SIKILAŞMAK İÇİN 5 ALTIN KURALI BİLMELİSİN!

Kilo vermek sürecinde çoğu zaman atlanan bir süreç olan sıkılaşmak, zayıflamak kadar önemlidir. Zamanla kilo kayıplarının yaşanması ile deride buruşma ve sarkmalar meydana gelebiliyor. Bu durum görsel olarak sorun olabileceği gibi, bireyleri psikolojik olarak da olumsuz etkilemektedir.

Düzenli spor yapmak ve beslenme düzenindeki değişiklikler kilo vermek için yeterli olsa da, maalesef sıkı bir vücut ya da fit bir görünüm için yeterli olmayabiliyor. Özellikle hızlı bir şekilde verilen kilolar, sağlık problemlerinin yanı sıra sarkmış ve kötü görünen bir deriyi de beraberinde getiriyor.

Oysa ki sıkı bir vücut için ne yapmanız gerektiğini bilirseniz, bu gibi sorunların önüne geçmiş olmanıza yardımcı olacaktır. Sıkı bir beden ile daha genç ve formda görünebilir, daha sağlıklı ve aktif bir yaşam kazanabilirsiniz.  

Temel Sıkılaşma Egzersizleri Nelerdir?

  1. Sıkı bir beden için günlük çalışmalarınızda mutlaka Squat olmalıdır.
  2. Fit bir görünüm ve sıkı bir beden için Plank egzersizini mutlaka uygulamalısınız.
  3. Sporunuz öncesinde ve sonrasında yapılan esneme hareketleri, daha sıkı görünmenize yardımcı olacak çalışmalardır.
  4. Pilates ekipmanları ile yapacağınız düzenli hafif egzersizlerde daha sıkı bir vücuda kavuşmanız için oldukça etkilidir.
  5. Superman hareketine çalışmalarınızda yer vermeniz, kısa zamanda toparlanmanıza yardımcı olacaktır.
  6. Yere sırt üstü yatarak, yapacağız bacak egzersizleri ile sadece bacaklarınızı değil, karın kaslarınızı da çalıştırmış olacaksınız. Bu gibi egzersizleri öğrenmeli ve mutlaka çalışma programlarınızda yer vermelisiniz.

Sıkı Bir Vücut İçin 5 Altın Kural;

KURAL 1- Kontrollü Kilo Vermek: Hızlı verilen kiloların hem sağlıklı olmadığını, hem de kısa süre içerisinde yeniden geri alınacaklarını muhakkak ki duymuş olmalısınız. Gerçekten de doğru olan bu bilgiyi kanıtlamaya çalışmayın. En sağlıklı kilo verme şeklinin, zamana yayılarak verilen kilo olduğunu belirtelim. Hem spor, hem de beslenme desteği ile verilecek kiloların geri gelmeyeceğini garanti edebiliriz. Uygun çalışmalar ile bu süreçte kilo verirken, bedenin sıkılaşıp kendini toparlaması içinde zaman tanımış olacaksınız. Fit bir görünüm, sıkı bir karın hayali kuruyorsanız, bunun zaman alan bir süreç olduğunu bilmeniz gerekiyor.

KURAL 2- Su Tüketimine Dikkat Etmek: Bir yetişkinin ortalama günlük tüketmesi gereken su miktarı 2 litre civarındadır. Sıkılaşmak için sadece kilo vermenin yeterli olmadığını bilerek, düzenli su tüketmeye de dikkat etmeniz gerekiyor. Vücuttaki nem oranını yakından ilgilendiren su miktarı ihmal edilmemesi gereken bir kuraldır. Spor ve egzersiz çalışmalarınız sırasında kaybettiğiniz sıvı kaybını, su içerek telafi etmeniz gerekiyor. Ayrıca düzenli su tüketimi ile vücudunuzda bulunan toksinlerden daha hızlı bir şekilde kurtulabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

KURAL 3- Dengeli Beslenmek: Kilo verme süreci ve sonrasında, beslenme düzeninizi yenilemeniz ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmelisiniz. Böylece hem sağlıklı kalacak, hem de kaybettiğiniz kiloları geri kazanmayacaksınız. Beslenme planınızda; günlük olarak almanız gereken karbonhidrat, yağ, protein içeren besinlere mutlaka yer vermeniz gerekiyor. Dengeli ve sağlıklı beslenerek sadece kilo vermeyecek aynı zamanda kaslarınızın da güçlenmesini sağlayacaksınız. Kasları güçlenmiş bir beden ise oldukça sıkı ve formda görünecektir.

KURAL 4- Daha Fazla Hareket Etmek: Düzenli spor yapmanın yanı sıra günlük yaşamınızda da daha hareketli olmaya gayret göstermeniz gerekiyor. Günlük yürüyüşlere çıkmalı, ev ve iş arasında mümkün olduğunca vasıta kullanmamaya özen göstermelisiniz. Asansör yerine merdivenleri kullanarak daha sıkı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Zayıf olan ancak fit görünmeyen bir bedene sahip olmak yerine günlük 30 dakikalık yürüyüşler yaparak; hem sağlığınızı, hem de formunuzu koruyabilirsiniz.

KURAL 5- Cildin Nem Dengesini Korumak: Nem dengesi korunan bir cilde sahipseniz, daha genç görünecek, ayrıca deriniz daha sıkı, parlak ve canlı görünecektir. İçerisinde kolajen bulunan kremler kullanarak, cildinizin nemlenmesine ve sıkı kalmasına yardımcı olacaktır. Sıkı bir beden için bitkisel yağlardan da destek alabileceğinizi bilmelisiniz. Düzenli kullanımlarda daha sıkı ve fit bir görünüm elde edeceğinizi bilmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir