ARNOLD BESLENME DÜZENİ NEDİR?

1947 yılında, Avusturya’da dünyaya gelen Arnold Schwarzenegger; vücut geliştirme şampiyonu olması sonrasında Hollywood stüdyolarının dikkatini çekmeyi başarmış ve kariyerini bu yönde devam ettirerek pek çok filmde rol almıştır.

1970’li yıllardan günümüze gelene dek pek çok insana vücut yapısı ile ilham kaynağı olmuştur. Dünya genelinde oyunculuğu ile kazandığı başarılar sayesinde, geniş bir hayran kitlesi bulunan bilinen ismi ile Terminatör; vücut yapısı ile daima beğeni kazanmakta, kendine özgü antrenman stili ve beslenme düzeni ile uzun seneler kaslı vücudunu korumaya devam etmiştir.

Son dönemde popüler olan ve adını sıkça duyduğumuz Arnold Beslenme Düzeni, bu oyuncunun formunu ve kaslı vücut yapısını uzun seneler korumasına yardımcı olan beslenme alışkanlıklarıdır demek mümkün.

Arnold’ un Beslenmesi O Dönem Nasıldı?

Arnold Schwarzenegger, eski dönemlerde imkanların şimdiki kadar rahat olmadığını vurguluyor.  Sporcu beslenmesi için o dönemdeki sporculara küflü glikoz tabletleri veriliyordu. O dönemde bilgi eksikliğinden kaynaklı olarak pek çok yetersiz beslenme sporcular için söz konusuydu.

Genetik yapı ve doğal proteinler ile mükemmel kaslara sahip olunabiliyordu. Özellikle işçi kesiminin ağır çalışma esnasında sahip olduğu gelişi güzel ve şekilsiz kasları güçlendirerek, bu alanda para kazanmayı amaçlıyorlardı.

O dönemlerde protein, karbonhidrat ve steroidler hakkında yeterli bilgi bulunmuyordu. Besin takviyesi olan gıdaların hiçbiri bulunmuyordu. Bilinen en kuvvetli protein kaynakları et ve patatesti. Hamur işlerinden uzak durmaya çalışarak, daha fazla et ve patates tüketerek sporcular besleniyordu.

Arnold Schwarzenegger’in Antrenman Programı

Haftanın 6 günü antrenman programı uygulayan Terminatör, beslenmenin de antrenman kadar önemli olduğunu vurguluyor. Düzenli antrenman yaparak koruduğu vücut yapısı ile geniş ve hacimli kaslara sahip olan Arnold, çalışmalarında yer verdiği egzersizleri kısaca özetlemiştir.

Flat Barbell Bench Press, Barbell Incline Bench Press, Dumbbell Flyes, Dumbbell Pull, Barfiks, Bent- Over Barbell Row, Bent-Over Two Dumbell Row, Hanging Leg Raise, Standing Dumbbell Press, Front Dumbbell Raise, Squat, Barbell Lunge, Rear Delt Flye on Incline Bench, Wrist Curls set,i Triceps Push gibi benzer bir çok çalışma ile antrenmanlarını aksatmadan uygulamaktadır.

Ancak antrenman programını mutlaka kaliteli uyku ve sağlıklı bir beslenme planı ile desteklemeniz gerektiğinin altını çizen Terminatör; kendi beslenme düzeninde dikkat ettiği ve özen gösterdiği tüyoları sevenleri ile paylaşmaktan çekinmiyor.

Terminatör’ den Beslenme Tüyoları;

  1. Protein kaynağı olan yumurtayı kontrollü tüketen Arnold, maksimum 3 adetten fazla gün içerisinde yumurta tüketmediğinden bahsediyor,
  2. Bilinenin aksine doymuş yağ oranının yemekten çekinmediğini belirtiyor,
  3. Vücutta direkt olarak yağa dönüştüğü için kesinlikle şeker kullanmıyor, mümkün olduğunca şeker barındıran besinlerden uzak durduğunu belirtiyor.
  4. Bulk ve definasyon dönemlerinde özellikle günlük 5-6 küçük öğün ile günlük kalori ihtiyacı kadar beslenmektedir.
  5. Yoğun antrenmanlar sonrasında ilk yarım saat içerisinde mutlaka protein tüketmeye özen göstermektedir.
  6. Kas gelişimi için protein kadar önemli bir yere sahip olan karbonhidratı da antrenman sonralarında almaya dikkat ettiğini belirtiyor.
  7. Gün içerisindeki öğünlerde de protein alımına önem veren Arnold, her üç-dört saatte bir 30-50 gram kadar protein almaya çalışıyor,
  8. Günlük olarak tükettiği protein miktarını 250-300 gram olduğunun altını çiziyor.
  9. Et tüketimlerinde balık ve tavuk etine ağırlık veriyor. Kırmızı etten uzak durduğunu belirtiyor.
  10. Son dönemlerde ihtiyaç duyduğunu hissetmesi halinde protein tozu kullanmaktan çekinmediğini belirtiyor.
  11. Antrenmandan sonra en büyük keyfi olan tavuk ve bira içtiğini de belirtiyor. Bu durumda da protein alımı yapmış oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir