Akşam Yemeği Sonrası Atıştırmalıkları

Düzenli ve sağlıklı beslenmede, her öğünde ne tüketmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Özellikle akşam öğünlerinde doğru beslenmek gerekiyor. En geç 19:00’ da tüketilmesi tavsiye edilen akşam öğünleri, günün son öğünü olduğundan uzun süre tok tutabilecek ve protein değerleri yüksek besinleri tercih etmek gerekiyor.

Et, tavuk ve balık gibi hem protein içeren, hem de sağlıklı seçenekleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Haftayı günlere bölerek sıra ile her akşam birinin tüketilmesi, beslenme uzmanlarınca tavsiye edilmektedir. Eğer beslenme düzeninizi iyi ayarlayamıyorsanız, birkaç saat sonrasında açlık hissetmeniz de kaçınılmaz olacaktır.

Böyle durumlarda ise yatmaya yakın olan saatlerde ağır ve sağlıksız besinler tüketmek yerine, daha sağlıklı ve hafif yiyecekleri tercih etmelisiniz. Akşam yemeği sonrasında bir şeyler atıştırma ihtiyacı duymanız halinde tüketebileceğiniz en sağlıklı alternatifleri sizler için araştırdık…

Akşam Atıştırmalıkları
Akşam Atıştırmalıkları

Akşam Acıkanlara Özel Sağlıklı Alternatifler;

  • Grissini: Grissini ya da yaygın kullanılan ismi ile galeta, zamansız acıkmalarda başvurabileceğiniz ilk adres diyebiliriz. Pek çok çeşidi bulunan grissini, sade ya da kepekli seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Hem hafif, hem de sağlıklı bir seçenek olan grissini ile açlığınızı bastırabilir, diğer yiyeceklere göre çok daha az kalori alabilirsiniz.
  • Bitter Çikolata: Ani acıkmaların en büyük nedenlerinden biri de kan şekerinin düşmesidir. İşte böyle durumlarda en güzel ve sağlıklı alternatif iki parça bitter çikolatadır. Kalorisinin düşük olmasının yanı sıra pek çok yararı bulunan bitter çikolata, yağ yakımını da hızlandırmakta etkilidir.
  • Yulaf Ezmesi: Kan şekeri düşmeleri ya da tatlı krizlerinizde tüketebileceğiniz yulaf ezmesini, bir porsiyon meyve ile tatlandırabilir, üzerine yoğurt koyarak lezzetlendirebilirsiniz. Az kalorili ve sağlıklı bir atıştırmalığa ihtiyacınız varsa ve özellikle canınız tatlı istiyorsa; dört yemek kaşığı yoğurt içine, iki yemek kaşığı yulaf, bir porsiyon meyve ve seviyorsanız biraz toz tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.
  • Kuru Meyveler: Akşam yemeğinin hemen sonrasında ya da birkaç saat geçtikten sonra tatlı yeme isteği duyabilirsiniz. Böyle zamanlarda başvuracağınız bir diğer sağlıklı yöntem ise kuru meyveler olacaktır. Kalori bakımından düşük içeriğe sahip olan kuru meyveler, doğal şeker içerikleri nedeni ile sınırlı sayıda tüketilmelidir.
Sağlıklı Besin Alternatifleri
Sağlıklı Besin Alternatifleri
  • Yoğurt: Hafif ve etkili bir ara öğün istiyorsanız tüketebileceğiniz yoğurt, yüksek protein içeriği sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. İster tatlı meyveler, isterseniz de nane gibi baharatlarla tatlandırabileceğiniz yoğurt, akşam yemeği sonrasında acıkanlar içinde sağlıklı bir alternatif olacaktır. Ayrıca yoğurt uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.
  • Kuruyemişler: Sağlıklı da olsa, içerisinde yap barındıran kuruyemişleri kontrollü tüketmek gerekiyor. Miktarı iyi ayarlayabildiğiniz takdirde sorun yaşamayacağınız kuru yemişleri, akşam yemek yenmesine rağmen, açlık çekenlere tavsiye edebiliriz. Ayrıca normal beslenme planınızda da mutlaka kuruyemiş bulundurulması gerektiği, uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
  • Yeşillik ve Sebze: Gecenin erken saatlerinde açlık hissetmeye başladıysanız ve önünüzde uzun bir gece varsa, yeşillik üzerine sıkacağınız bol limon ile açlığınızı bastırabilirsiniz. Aynı durumda havuç, kereviz sapı, marul gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Çiğ sebzeler ve yeşillik seçeneklerini tüketerek, gece acıkmalarınızı sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz.
  • Tarçınlı Muz: Kan şekerini dengeleme özelliği bulunan tarçın, pek çok meyveye de yakışır. Tarçınlı muz yiyerek karnınız tok kalacak, kan şekeriniz dengelenecek ve gece çok daha rahat bir uyku çekebileceksiniz. Sindirim sistemi üzerinde etkili olan muz, kendine özgü tadı ve lezzeti ile de diğer meyvelerden ayrılıyor. Tarçın ise kan dolaşımını hızlandırmada ve kan basıncını dengelemede oldukça etkilidir.
Akşam Acıkanlara Alternatifler
Akşam Acıkanlara Alternatifler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir