vücudunuzun yanlarına aşağıya doğru salın. İki bacağınızı da aynı anda, yere 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde havaya kaldırın. Ardından bacaklarınızı sıra ile tek tek yere indirin. Bu sırada dizlerinizin birbirine değecek kadar yakın olması gerekiyor. Çalışma sırasında bacak değiştirirken, üstte duran bacağınızı olabildiğince düz tutmaya dikkat etmelisiniz. Çalışmayı devam ettirdiğinizde, ön bacak kaslarınızda oluşan yanma hissini fark edebilirsiniz.
  2. Arka Kalça Kasları Egzersizi… Bu çalışmayı ön kalça kası egzersizinden sonra yapmalısınız. Yani egzersizlerinizi sabah ya da gece olarak belirlemeli ve her gün düzenli olarak, arka arkaya bu çalışmaları yapmayı ihmal etmemelisiniz. Sırt üstü yere uzanarak başlıyoruz. İki kolunuzu yine aynı şekilde, vücudunuzun yanında serbest biçimde aşağıya doğru uzatın. Sonrasında iki dizinizi birleştirin. Pozisyonu bozmadan hafif bir şekilde dizlerinizi bükerek, her iki bacağınızı da yukarı kaldırın ve aşağıya tekrar indirin. Çalışma sırasında kalçanızı biraz yerden yükseğe kaldırabilirsiniz. Ancak bacaklarınızın olabildiğince gergin olmasına dikkat etmelisiniz. Bu egzersizde tekrar sayınız 20’dir. Bu çalışmayı düzenli ve doğru bir şekilde yapıyorsanız; karın kaslarınızda hafif bir yanma hissi ve arka kalça kaslarınızda sıkılaşma hissedebilirsiniz.
  3. Üst İç Bacak Kasları Egzersizi… Diğer iki egzersizin sonrasında uygulamanız gereken bu çalışmada, tekrar sayınız yine 20 olacaktır. Sırt üstü yere uzanarak başlangıç pozisyonu alabiliriz. İki kolunuzu serbestçe, vücudunuzun iki yanına uzatın. Ellerinizi yanlara uzattığınız esnada, iki bacağınızı da yukarıya kaldırmalısınız. Tek tek bacaklarınızı yere indirmeli ve bu sırada dizlerinizin hafif bükülü olacak şekilde yanlara doğru açmalısınız. Bacaklarınızın çapraz bir pozisyon almış olacaktır. Sonrasında bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırım ve sonra yeniden çapraz yaparak aşağıya indirin. Ayaklarınızın tam olarak yere basmamasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda bu egzersizi yaparken, dizlerinizin kontrolüne odaklanmanızı öneriyoruz.
Bacak İncelteme Egzersizleri
Bacak İncelteme Egzersizleri

Bacak İnceltme Egzersizlerinin Yararları;

Yukarıda anlattığımız oldukça basit ve bir o kadar etkili olan bu çalışmalar sayesinde, ortalama 21 gün gibi kısa bir sürede gözle görülür sonuçlar alabileceksiniz. Ancak mutlaka belirtmeliyiz ki; egzersizlerinizi günlük olarak aksatmadan, her gün yaklaşık olarak aynı saat dilimlerinde ve doğru bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Ön ve arka kalça kaslarının yanı sıra karın kaslarında ve tüm bacak bölgesinde etkili olan bu egzersizler ile kasların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaksınız.

Düzgün, ince ve hoş görünümlü bacaklara kavuşmak için düzenli olarak belirttiğimiz çalışmaları yapmanız yeterli olacaktır. Çalışmaları bırakmanız halinde ise herhangi bir başka egzersiz ile destek yapmamanız durumunda, maksimum 1 hafta gibi bir süre içerisinde gerileme yaşayabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Bacak İnceltme Egzersizlerinin Yararları
Bacak İnceltme Egzersizlerinin Yararları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir