BACAK ANTRENMANLARI NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

BACAK ANTRENMANLARI NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Antrenman yaparken, tüm vücudun orantılı ve düzgün bir şekilde gelişmesine özen göstermeliyiz. Orantısız bir görünüm oluşmasının önüne geçmek için; bölgesel çalışma bile yapıyor olsanız, bazı günler diğer kas gruplarınızı da çalıştırarak gelişimin dengeli olmasını sağlamalıyız.

Değişimin tüm vücut genelinde eşit olarak dağılması, estetik bir görünüm kazanmanız için oldukça önemlidir. Genelde spor yapanların düştüğü en büyük hatalardandır, bacak kasları çalışmayı atlamak. Oysa vücut geliştirme antrenmanlarında dahi bacak kasları desteklenmelidir. Gelişen kaslarınızı ve iri bedeninizi taşıma görevini bacaklarınızın üstleneceğini unutuyor gibiyiz.

En büyük kas gruplarından oluşan bacak yapısının güçlendirilmesi ve gelişmesi için uygulanan antrenmanların, diğerlerine oranla daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Zorlu egzersizlerden oluşan bacak çalışmaları gözünüzü korkutmamalı. Diğer kas gruplarında olduğu gibi düzenli çalışmanız halinde bacak kasları güçleneceğinden, çok daha kolay çalıştığınızı fark edeceksiniz.

Bacak Antrenmanlarının Önemi

Bacak Antrenmanlarının Sağladığı Faydalar;

  • Gelişen üst gövdenin, bacaklar tarafından rahatça taşınması ve olası diz sorunlarının oluşumunu önlemek,
  • Bedensel kuvvet kazanmak ve üst vücut bölgesinin kolay gelişmesini sağlamak,
  • Orantılı ve düzgün bir vücut yapısına sahip olabilmek,
  • Postur bozukluklarının düzelmesine yardımcı olmak,
  • Antrenman sonrasında oluşan kas yıpranmalarını daha kolay onarabilmek,
  • Alt ve üst vücudun dengeli gelişimine olanak tanımak,
  • Growth adı verilen büyüme hormonunun salgılanmasını arttırmak,
  • Güçlü ve esnek bacak kaslarına sahip olarak daha rahat hareket edebilmek,
  • Kas gelişimine maksimum düzeyde destek olan testosteronun daha yoğun salgılanmasını sağlamak,
  • Bacak ve baldır kaslarının gelişmesi ile ayak bileğinin etrafında bulunan kaslar ve tendonların gelişmesi,
  • Yüksek oranda testosteron salgılanmasını sağladığından, enerji artışını yükseltir,
  • Bacak antrenmanları sırasında çok daha fazla kas lifinin çalışması,
  • Kasların hacim kazanması ve daha sıkı hale gelmesi için bacak kası antrenmanları oldukça önemli çalışmalardır.
Bacak Güçlendirmenin Yararları

Güçlü Bacak Kasları İçin Neler Yapabiliriz?

  1. Deadlift Çalışması… Belirgin ve güçlü kaslara sahip olmak istiyorsanız, düzenli yapacağınız antrenmanlarınıza mutlaka Deadlift çalışmasını ekleyin. Vücudunuzun kullanacağı oksijeni arttırdığı gibi, yüksek oranda kalori yakmanızı da sağlayacaktır. Hem arka bacak, hem de ön bacak kaslarınızı aktif olarak çalıştıracak Deadlift; kaslarınızın gelişme hızını da arttıracaktır.
  2. Aralıklı Sprint Çalışması… Bacak kaslarının aktif olarak çalışmasını sağlayan Sprint, tüm vücut kaslarını çalıştırmaya yardımcı olduğundan yağ yakımını da hızlandıracaktır. 50 metre koşarak, ardından 50 metre yürüyün ve bu şekilde devam edin. Uzun süre koşmak yerine aralıklı koşmanız, daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Aralıklı sprint çalışmasını düzenli olarak uygulamanız halinde, etkili ve güçlü bacak kaslarına sahip olabilirsiniz.
  3. Squat Egzersizi… Bacak, bel ve kalça başta olmak üzere tüm vücut kaslarını çalıştırabilen squat egzersizi ile kısa sürede forma girebilir, bacak kaslarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Aletsiz ve kolaylıkla yapabileceğiniz squat egzersizi ile metabolizma hızını yüksek seviyede tutabilirsiniz. Diğer bacak kası antrenmanlarında zorlanıyorsanız; etkili ve en çok tercih edilen egzersizlerden olan squat ile çalışmanızı tamamlayabilirsiniz.
  4. İp Atlama Çalışması… Bacak kaslarınızı aktif bir şekilde çalıştırmak ve güçlendirmek istiyorsanız, yapmanız gereken bir diğer egzersiz ise İp atlamaktır. Ön ve arka bacak kaslarını yoğun tempoda çalıştıran İp atlama egzersizi ile kendi vücut ağırlığınızı bacaklara yüklediğinizden ekstra esneklik kazandıran bir çalışmadır. Tanınmış spor markalarınca tasarlanan Atlama İpi ve egzersiz aletlerinden de yardım alarak, evinizde çalışma yapabilirsiniz.
  5. Leg Press Egzersizi… Etkili bacak kası çalıştırma egzersizleri içerisinde squatın ardından gelen ikinci sıradaki Leg Press egzersizini; düzenli uygulamanız halinde kısa sürede sonuç almaya başlayabilirsiniz. Üst ve ön bacak kaslarını aktive eden egzersiz, son derece faydalıdır. Kalça ve bacak çalışmalarınızı Leg Press ile yaparak; kesin sonuçlar alabilecek ve bacak antrenmanlarınızı atlamamış olacaksınız.
Güçlü ve Etkili Bacak Kası Egzersizleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir