PİLATESİN FAYDALARI VE YARDIMCI EKİPMANLAR

Son yıllarda popüler olan pilates çalışmaları, ilk olarak vücut sıkılaştırmak isteyenlerin tercihi olarak hayatımıza girdi. Merkez bölgesi kaslarını güçlendirmek ve esnetilebilmesi için yapılan pilates egzersizleri, düzenli uygulanması durumunda sağlığımız açısından pek çok fayda sağlamaktadır.

Estetik faydalarının yanı sıra sırt ağrılarından, kemik yoğunluğuna kadar bir sürü yararı bulunan pilates çalışmaları ile yeni bir görünüme kavuşmak hiç de zor değil. Gerekli ekipmanların bulunduğu fitness salonlarında çalışma yapabileceğiniz gibi, çok daha kolay temin edebileceğiniz pilates/yoga setleri ile evde de çalışmalar yapabilirsiniz.

Duruşu geliştirmeye yardımcı olan pilates egzersizleri, gün içerisindeki stresinizi de atmaya yardımcı olan bir çalışmadır. Hem mental, hem de fiziksel yararları bulunan pilates çalışmalarının, bilinmeyen ve daha önce duymadığınız faydalarını sizler için araştırdık.

Pilatesin Bilinmeyen Yararları;

  • Core Kaslarını Kuvvetlendirir… Tüm karın kaslarını etkili bir şekilde çalıştıran pilates egzersizleri ile düzenli olarak uygulanan her çalışma sonrasında, kaslarınızın biraz daha güçlendiğini fark edeceksiniz. Yan karın kasları ile egzersiz yapabilmeniz için Pilates Topu ile çalışmanızı destekleyebilirsiniz. Üstelik pilates ile derin kas grubundaki çapraz abdominaller ile rectus abdominal kasları da yüzeysel olarak çalıştırmaktadır.
  • Kemik Yoğunluğunu Etkiler… Pilatesin çok bilmediğimiz faydaları arasında olan kemik yoğunluğunu arttırma özelliğine değinelim. Kaslar gibi kemik yapısı da dinamik bir dokuya sahiptir ve çalışmalar üzerine tepki göstermeye başlamaktadır. Pilates egzersizi çalışmalarında yan kasların ve kürek kemiğinin yeterli seviyede çalıştırılabilmesi için Direnç Bantları ile çalışmanız en verimli sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
  • Fazla Kilolardan Kurtarır… Vücudun toparlanıp, sıkılaşmasını sağlayan pilates çalışmaları, düzenli uygulandığı takdirde kilo verme üzerinde önemli etkilere sahiptir. Haftada minimum 4 gün, 45/60 dakika arasındaki pilates egzersizleri ile kolayca kilo verebilirsiniz. Elbette herhangi bir sağlık sorununuz bulunmuyorsa ve beslenmenize dikkat ediyorsanız pilates çalışmalarının zayıflamaya yardımcı olacağını da hatırlatalım.
  • Bel ve Sırt Ağrılarını Dindirir… Sık sık bel ve sırt ağrısı yaşayanlardansanız, düzenli pilates çalışmaları yapmanızı tavsiye ediyoruz. Daha düzgün bir duruş kazanmanıza yardımcı olan pilates ile postür kaynaklı ağrıların önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda pilatesin, omurgayı güçlendirmesi de bilinmeyen yararları arasındadır.
  • Vücut Esnekliğini Arttırır… Farklı düzlemler üzerinde yapılan çalışma seçenekleri ile tüm kasları çalıştırabilen pilates egzersizleri ile kaslar, zamanla esneklik kazanmaya başlamaktadır. Pilates ekipmanları ile yapabileceğiniz çeşitli egzersizler ile günlük yaşamda çok fazla çalıştırmadığımız kaslarında aktive olmasını sağlayabiliriz.
  • Kalp Sağlığına Yararlıdır… Kalp atış hızını dakikada 120-130 atım hızına yükselten egzersiz çalışmaları ile kalp sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle yüksek yoğunluklu pilates formları ile kardiyovasküler sağlığınıza destek sağlayabilirsiniz. Egzersiz boyunca kalp ritmini yüksek seviyede tutan çalışmalar ile dayanıklılığı arttırmayı sağlayacaktır. Düzenli olarak pilates yapmak, kalp sağlığınız açısından da oldukça yararlıdır.
  • Stresten Uzaklaştırır… Sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan pilates çalışmaları, fiziksel olduğu kadar, zihinsel olarak da yararlıdır. Anksiyete, depresyon, nefes almada güçlük gibi sorunlar yaşıyorsanız, düzenli pilates yapabilirsiniz. Konsantrasyon ve koordinasyon ikilisi üzerinde de etkili olan pilates, duygusal stresi de yok edebilen egzersizler arasında bulunuyor.

Pilates Ekipmanları Nelerdir?

Pilates egzersizleri için ihtiyaç duyabileceğiniz en temel pilates ekipmanları;

  1. Pilates/Yoga Matı,
  2. Pilates Topu,
  3. Pilates Çemberi,
  4. Direnç Bantları,
  5. Pilates/Yoga Setleri

Kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz pilates ekipmanları ile sporunuzu istediğiniz yerde yapabilirsiniz. Pilates; özellikle yaz aylarında, açık alanda egzersiz yapmak isteyenler için son derece yararlı bir alternatif.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir