SAĞLIKLI SABAH KAHVALTISI ALTERNATİFLERİ

Günün en önemli öğünü olarak belirtilen kahvaltıyı, en yararlı şekilde yapmaya özen göstermek gerekir. Güne başlamak için ihtiyaç duyduğunuz enerjinin temel kaynağını oluşturan kahvaltı aynı zamanda bedensel fonksiyonların, sağlıklı bir şekilde yerine gelmesine destek olmaktadır.

Uzmanlar tarafından asla atlanmaması tavsiye edilen sabah kahvaltısına zaman ayırmakta zorlanabiliyoruz. Yoğun tempo ile güne başlarken kahvaltı için yeteri kadar zaman ayıramıyorsanız, sağlığımız için önemli olan ve mutlaka alınması tavsiye edilen vitamin ve mineralleri içerisinde bulunduran pratik kahvaltı alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Metabolizma hızını da doğrudan etkilediği bilinen sabah kahvaltısına özen göstermeli, kendinize 5 dakika zaman ayırarak, sizler için araştırdığımız pratik sağlıklı sabah kahvaltısı önerilerini değerlendirebilirsiniz.

Pratik ve Sağlıklı Sabah Kahvaltısı Önerileri

  • Bademli Chia Puding:

Malzemeler;

  1. Hindistan cevizi- 1 fincan rendelenmiş
  2. Chia Tohumu- 2 yemek kaşığı
  3. Badem sütü- 1 fincan
  4. Antep Fıstığı- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş
  5. Badem- 5/6 adet

Hazırlanışı: Bu pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifini hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; bir gece önceden chia tohumu ve sütü karıştırıp gece boyunca buzdolabında karışımı bekletmenizdir. Diğer tüm malzemeleri bir kap içerisinde birleştirmeli ve buzdolabında bekleyen karışımın hazır olmasını beklemelisiniz. Ertesi gün buzdolabından çıkarttığınız karışımı, diğer tüm malzemeler ile süsleyerek tüketebilirsiniz.

  • Yeşil Otlu Omlet:

Malzemeler;

  1. Yumurta- 2 adet, orta boy
  2. Tereyağı- 1 tatlı kaşığı
  3. Maydanoz- 1 tutam, iyice doğranmış
  4. Yeşil soğan- 1 adet
  5. Taze fesleğen- 1 yemek kaşığı, iyice doğranmış

Hazırlanışı: 2 adet orta boy yumurtayı bir kaba ayrı olarak kırın ve iyice çırpın. Daha sonra maydanoz, taze fesleğen ve yeşil soğanı bir kabın içerisine küçük olarak doğrayıp, birleştirin. Elde ettiğiniz yeşilliklerin tümünü, çırpılmış yumurtanın içerisine ilave edin. Tereyağını ise tavanız ilk kızdığında kullanın. Yeşil otlu omletiniz piştikten sonra, sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz.

  • Sağlık Dolu Börek;

Malzemeler;

  1. Light kaşar/Cheddar- 2 yemek kaşığı, rendelenmiş
  2. Yumurta- 1 adet orta boy
  3. Avokado- ¼ dilimlenmiş
  4. Tahıllı tortilla- 1 adet orta boy
  5. Domates- 1 fincan küp şeklinde doğranmış
  6. Zeytinyağı- 1 tatlı kaşığı

Hazırlanışı: 1 adet orta boy yumurtamızı çırpın. Bir tava içerisine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyerek, çırptığınız yumurtayı pişirin. Tahıllı tortillanın altın pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin. Hazırlanan tortillanın üzerine avokadoyu ve rendelemiş kaşar/cheddar peyniri üzerine ekleyin. Hazırladığınız bu sunumu birkaç dakika mikrodalga fırında pişirerek, peynirin erimesini sağlayın. Ardından fırından çıkardığınız malzemenin arasına domatesi ekleyerek, tortillanızı tüketebilirsiniz.

  • Çikolata ve Fıstık Ezmeli Smoothie;

Malzemeler;

  1. Fıstık ezmesi- 1 yemek kaşığı
  2. Muz- 1 orta boy
  3. Toz kakao- 2 çorba kaşığı
  4. Badem sütü- 1 fincan
  5. Az yağlı yoğurt- ½ fincan
  6. Buz- ½ fincan

Hazırlanışı: 1 orta boy muzu soyarak küçük parçalara ayırın. Diğer tüm malzemeleri; fıstık ezmesi, toz kakao, badem sütü ve az yağlı yoğurdu bir kap içerisinde karıştırın. Ardından muzu ve diğer tüm malzemelerin bulunduğu karışımı blendera koyun ve üzerine buzları da ekleyin. Şimdi tüm malzemeleri blenderda karıştırarak sağlıklı kahvaltı smoothienizi tüketebilirsiniz.

  • Muzlu Fincan Muffini;

Malzemeler;

  1. Yulaf- ¼ su bardağı
  2. Badem sütü- ¼ su bardağı
  3. Bal- 1 tatlı kaşığı
  4. Yumurta- 1 adet orta boy
  5. Tuz- 1 tutam
  6. Olgun muz- 1 adet orta boy

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak, ortalama 2-5 dakika mikrodalga fırında pişirin. Pişirme esnasında her yarım dakikada bir kontrol ederek, yanmasını engelleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir