PİLATESE BAŞLANGIÇ ALETLERİ NELERDİR?

Vücuda esneklik kazandırmak, sıkılaşmasına yardımcı olmak ve kilo vermek gibi amaçlarla uygulanan pilates, son yılların popüler sporlarından olmayı başardı. Geç kalınmış bir kararla pilatese yeni başlayanlardansanız, bilmeniz gereken birkaç nokta olduğunu söyleyelim.

20.yüzyılın başlarında oluşan pilatesin bu kadar fazla tercih edilmesinin nedenlerinin başında, ev ortamında uygulanabiliyor olmasıdır. Doğru nefes alma tekniklerini biliyorsanız, uygulayacağınız pilates çalışmaları ile postür bozukluklarınızı da tedavi edebiliyorsunuz.

Sağlığımız açısından oldukça yararlı olan pilatesin faydaları oldukça fazladır. Pilatese yeni başlayacaksanız, çalışmalarınızda ihtiyacınız olacak birkaç ekipman olduğunu bilmelisiniz. Kolaylıkla temin edebileceğiniz, uygun fiyat alternatifleri ile pilates aletlerini sitemizden de temin edebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Yeni Başlayanlar için Pilates Ekipmanları;

1. Pilates Giysileri… Çalışmaya başlamadan önce ilk olarak pilates yaparken hareketlerinizi kısıtlamayacak yapıda, teri buharlaştırma özelliği bulunan, fitness çalışmaları için dünyaca ünlü spor markaları tarafından son teknolojiler ile üretilen spor giyim ürünlerini tercih etmenizi öneriyoruz. Hava geçiren yapıda nefes alacak şekilde tasarlanan, bu ultra esnek spor giysileri ile çalışmanızı çok daha kolay yapabileceksiniz.

2. Pilates Matı… Düz bir zeminde yapacağınız pilates çalışmalarınızın olmazsa olmazlarından biri de pilates matıdır. Vücut yapınızı bozmayacak, zemine yumuşaklık ve elastiklik kazandıracak spor matları temin etmeniz gerekiyor. Çalışmalar sırasında vücut dengenizi korumaya yardımcı olan pilates matları farklı kalınlıklarda tasarlanmıştır. Orta yumuşaklıkta, 10 mm. Civarı kalınlığa sahip ve kaymayan özellikteki ürünler ile pilatese başlangıç yapabilirsiniz.

3. Pilates Topları… Rengarenk tasarımları ile enerjinizi yükseltecek pilates topları ile yapabileceğiniz pek çok egzersiz bulunuyor. Yumuşak dokuları ile oldukça dayanıklı tasarlanan pilates toplarını tercih ederken, boyunuza uygun büyüklükteki topu tercih etmelisiniz. Büyük pilates topları, vücudu kuvvetlendirme çalışmalarında kullanırlar. Küçük pilates topları ise bazı egzersizlere destek olması amacı ile kullanılmaktadır. Ücretsiz kargo avantajından yararlanarak, pilates topunuzu seçmek için sitemizi ziyaret edebileceğinizi unutmayın.

4. Pilates Çemberi… Kol ve bacak çalışmalarında yoğun bir şekilde kullanılan pilates çemberi oldukça faydalı. Kısa sürede etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacak pilates çemberini ayrı olarak alabileceğiniz gibi, özel olarak hazırlanan pilates/yoga setleri içerisinde de bulabilirsiniz. Kaslarınıza zarar vermeden, hafif yoğunlukla zorlayacak yapıda esnek tasarlanan pilates çemberi ile çalışmanın ne kadar keyifli olduğunu fark ettiğinizde, vazgeçilmeziniz olabilir.

5. Pilates Bantları… Etkisi tahmin ettiğinizden çok daha fazla olan pilates bantları da, diğer pilates ekipmanları gibi canlı renk seçenekleri ile dikkat çekiyor. Zorluk seviyelerine göre 3 farklı stepte tasarlanan pilates bantlarının renkleri, zorluk derecesine göre hazırlanıyor. Genelde 3 zorluk derecesi şeklinde satılmaktadır. Ancak dilerseniz tek pilates bandı olarak da temin edebiliyorsunuz. Çalışmalarınızın seviyesine göre zamanla daha fazla kuvvet gerektiren pilates bantlarına doğru ilerleyebileceksiniz.

Pilatesin Sağlığımıza Yararları Nelerdir?

  • Kardiyovasküler kondisyonu geliştirdiğinden kalp sağlığına yararlıdır,
  • Zayıf kasları kuvvetlendirdiğinden duruş bozuklarını düzeltir,
  • Esneklik ve güç kazandırdığından sakatlanmaları engeller,
  • Karın kaslarını çalıştırdığından kuvvetlenmesini sağlar,
  • Kasılmış sırt kaslarının, hafif egzersizler ile esnemesine yardımcı olur,
  • Beslenmenizde yapacağınız değişiklikler ile kilo vermenizi sağlayabilir,
  • Bedenin daha sıkı ve toparlanmış görünmesine destek olur,
  • Direnç egzersizleri sayesinde kemik yoğunluğunu arttırılmasını sağlar,
  • Tüm vücut kaslarının düzenli olarak çalışmasını sağlar,
  • Düzenli egzersizler ile core bölgesi kaslarının güçlendirilmesine yardımcı olur,
  • Eklem, tendonlar, kaslar ve bağ dokudaki stresin azalmasını sağlar,
  • Günlük aktiviteleri daha rahat ve ağrısız yapılmasına olanak verir,
  • Sırt bölgesinde oluşan ağrıların zamanla yok olmasını sağlar,
  • Çoklu egzersiz olanağı sağladığından pek çok kası çalıştırmada etkilidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir