Korayspor Blog

SAĞLIKLI OFİS ATIŞTIRMALIKLARI

Modern yaşamanın en büyük sorunlarından olan zaman problemini aşmak için sabah kahvaltı etmeyi atlıyorsanız, ofiste mükemmel olmasa da sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmenizi gerektirebilir. Gün içerisinde çalışırken gelen ani açlık krizleri, uzayan mesailer, hesapta olmayan işler derken açlığımızı ihmal edebiliyoruz.

Sağlıklı atıştırmaları tercih etmeniz çok önemli bir detay olarak görünmese de, gün içerisinde fazladan alacağınız kalorilerin önüne geçmenize yardımcı olacak. Ayrıca sağlıksız karbonhidratlar ile vücut dengenizi bozmadan, ekstra kalorilere maruz kalmadan sağlıklı bir şekilde karnınızı doyurabileceksiniz.

Atıştırmalık olsalar da uzun saatler tok kalmanıza yardımcı olacak besinleri bilmeniz ve gün içerisinde tüketmeniz, akşam bitmek bilmeyen trafikte dahi sizi tok tutmaya destek olacak. Daha az karbonhidrat, daha az yağ ve daha az şeker içeren sağlıklı atıştırmalık alternatiflerini sizler için araştırdık.

Sağlıklı Ofis Atıştırmaları Alternatifleri;

En Sık Yapılan Beslenme Yanlışları;

  1. Kahvaltıyı Atlamak… Her ne kadar vaktiniz az olsa da, gerekirse 15 dakika erken uyanarak, tüm günün enerjisini tetikleyecek olan ilk öğününüzü mutlaka yapmanız gerekiyor.
  2. Ara Öğünsüz Beslenmek… Günlük beslenme planınızda ara öğünlerin olması, metabolizma hızınızı hep yüksek seviyede tutacağından oldukça önemlidir.
  3. Tek Öğün Yemek… Diyet yaparken ya da günlük yaşamda vakit bulamamanızdan kaynaklı olarak tek öğün şeklinde besleniyorsanız, kendinizi aç bırakıyorsunuz demektir ve bu durum son derece sağlıksızdır.
  4. Ekmek Tüketmemek… Vücudumuz günlük ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller kadar karbonhidrat almaya da gereksinim duyar. Bu nedenle ekmeği kesmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.