TÜM VÜCUDU ÇALIŞTIRAN EGZERSİZ PROGRAMI

TÜM VÜCUDU ÇALIŞTIRAN EGZERSİZ PROGRAMI

Egzersiz; vücut sağlığımızı korumak, fit bir görünüm elde etmek ya da mevcut formu korumak adına gerçekleştirilen aktiviteler bütünüdür.  Spor yapma nedeninize bağlı olarak, farklı antrenman programları oluşturulmalıdır. Vücut geliştirip güç kazanmak, kilo almak ya da kilo vermek, kasları belirginleştirmek gibi pek çok amaçla spor yapılabilir.

Günlük iş yoğunluğunuzda çok fazla zamana sahip değilseniz, haftada 1-2 kez antrenmana fırsat bulabiliyorsanız; tüm vücudu çalıştıran egzersiz programlarını tercih etmelisiniz. Kaslarınızı destekleyerek, vücudunuza güç ve çeviklik kazandıracak etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm vücudu çalıştıran egzersizler

Tüm Vücudu Çalıştıran Egzersizlerin Faydaları

Vücudunuzun farklı bölgelerindeki kasları, koordineli bir şekilde aynı anda ve düzenli bir şekilde harekete geçiren tüm vücudu çalıştıran egzersiz programları; maksimum esneklik kazanmanızı da sağlayacaktır. Kaslarınızın esneklik kazanması için uzun uğraşlar vermenize ve kaslarınızı katabolik sürece sokmanıza gerek kalmayacaktır.

Gün içerisinde kısa bir zaman ayırarak yapacağınız egzersiz ile sürekliliği sağlamanız halinde, daha çabuk ve net sonuçlar elde edebileceksiniz. Tüm vücudu çalıştıran egzersiz programları; Omuz, Sırt, Biseps, Triseps, Bacaklar, Karın, Göğüs gibi ana gruplar başta olmak üzere pek çok kasınızı düzenli olarak aktive edecektir. Ayrıca yağ yakımı içinde oldukça etkili bir yöntemdir.

Daha güçlü bir vücuda sahip olmayı planlıyorsanız, yine tüm kas gruplarını çalıştıran programları uygulamanız yerinde olacaktır. Belirli bir süre sonra programınızı gözden geçirmeli ve setleri arttırarak daha fazla verim almaya çalışmalısınız.

Tüm vücudu çalıştıran egzersiz programları; temel kas gruplarını harekete geçirdiğinden, vücut ısınız hızla artacaktır. Bu durum metabolizma hızınızı yükselttiğinden, kaslarınız daha fazla enerji kullanacak ve normalin üzerinde kalori yakmanıza neden olacaktır.

Tüm Vücut Antenmanları

Tüm Vücudu Çalıştıran Egzersizlerin Püf Noktaları

İstikrarlı bir çalışma elbette her zaman sonuç verecektir. Ancak tüm vücut egzersizlerinde hedefiniz doğrultusunda; egzersiz süresi ve set sayılarını önceden planlamanız olumlu sonuçları beraberinde getirecektir.

Egzersiz arası dinlenme sürelerinizi kısa tutarak, set sayılarını 25-30 arası olarak ayarlamanız; antrenmanlarınızı takriben kardiyo ve ağırlık çalışması karışımına dönüştürecektir. Bu durumda çok etkili sonuçlar alabileceksiniz.

Aynı anda birçok kası çalıştırmanız metabolizma hızının arttırırken, kalp atışlarınızı da yükseltecektir. Kalp atışlarınızın yüksek seviyede kaldığını ve fazlaca terlediğinizi hissediyorsanız, zamanınızı ve eforunuzu en etkili şekilde kullanıyorsunuz demektir.

En verimli egzersiz için, antrenmanlarınızın gün aşırı olması gerekmektedir. Düzenli olarak haftada 3 kez yaptığınız bir çalışma, tüm kas grubunuzda etkili olacağında direnç ve gücünüzü arttıracaktır.

Tüm Vücudu Çalıştıran Egzersiz Hareketleri;

  1. Standart Plank ve Jump Plank Hareketleri,
  2. Squat Egzersizi
  3. Lunge Hareketi
  4. Top çevirme hareketi
  5. Top sıkıştırarak parmak uçlarında köprü
  6. Bacak yukarı itiş
  7. Bacak yana açış
  8. Masa pozisyonunda top sıkıştırma
  9. Top elden ele sırt çalışması
  10. Baş üzerinde top çevirme
  11. Top ile tek kol üzerinde plank
Etkili Egzersiz Programı

Özellikle dik duruşunu kaybedenler için önerilen Lunga hareketleri, tüm vücut kaslarını çalıştırdığından esneklik kazandıran ve tercih edilen egzersiz hareketleri arasında yer alıyor. Diğer bir önerimiz ise Squat hareketlerini dumbel gibi ek gereçler ile yapmanız olacaktır.

Göğüs ve sırt kaslarınızı çalıştırmaya yardımcı olan öne uzanma hareketi, dengede durmada ilk aşamalarda zorlansanız da zamanla düzene girecek tek ayak üzerinde dengede durma ve klasik mekik hareketinin modifiye edilmiş versiyonlarını da deneyebilirsiniz.

Vücudunuzun yalnızca bir bölgesine bağlı kalmadan, tüm vücudu çalıştıran egzersiz programlarından, kendine en uygun olanı seçebilirsiniz. Aletsiz çalışmaya da imkan tanıyan bu egzersiz grubu; hem zamanınızı almayacak, hem de değişiminizdeki gözle görülür değişim ile en çok sevdiğiniz antrenman programı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir