KUM TORBASIYLA YAPILABİLECEK ANTRENMANLAR

Kum torbası çalışmaları; yalnızca profesyonel boks sporcuları ve kick boksçular uygulanmıyor, aynı zamanda stres atmak ve forma girmeyi amaçlayan pek çok insan tarafından yapılıyor. Etkin ve eğlenceli bir antrenman şekli olan kum torbası çalışmalarının, doğru teknik yapılması gereklidir.

Bilinçsizce yapılan antrenmanlar sonrasında sakatlıkların meydana gelebileceği gibi, alacağınız verim de düşebilmektedir. Bu gibi pek çok nedenle kum torbası antrenmanları hakkında bilgi sahibi olmanız gereklidir. Kum torbası çalışmalarınızdan maksimum verimlilik almanız için izlemeniz gereken yolu bilmeniz gerekiyor.

Kalp atışını hızlandıran, daha fazla kalori yakmanızı sağlayan, yağ yakımı ve kas gelişimi bakımından oldukça etkili olan boks antrenmanları sayesinde; hem günlük yaşamda içinizde biriktirdiğiniz stresi atacak, hem de hızlı bir şekilde forma girebileceksiniz.

Kum Torbasına Vuruş Teknikleri

  • Düz Vuruş: Sol kolunuzu tam olarak ileriye uzatmalısınız. Elinize bir bardak su aldığınızı ve yere döktüğünüzü hayal edin. Omzunuzu aşağı döndürüp, ilk iki parmak boğumunuz ile kum torbasına vurmalısınız. Elinizi hızlı bir hareketle geri çekerek, çalışmanızı tekrar etmeniz gerekiyor.
  • Çapraz Vuruş: Çalışma yapmayacağınız kolunuzu ileriye doğru uzatarak çalışmaya başlamalısınız. Bu esnada arka ayağınızın başparmağınızın ekseninde dönmelisiniz. Arkadaki kolunuz ile çalışma yaptığınız kolunuzu korumanız gerekiyor. Esas gücü bacak ve merkez bölgenizden alıyor olmalısınız. Arka kolunuzdan da denge anlamında destek alabilirsiniz.
  • Ön Kroşe Vuruşu: Kolunuza bir çengel şekli verecek şekilde, öndeki kolunuzu 90 derecelik bir açı oluşturacak biçimde pozisyon almalısınız. Aynı zamanda öndeki baş parmağınızın ekseninde dönmeli ve yaptığınız çengeli önünüze getirmelisiniz. Çalışma sırasında merkez ve bacaklarınızdan destek alabilirsiniz.
  • Arka Kroşe Vuruşu: Ön kroşede uyguladığınız pozisyonu, bu kez arka kolunuz ile yapmalısınız. Dirseğiniz yukarıda kalacak şekilde tutmalı ve arka ayak parmağınızın ekseninde dönmelisiniz. Yine aynı şekilde çalışma yaparken, bacak ve merkez bölgenizden destek alabilirsiniz.
  • Ön Aparkart: Dirseklerinizi bedeninize yapışık olacak şekilde tutmalı ve ağırlık merkezinizi aşağıda olmanıza dikkat etmelisiniz. Kollarınızı kalçanızın yanına salmalı ve birine yumruk atıyor gibi kum torbasının altından savurmalısınız. Önde kalan ayağınız etrafında dönerek, merkez bölgenizi yumruğun yönüne çevirmelisiniz.
  • Tünme: Bu grup içerisindeki hareketler, savunma amaçlı yapılan hareketlerdir. Ağırlığınızı topuklarınıza vererek, esas duruşunuzu korumalısınız. Düz yumruk ve çapraz yumruk çalışmalarını yaparken, kollarınızı tam olarak açmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Kum Torbasında En Sık Kullanılan Karmalar:

  1. Çapraz yumruk, düz yumruk: 1-2
  2. Düz yumruk, düz yumruk, çapraz yumruk: 1-2
  3. Düz yumruk, çapraz yumruk, ön kroşe, çapraz yumruk: 1-2-3-2
  4. Düz yumruk, çapraz yumruk, aparkat:1-2-5-6
  5. Çapraz yumruk, kroşe, çapraz yumruk: 2-3-2

Başlangıç aşaması sonrasında, yukarıda belirttiğimiz gibi kombin çalışmalar yapabilirsiniz. Bu çalışmalardan yararlanarak, kendi çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

Kum Torbası Antrenmanlarından Verim Alabilmek için;

  • Başlangıçta sıklıkla temel hareketleri çalışmaya özen göstermelisiniz,
  • Ringe adım attığınız anda kendinize ve çalışmalarınıza güvenmeyi öğrenin,
  • Sürekli kendinizi geliştirmeye devam edin. Asla pes etmeyin ve uzun süreli ara vermeyin,
  • Dayanıklılık ve motivasyonunuza önem vermeniz gerektiğini bilmelisiniz,
  • 3 ya da 5 raund şeklinde uygulama yaparak başlamanız gerekiyor.

Boks Ekipmanları Nelerdir?

Boks antrenmanları yapmaya karar verdiyseniz; kum torbası, bandaj, ip ve boks eldiveni kullanmanız gerekecektir. Dünyaca ünlü markaların en kaliteli ve dayanıklı Boks Malzemelerini tercih ederek, uzun süre kullanabilirsiniz.

Keten, vinil veya deriden yapılan kum torbaları, en çok tercih edilen ve en iyi kabul edilenlerdir. Boks torbalarının yumuşaktan, serte doğru farklı dereceler ile üretilmektedir.

Bilek burkulması, ezilme, zendelenme yaşamak istemiyorsanız; boks eldiveninizin içerisinde, bandaj ile ellerinizi sarmanızı tavsiye ediyoruz.

Boks eldiveninizi seçerken ekstra dolgulu ve bilek destekli olmasına özen göstermelisiniz. Kendi bedeninize en uygun eldiven numarasını tespit ederek, alım yapmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir