5 Farklı Ara Öğün Tavsiyesi

Düzenli ve sağlıklı beslenmek; vücudumuzun gereksinim duyduğu tüm vitamin ve mineralleri olması gerektiği oranlarda tüketiyor olmaktır. Sadece kaliteli besinler tüketmek değil, bunun yanı sıra yiyeceğiniz doğru miktarı, yeme saatlerinizi ve çeşitliliği de iyi ayarlamanız gerekiyor.

Beslenme uzmanları ve diyetisyenlerin ısrarla önerdiği ara öğünlü bir beslenme düzeni uygulamanız gerekiyor. Böylece kan şekerinin daima dengeli olması ve metabolizma hızının etkin bir şekilde çalışıyor olması sağlanmaktadır. Ara öğünlü beslenmek, aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de eşsiz bir yöntemdir.

İçerisinde ana ve ara öğünlerin bulunduğu bir beslenme planı uygulamanız, gün içerisinde sağlıksız abur cuburları gereksiz yere tüketmenizi de engeller. Günlük alacağınız kalori miktarının dengede tutulması ve tokluk hissi kazanmanıza da destek olan ara öğünler, sağlıklı beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

5 Farklı Ara Öğün Tavsiyesi
5 Farklı Ara Öğün Tavsiyesi

Sağlıklı Ara Öğün Tavsiyeleri;

  1. Meyve: Ara öğünlerinizde meyve tüketilmesi, beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. İster kuru meyve, isterseniz de normal meyve tüketerek ara öğün yapabilirsiniz. İçerisinde doğal şekerde bulunan meyve seçeneğini ara öğünlerinizde değerlendirirken, bir porsiyonu aşmayacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.
  2. Yoğurt: Probiyotik içeriği ile uzun süre tok kalmanızı sağlamasının yanı sıra sağlıklı besin grubunda yer alan yoğurt, mükemmel bir ara öğün seçeneği olabilir. Zengin kalsiyum içeriği ile de bilinen yoğurt, yağ yakmak ve kolay kilo vermek isteyenlerin tercihi oluyor. Kas ve kemik sağlığı üzerinde de etkili olan yoğurt, bağırsak florasını iyileştirme özelliği ile de mutlaka beslenme listenizde yer alması gerekiyor.
  3. Kefir: Yüksek ve zengin besin değeri içeriği ile bilinen kefir, fermente süt ürünlerinden biridir. Hem yanınızda taşımanız, hem de tüketmeniz bakımından kolay olan kefir ya da ayranı ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz. Karbonhidrat, yağ ve protein bakımından ideal değerlere sahip olan kefir; A, B2, B12 vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, fosfor ve folik asit içeriğine de sahiptir.
  4. Kuru Yemiş: Tercihiniz fındık, ceviz, antep fıstığı ya da badem olsun, hepsi birer enerji kaynağı ve vitamin/mineral deposudur. Kemikleri güçlendirme özelliği de bulunan kuru yemişleri ölçülü miktarda tüketerek sağlıklı bir ara öğün yapabilirsiniz. Beyin sağlığı, kalp ve damar sağlığı bakımından pozitif etkileri bulunan kuru yemişler, pek çok kişi tarafından sevilerek yendiğinden iyi bir tercih olabilir.
  5. Süt: Kemik sağlığı bakımından oldukça yararlı olan süt, sağlıklı ara öğün alternatifleri içerisinde yer alıyor. Mide rahatsızlıklarına da iyi gelen süt, saç ve tırnağın uzamasında da oldukça etkilidir. Yanında meyve ya da kuru yemiş seçeneği ile tüketebileceğiniz sütü, diyet yapanların listesinde de görebiliyoruz.
Sağlıklı Ara Öğün Tavsiyeleri
Sağlıklı Ara Öğün Tavsiyeleri

Ara Öğünlü Beslenme Hakkında Bilmemiz Gerekenler;

• Her gün aynı saatte yapılması önerilen ara öğünleriniz, ana öğünlerden 2 – 3 sonra tüketilmelidir.

• Az ve sık beslenen yani ara öğün uygulamasını hayata geçiren bireylerin metabolizma hızları artar ve hızlı bir şekilde kilo kaybederler.

• Ara öğünlerinizde karbonhidrat içeren bir besinin yanında mutlaka protein tüketmeniz gerekmektedir.

• İnsülin salınımında problem yaşamamak için ara öğün saatlerinizi sabit kılmalısınız.

• Düzenli ve sağlıklı ara öğün tüketmeniz, kan şekerinizi dengeler ve açlık hissini oluşmasını engeller.

• Ara öğünlerinizde yukarıda bahsettiğimiz sağlıklı besinleri tüketirseniz, çikolata ya da cips gibi sağlıksız ürünlere karşı isteğiniz azaldığını fark edeceksiniz.

• Ara öğünlü beslenmeyi alışkanlık haline getirirseniz, gün içerisinde ihtiyaç duyacağınız enerjinin de karşılanmasını sağlamış olacaksınız.

• Göbek bölgesinde biriken yağların erimesinde etkili olan ara öğünler, hızlı bir şekilde kilo vermenize ve hızlı yağ yakımına yardımcı olacaktır.

Ara Öğünlü Beslenme
Ara Öğünlü Beslenme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir