Su İçmek İçin En İyi Zamanlar

Bedensel sağlığımız için sağlıklı ve doğru beslenmek kadar oldukça önemli olan bir diğer konu ise gün içerisinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu kadar su tüketmektir. Yeterli düzeyde su içmiyorsanız, bu durumun kısa süre içerisinde sağlığınıza olumsuz yönde yansıyacağınızı belirtelim.

Gün içerisinde içmeniz gereken su miktarını tüketmiyorsanız, yetersiz ve az su içiyorsanız; toksinlerin vücuttan atılma işlemi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilemez. Yeterli su içmediğinizi, idrar renginin koyu almasından ve miktarının azalmasından da anlayabilirsiniz.

Her gün yeterli miktarda su içmeniz; mineral birikimi sayesinde böbrek taşı oluşumu engeller. Az su tüketiyorsanız, karaciğerde toksinlerin birikmesi sonucunda hepatitler ve karaciğer hastalıklarının meydana gelmesi gibi sağlık sorunları yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Su İçmek İçin En İyi Zamanlar
Su İçmek İçin En İyi Zamanlar

Su İçilmesi Gereken İdeal Zamanlar;

  1. Bedensel Tepkileri Gözlemleyin… Her ne kadar gün içerisinde farkına varamasak da, aslında su içmeniz gereken zamanları en iyi bedeniniz belirler. Susuz kalan vücudunuzun gösterdiği tepkiler bilirseniz, buna göre su içmeniz gerektiğini de anlarsınız. Ağız kuruluğu, baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi gibi birçok belirti ile vücudumuz aslında sinyal verir. Böyle durumlarda mutlaka su içmeniz gerektiğini hatırlatalım.
  2. Sabah Uyandığınızda Su İçin… Sabah yataktan kalktığınızda içeceğiniz bir bardak su, sağlığınız bakımından oldukça büyük önem taşır. Metabolizmanızın hızlanmasını da sağlayan sabah su içme alışkanlığı sayesinde, sindirim sistemini destekler ve kilo kaybetmenize yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda sabah ilk olarak ılık ya da sıcak su içmenin, pek çok faydası bulunmaktadır.
  3. Öğünlerden 30 Dakika Önce Su İçin… Uzmanların ve diyetisyenlerin tavsiyesine göre gün içerisindeki öğünlerinizden yarım saat önce su içmeniz gerekiyor. Düzenli bir şekilde su içmenize yardımcı olacak bu yöntem sayesinde daha az yemek yiyerek, daha hızlı kilo vermeniz de mümkün olacaktır.
  4. Yemek Sonrasında Su İçin… Bir diğer altın değerinde olan bilgi ise ana öğün yemeklerinizden bir saat sonra su içmeniz gerektiğidir. Yemekten sonra içeceğiniz su, metabolizma hızını arttırmasının yanı sıra sindirim sisteminizin çalışmasında da etkili olacaktır.
  5. Duştan Önce Su İçin… Kan basıncının dengelenmesini sağlamak için sıcak bir duş almadan önce mutlaka bir bardak su içmelisiniz. Duştan önce su içmeniz, vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olabileceği gibi yapılan araştırmalar sonucunda olası kalp krizi riskini de en aza indirmektedir.
Su İçilmesi Gereken İdeal Zamanlar
Su İçilmesi Gereken İdeal Zamanlar

Yeterince Su İçmenin Faydaları;

• Gerekli miktarda su içilmemesi halinde ortaya çıkan unutkanlık ya da konsantrasyon bozukluğunun oluşmasının önüne geçer.

• Düzenli ve yeterli miktarda su içmeniz, stresinizi azaltama konusunda etkilidir.

• Reflü gibi mide rahatsızlıklarında, yeterli miktarda su içmeniz büyük yarar sağlar.

• Özellikle emziren kadınların gerekli miktarda su içmeleri önerilir. Bunun nedeni ise su, süt yapan en sağlıklı kaynaktır.

• Sindirim sisteminizi doğrudan etkileyen su içme, kabızlık ya da bağırsak tembelliği gibi sağlık sorunlarının oluşumunu engeller.

• Böbreklerinizin düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için yeterli düzeyde su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

• Gün içerisinde sabah başlayarak, yeterli düzeyde su tüketiyorsanız; sağlıklı ve hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olduğunuzu bilmeniz gerekiyor.

• Vücudunuzda biriken fazla kilo ve ödemin atılması için yeterli düzeyde su içmeniz gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

• Birbirinden tamamen uzak kavramlar gibi görünse de, ihtiyaç duyduğunuz su miktarını düzenli olarak tüketiyor olmanız; vücut ısısını dengelenmesine yardımcı olur.

• Nemli bir cilt, sağlıklı ve parlak görünen saçlara sahip olmanızda yeterli seviyede su tüketmeniz ile doğrudan ilişkilidir.

• Egzersiz sırasında yaşadığınız kramp ve kasılmaların önlenmesi için de gün içerisinde yeterli düzeyde su tüketmeniz gerekiyor.

Yeterince Su İçmenin Faydaları
Yeterince Su İçmenin Faydaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir