Korayspor Blog

YÜRÜYÜŞÜ SPORA DÖNÜŞTÜREN ÖNEMLİ DETAYLAR

Yürümek, her gün düzenli yaptığımız bir eylem olsa da bunu spora dönüştürebilmek için bazı ayrıntıları bilmek gerekiyor. Gün içerisinde yaptığımız yürüyüşlere bu nedenle tam olarak spor demek yanlış olabilir.

Yürüyüşü spor olarak yapmak istiyorsanız, öncelikle bu eylemin sadece ayaklar ve bacaklar ile ilgili olduğu yanılgısından kurtulmalısınız. Çünkü yürüyüş yapmak, tüm vücut kaslarınızı kullandığınız ve zihin desteği alarak tamamlayabileceğiniz bir aktivitedir.

Bilmeniz gereken diğer önemli nokta ise yürüyüşlerinizi düzenli olarak, periyodik aralıklarla uygulamanız gerektiğidir. Düzenli spor yapmak istiyor ancak spor salonlarına bütçe ve zaman ayırmak istemiyorsanız yürüyüş, yapabileceğiniz en ideal sporlar arasında bulunuyor. Spor sırasındaki ihtiyaçlarınız için koşu aksesuarlarından destek alabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Yaptığınız yürüyüşün bir spora dönüşmesi için egzersiz olarak her gün ortalama 10000 adım atmanız gerekiyor. Tüm sporlarda olduğu gibi yürüyüşte de, ilerleyen dönemlerde yürüyüş yaptığınız süreyi, tempoyu ve zorluk derecesini arttırarak ilerlemeniz gerektiğini de hatırlatalım.

Yürüyüşü Spora Dönüştürmek İçin Neler Yapmalıyız?

Düzenli Yürüyüş Yapmanın Yararları;

  1. Kalp Sağlığını Korur… Düzenli yürüyüş yapmak kan basıncını azaltmasının beraberinde trigliserit seviyesinin de düşmesini sağlayan yürüyüş, sağlığımız için son derece önemli bir yeri bulunan kalp ve damar sağlığını da korumaktadır.
  2. Pratik ve Basittir… Hem bütçenizden, hem de vaktinizden tasarruf etmek istiyorsanız, uygulayabileceğiniz en etkili sporların başında yürüyüş geliyor. Son derece basit bir aktivite olduğunda, her yaştan birey kolaylıkla uygulayabilmektedir.
  3. Yağ Yakımını Hızlandırır… Ağır ve yoğun tempolu birçok spordan daha fazla yağ yakmanızı sağlayacak yürüyüş, düzenli yapıldığında kolayca kilo vermenizi sağlayacaktır.
  4. Enflamasyonu Azaltır… Vücuttaki enflamasyonun azalmasında, oldukça etkili olan düzenli yürüyüş yapmak, mental olarak da fayda sağladığından son derece yararlı bir aktivitedir.
  5. Vücudu Şekillendirir… Yağ yakımı ve kilo kaybı konularında faydalı olan yürüyüş sporu, kısa sürede vücudunuzun şekillenmesinde ve sıkılaşmasında da etkili olacaktır.