VEGAN OLDUĞUNU BİLMEDİĞİNİZ ÜNLÜ İSİMLER…

Hayvan haklarını esas alan vegan beslenme şekli, her geçen gün biraz daha popüler olmaya devam ediyor. Yalnızca et yememek sanılan vegan beslenme şeklinde, hayvansal olan tüm besin maddeleri tüketilmiyor. Bu nedenle vegan beslenmenin, çok katı beslenme kurallarından oluştuğunu söyleyebiliriz.

Vegan ve vejetaryen beslenme şekilleri ile ilgili tüm detayları öğrenmek isteyenler, daha önce yayınladığımız “Vejetaryen ve Vegan beslenmede bilinmeyenler.” başlıklı makalemizi okuyabilirler. Dünya genelinde kabul görmeye devam eden vegan beslenmeyi tercih ederek, hayvanlara yapılan eziyetin önüne geçtiğini savunan pek çok ünlü isim de bulunuyor.

Muhtemelen daha önce vegan beslendiklerini duymadığınız bu ünlüleri öğrendiğinizde, çok şaşıracaksınız. Formlarını vegan beslenerek koruyan ünlülerin, vegan olma öykülerinden de kısaca bahsedeceğiz.

İşte Vegan Beslenen Dünya Ünlüleri;

1. Leonardo DiCaprio… Uzun yıllardır vejetaryen olduğu bilinen ünlü ismin, son dönemde vegan beslenme tarzına geçiş yaptığı bildiriliyor. Kulislerde, kamera arkasında ve ödül törenlerinde yemek tercihlerini hep bu yönde kullanan ünlü aktörün, filmlerinde gördüğünüz çiğ etinde bulunduğu yemek sahneleri sizi aldatmamalı. Tam bir hayvan sever ve hayvan hakları savunucusu olan Leonardo DiCaprio, bu yönüyle de hayranlarından tam puan alıyor.

2. Ellen DeGeneres… Oscar selfie’nin mucidi olan sunucu Ellen DeGeneres, çok uzun dönem hayvan hakları ve beslenme üzerinde araştırmalar yaptığını dile getiriyor. Bu konuda okuduğu çok sayı kitap ve yaptığı araştırmalar sonrasında vegan beslenme tarzını benimseyen Ellen DeGeneres, hayvanları çok sevdiğinin altını çiziyor. Ayrıca Ellen DeGeneres gibi eşi de vegan besleniyor.

3. Alanis Morissette… Bir kitap okuyorsunuz ve hayatınız değişiyor diyenlerden. “Eat to live” adlı kitabı okumasının ardından vegan beslenmeye karar veren Alanis Morissette, kendisini böyle beslenerek çok daha sağlıklı hissettiğini belirtiyor. Ayrıca vegan beslenen ünlü şarkıcı, bu sayede daha uzun yaşayacağına inanıyor.

4. Bill Clinton… Dört kez by-pass ameliyatı geçiren eski ABD Başkanı Bill Clinton sağlığı için artık vegan beslenme tarzını seçtiğini söylüyor. Yaklaşık 10 yıldır vegan beslenme tarzını benimseyen Bill Clinton; sebzeleri, meyveleri ve bakliyatı sevdiğini belirtiyor. Etsiz yaşamanın çok da zor olmadığını vurgulayan eski başkan, şuan ki yaşamından son derece memnun olduğunu savunuyor.

5. Jennifer Lopez… Et yemediğini ve vegan beslenme tarzında bir yaşam sürdüğünü söyleyen ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, yeşillik ve sebzeleri daha çok sevdiğini belirtiyor. Beslenmesinde sebzeye ağırlık veren şarkıcı, bu sayede kendini çok daha iyi hissettiğini ve daha sağlıklı olduğunu savunuyor.

6. Brad Pitt… Et ve hayvansal gıdaları tüketmeyerek vegan beslendiğini belirten ünlü aktör Brad Pitt, sağlığını ve fiziksel görünümünü koruyabilmek adına bu yöntemi uyguladığını söylüyor. Üstelik eski eşi Angelina Jolie’nin normal bir beslenme şekli olmasına rağmen kendisinin, uzun yıllardır vegan beslendiğini ve böyle daha sağlıklı hissettiğini de ekliyor. Ayrıca bu kararında hayvanları çok sevmesinin de etkili olduğunu vurguluyor.

7. Ariana Grande… Son 7 yıldır vegan beslenme tarzına geçiş yaptığını belirten Ariana Grande, bu sayede çok daha sağlıklı hissettiğini dile getiriyor. Hem sağlığını koruduğu, hem de ömrünün daha uzun olacağını savunan ünlü şarkıcı, aynı zamanda hayvanları çok sevdiğinin de bu durumda etkisi olduğunu söylemeden geçemiyor.

8. Miley Cyrus… Vegan beslenme tarzını benimsemesinin oldukça ilginç bir öyküsü olduğunu belirten şarkıcı Miley Cyrus, Floyd isimli köpeği öldüğünde uzun süre et yiyemediğini belirtiyor. Uzun dönem et yememesi sonrasında kendisini daha iyi hissettiğini savunan ünlü şarkıcı, bu olay sonrasında vegan beslenmeye başladığının ve kendini çok daha sağlıklı hissettiğini söylüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir