ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAYLAR

Ödem, vücutta fazladan su depolanması anlamına gelir. Akşamdan sabaha vücudunuzda meydana gelen şişmelerin sebebi ödemdir. Ödemin birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Beslenmenize dikkat etmenize rağmen, ödem oluşmasını engelleyemiyorsanız bazı bitki çaylarını tercih ederek, bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Vücutta oluşan ödem; fiziksel sorunlar oluşturabildiği gibi kişilerde mental olarak da bir takım problemleri meydana getirebiliyor. Böyle durumlarda idrar söktürücü bitki çayları ile kendinizi daha iyi hissedebileceksiniz. Vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olan bitki çaylarını ve yararlarını sizler için araştırdık.

Ödem Atmaya Yarayan Bitki Çayları;

  • Limonlu Mate Çayı… Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve iştahı azaltması için yardımcı olan mate çayı, ödem atma konusunda da oldukça başarılıdır. Enerjik ve zinde hissetmenize yardımcı olacak bu çayı tüketmeniz halinde, metabolizma sorunu yaşayanlar içinde mükemmel bir seçenektir. 196’ya yakın etken madde içeren limonlu mate çayı, vücuttaki yağ emilimini de engellemekte olduğundan, sıklıkla kullanılmaktadır. Uyku problemlerini engellemesi, mide ve bağırsak sistemine olan etkileri, depresyona iyi gelmesi gibi pek çok faydası bulunan mate çayı, kısa sürede ödem atmanıza yardımcı olacak etkili bir bitki çayıdır.
  • Nane Limonlu Maydanoz Çayı… Yarım bardak taze maydanozu, 2 su bardağı su, limon dilimi ve naneyi de ekleyerek kaynatarak oluşturabileceğiniz bu çayı, ödem atmanız için oldukça etkili bir seçenektir. Maydanoz sayesinde, vücuttaki ödemi ve toksinleri hızlı bir şekilde atmanıza yardımcı olacak bu çay, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de katkıda bulunur. Bir detoks görevi de gören nane limonlu maydanoz çayı, kilo vermek isteyenler içinde kullanılabilir. Sakinleştirme özelliği bulunan maydanoz ile yapılan nane çayının, kokusu ve içimi de güzel olduğundan, pek çok kişi tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır.
  • Yeşil Çay… Yeşil çay sıklıkla dile getirildiği gibi mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Kilo vermeye, vücuttaki ödemi atmaya, metabolizmayı hızlandırmaya yarayan yeşil çayı, düzenli tüketerek kanser riskini de en aza indirebilirsiniz. Kalp ve kolestrol açısından da oldukça yararlı olan yeşil çay ile cildinizi güzelleştirebilirsiniz. Hafızayı kuvvetlendiren yeşil çay, aynı zamanda stresinizi de azaltacaktır. Hızlı bir şekilde ödem atmanızı sağlayacak yeşil çayı düzenli tüketerek, sağlıklı ve formda kalmanız mümkündür.
  • Zencefil Çayı… Pek çok faydası ile bildiğimiz zencefil çayı, ödem atmada da oldukça etkili bir çaydır. Zencefil çayı; hazımsızlığa iyi gelir, kan dolaşımını arttırır, regl ağrılarını azaltır, boğaz ağrısına, solunum yollarına da yararlıdır. Zencefil çayını dilerseniz limon ilave ederek de tüketebilirsiniz. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan zencefil çayı, egzersize bağlı olan kas ağrılarını da geçirmekte oldukça yararlıdır. Hatta zencefil çayının, kemoterapi sırasında oluşan mide bulantılarına da iyi geldiği bilindiğinden kanser hastalarına da tavsiye edilmektedir.
  • Karanfil Çayı… Ağız ve diş sağlığı konusunda oldukça etkili olan karanfil çayının, belki de daha önce duymadığınız bir diğer faydası ise ödem atmadaki becerisidir. Bağırsak parazitleri için yararlı olan karanfil çayını; ateş, sindirim, sinüs enfeksiyonlarında da kullanabilirsiniz. Karanfil çayını eklem hastalıklarında ve ağrılarında da tavsiye eden uzmanlar, doğal bir ödem attırıcı olduğunun da altını çiziyor.

Ödem Atmaya Yardımcı Tavsiyeler;

  1. Tuzu azaltmaya çalışın. Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeniz, vücudunuzun su tutmasına neden olduğundan, ödem yapmasına neden olacaktır.
  2. Şekerden uzak durun. Şekerin vücutta sindirilmesi için bol miktarda suya ihtiyacı bulunur. Tükettiğiniz şeker miktarını azaltarak, ödem sorununu engelleyebilirsiniz.
  3. Öğünlerinize prebiyotik yoğurt ve kefir de ekleyerek, vücutta ödem oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
  4. Düzenli egzersiz yapın. Hızlı çalışan bir metabolizma ile daha fazla terleyebilirsiniz. Ter yolu ile vücutta biriken fazla suyu atacağınızdan, ödem problemi de yaşamayacaksınız.
  5. Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olacak, rahatlatıcı ve lenfatik masajlar yaptırarak ödem oluşmasını önleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir