MİNİMUM EKİPMAN İLE MAKSİMUM SONUÇ

MİNİMUM EKİPMAN İLE MAKSİMUM SONUÇ

Söz konusu spor yapmak olunca, türlü bahaneler üretiliyor. Kimimiz vakit bulamazken, kimimiz yeterli ekipman ve donanıma sahip olmadığını öne sürüyor. Oysa spor yapmak, kendinize uygun düzenli bir egzersiz programı oluşturmak için bunlara gerek yok.

Minimum ekipmanların bile yeterli olduğunu, spor yapmaya başlayınca anlıyoruz. Evde kullanacağınız; Dumbell, sağlık topu, fitness matı, direnç lastiği gibi uygun fiyat avantajları ile kolaylıkla temin edebileceğiniz minimum spor ekipmanları ile maksimum sonuçlar almanız mümkün. Fitness çalışmalarınızı evde yapıyorsanız, sandalyeyi bile değerlendirebilirsiniz. Önemli olan bahaneleri bir kenara bırakıp, karar alabilmek.

Minimum Ekipman ile Maksimum Sonuç

Minimum Ekipman Önerileri

Ekipman ile çalışmak, elbette maksimum verimlilik için önemli bir yere sahiptir. Ancak ekipmansız spor yapılamaz gibi bir algı da tamamen yanlıştır.  Az ekipman kullanarak ya da ekipmansız çalışarak da spor yapılabilir. Spor yapmaktaki amacınıza göre değişse de; hedefiniz doğrultusunda maksimum performansa, minimum ekipmanlarla ulaşabilmeniz mümkündür.

  1. Barfiks Çeşitleri: Göğüs kaslarınızı geliştirmek gibi bir hedefiniz varsa; sadece barfiks kullanarak bile pek çok egzersiz hareketini uygulayabilirsiniz. Yapacağınız antrenmanlarda kapı barfiksi ile çalışarak sonuçları maksimum seviyeye çıkartabilirsiniz.
  2. Dumbell Seti: Egzersiz çalışmalarınızda, kolaylıkla temin edebileceğiniz bir çift dumbell oldukça yeterli bir ekipman olabilir. Bazı egzersiz hareketlerini uygularken, zorluk derecesini arttırmak için dumbell ile destekleyebilirsiniz.
  3. Direnç Bandı/Lastiği: Diğer bir alternatif önerimiz ise direnç bandı/lastiğidir. Kolaylıkla temin edebileceğiniz fitness ekipmanlarından olan direnç lastiği ile kol kaslarınızı çalıştırabilir, zorlu mekiklerinizde bile yardım alabilirsiniz. Önemi çok hissedilmese de kullandığınızda faydasını daha iyi anlayacağınız egzersiz ekipmanları arasındadır.
  4. Şınav Barı: Pek çok farklı kas grubunu çalıştırdığından, en sık uygulanan egzersiz hareketlerinin başında yer alan şınav hareketi için verimliliği arttırmak ve kolaylaştırmak için şınav barlarını tercih edebilirsiniz.
  5. Atlama İpi: Beklentilerinizin üzerinde bir sonuç alacağınız atlama ipleri sizi şaşırtabilir. Teknolojinin gelişmesiyle yenilenen otomatik sayaçlı alternatifleri ile sıkça kullanılan atlama ipleri egzersizleriniz için müthiş bir ekipman.
  6. El Yayları: Parmak ve Ön kol kaslarının gelişip, güçlenmesini sağlayan el yayları da kolayca temin edebileceğiniz, cazip fiyatlı ve etkisini kısa sürede hissedebileceğiniz bir ekipmandır.
  7. Göğüs Yayı: Görevi sadece göğüs çalıştırmak olmayan göğüs yayları aynı zamanda kanat, sırt ve trapez gibi diğer önemli bölgelerde de etkilidir. Kolaylıkla temin edebileceğiniz bu egzersiz aleti ile maksimum performans aldığınızı fark edeceksiniz.

Yaptığınız spor ve uyguladığınız egzersiz programına uygun pek çok spor ekipmanı bulabilirsiniz. Yüksek meblağlar ödemeden temin edebileceğiniz minimum ekipmanlarla, maksimum sonuçlara ulaşabileceksiniz.

Minimum Fitness Ekipmanları

Evde Kullanabileceğiniz Spor Aletleri

ELİPTİK BİSİKLET: Son yıllarda talebinde yükselme gözlemlediğimiz ekiptik bisikletler, diğer kondisyon aletlerine göre çok daha az yer kaplar. Alt vücut kaslarınızı maksimum seviyede çalıştırmaya yardımcı olan eliptik bisikleti doğru kullanabilirseniz, kol ve omuz kaslarınızın da gelişmesini sağlayacaktır.

KONDİSYON BİSİKLETİ: Karın, bacak ve kalça kaslarınızın gelişmesinin beraberinde, yoğun aktivite ile bu bölgelerdeki yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Tercihinizi tek bir ekipmandan yana kullanmak isterseniz kondisyon bisikleti, alternatifleriniz arasında yer almalıdır.

KOŞU BANDI: Evinizin bir bölümünü spor için kullanmanızda sakınca yoksa kendinize bir koşu bandı alabilirsiniz. Mevsime göre hareket etme zorunluluğunu ortadan kaldıran koşu bantları, her istediğiniz an evinizde dakikalarca yürümenize olanak sağlar. Bacak kasları ve kalçanız için etkili olurken, fazla kalorileri de yakmaya yardımcı olur.

Az Ekipman ile Fitness

Her spor ekipmanının evinizde olması elbette mümkün değildir. Spor yapma amacınıza uygun, yaptığınız egzersiz çalışmalarında size katkı sağlayabilecek ekipmanlar yeterli olacaktır. Minimum ekipmanla, maksimum performans sağlamak düşündüğünüzden çok daha kolay…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir