Korayspor Blog

NEDEN KOLAJEN İÇEREN BESİNLER TÜKETMELİYİZ?

Deri, kas, kemik, tendon ile bağlar öncelikli olmak üzere, göz ve dişler de dahil olarak hemen hemen her organın en önemli yapı taşlarından olan bir protein çeşididir. İnsan vücudunda en fazla bulunan protein olan kolajenin görevi; kas, kemik ve kıkırdak dokularına yapısal anlamda destek vermektir.

Cilt dış yüzeyi başta olmak üzere, vücutta bulunan tüm doku ve organların canlı, kuvvetli ve esnek kalmalarına yardımcı olan kolajen, dokusal bütünlük için oldukça önemlidir. Yaşam boyunca vücudun kendi üretebildiği kolajeni, beslenme yolu ile de desteklemek mümkün.

Özellikle 25’li yaşlar sonrasında vücut tarafından üretimi azalan kolajenin, 35’li yaşlar sonrasında üretimi iyice yavaşlamaya başlıyor. Bunun sonrasında vücutta ve ciltte olumsuz etkiler meydana gelmeye başlıyor. Kolajen esasen, glisin ve prolin içeriğine sahip olan kısa zincirli bir amino asittir.

Ayrıca kolejen, güzellik ve sağlık sektöründe de sıkça karşımıza çıkabiliyor. Vücuttaki her şeyi bir arada tutmayı başaran ve vücudumuzda yüksek oranda bulunan proteindir. İnsan vücudunda bulunan proteinin neredeyse %90’ınını kolajenler oluşturmaktadır.

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Kolajenin Vücudumuza Yararları Nelerdir?

  1. Hücrelerdeki, enerji üretimini yükseltir,
  2. Sindirim sisteminin iyileşmesine destek olur,
  3. Cilt yüzeyinde meydana gelen kırışıklıkları azaltır,
  4. Kemik yoğunluğunun azalmasını engeller,
  5. Kemiklerin daha kuvvetli olmasını sağlar,
  6. Bağırsaktaki yararlı bakterin yaşamasına yardımcı olur,
  7. Bağırsakların yenilenip, onarılmasına katkı sağlar,
  8. Organların canlı ve esnek kalmasına yardımcı olur,
  9. Dokulara destek olduğu bilinmektedir,
  10. Cildin erken yaşta kırışıp, buruşmasına engel olur.