KİLO VERMEK İÇİN DOĞRU YOLDA MISIN?

KİLO VERMEK İÇİN DOĞRU YOLDA MISIN?

Fazla kilolarımızdan kurtulmak; hem sağlığımız için, hem de psikolojimiz için oldukça önemlidir. Günlük yaşamımızı ve yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen bu durum, aynı zamanda pek çok sağlık sorununa da neden olabiliyor.

Boy, yaş, cinsiyet gibi diğer faktörler göz önüne alınarak hesaplanan ideal kilomuzda olmamız oldukça önemlidir. Egzersiz ve diyet yapmanıza rağmen hala kilo veremiyorsanız, muhtemelen bir yerlerde yanlışlık var demektir.

Kilo Vermek için Öneriler

Kilo Vermek İçin Bilmeniz Gerekenler;

  1. Yeşil Çay: Gün içerisinde düzenli olarak içeceğiniz 1-2 fincan yeşil antioksidan içerdiğinden etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Metabolizmanızın hızlanmasına destek olan yeşil çayın, düzenli kullanım ile kilo verdirdiği yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.
  2. Öğün Atlamamak: Metabolizma hızının düşmemesi için düzenli ve zamanında beslenmelisiniz. Öğün atlamamaya özen gösterin. Özellikle beslenmede büyük bir yeri olan kahvaltılarınızı es geçmeyin.
  3. Su Tüketimi: Gün içerisinde tüketmeniz gereken su miktarını, mutlaka içmeye çalışın. Özelliklerde yemeklerden önce içeceğiniz bir bardak su; hem fazla yemek yemenizi engelleyecek, hem de metabolizmanızı tetikleyerek çabuk sindirmenize yardımcı olacaktır.
  4. Sade Kahve: İçerisinde antioksidan bulunduğundan kahve; yağ yakımında ve metabolizma hızlandırmak için önemli bir içecektir. Ancak maksimum fayda sağlayabilmeniz için kahvenize şeker, süt, krema gibi maddeler eklemeden, sade içmeniz gerekir.
  5. İşlenmiş Şeker: Tükettiğiniz gıdalarda işlenmiş şeker olmamasına dikkat edin. Ambalajlı ürünlerin çoğunda kullanılan mısır şurubu, hızlı kilo artışına neden olduğundan uzak durmanız gereken gıdalar arasındadır.
  6. Karbonhidrat Miktarı: Gün içerisinde vücudumuz için gerekli olan karbonhidratı tüketirken, sağlıklı seçenekleri değerlendirmeli ve kontrollü tüketim sağlamalıyız. Vücuda fazladan alınan karbonhidratlar yağa dönüştürüldüğünden, alım miktarınıza dikkat etmelisiniz.
  7. Baharat Kullanımı: Yemeklerinizde bol baharat kullanırsanız; hem tuz tüketiminizi azaltacak, hem de yağ yakımını sağlayacaktır. Yemeklerinizde farklı lezzetler denerken, bir yandan da kilo verebileceksiniz.
  8. Sağlıklı Atıştırmalıklar: Gün içerisinde kan şekerinizde dalgalanmalar meydana gelebilir. Bu durumda abur cubur gibi sağlıksız gıdalar tüketmek yerine; Kuru meyve, kuruyemiş tüketmeniz sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.
  9. Lifli Besinler: Lifli yapısı ile sindirimi kolay ve sağlıklı besinleri tercih etmelisiniz. Aynı zamanda lifli besinler uzun süre tok tuttuğundan kilo vermek için ideal seçimlerdendir.
  10. Protein Miktarı: Özellikle kilo vermek istiyorsanız, gün içerisinde tükettiğiniz protein miktarını arttırabilirsiniz. Protein miktarını arttırmak, kısa sürede etkili bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır.
  11. Tam Tahıllar: Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, tok tutucu ve doyurucu özellikleri ile bilinen tam tahıllı ve doğal besinleri tüketmek gerekir.
  12. Tuz Kullanımı: Tuz kullanımı vücutta su tuttuğu için ölçülü tüketmek gereklidir. Fazla tuz kullanımı şişkinlik ve ödem yapacağından, kontrollü tüketmemiz gerekir.
  13. Probiyotikler: Mide ve bağırsak sağlığı için önemli bir rolü olmasının yanı sıra metabolizmayı hızlandıran probiyotikleri aşırıya kaçmamak şartıyla, beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.

Kilo vermek için doğru yolda olup, olmadığınızı analiz etmenizi sağlayabilecek beslenme önerilerinin beraberinde düzenli bir egzersiz programı da oluşturmanız gerekir. Tek başına sağlıklı beslenmek etkili bir sonuç vermeyeceği gibi, sadece egzersiz yapmak da yeterli olmayacaktır.

Kilo verme sürecinizi keyifli hale getirmek ve bu süreci hızlandırmak istiyorsanız, hafta sonları yapacağınız doğa yürüyüşlerini önerebiliriz. Fazladan kalori yakmanızı sağlayacağından Hiking ve Trekking gibi aktiviteleri; daha rahat ve konforlu bir şekilde yapmanızı sağlayacak en yeni Outdoor Bot ve Ayakkabı modellerine de göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Sağlıklı Kilo Vermek

“Diyet” Yapmayın!

Fazla kilolardan, sağlık sorunlarından kurtulup, sağlıklı ve fit bir görünüm istiyorsanız; Diyet Yapmayın!

Evet, yanlış okumadınız. Diyet yapmak; kısa süreli uygulanan bir beslenme şekli düzenlemesidir. Oysa sağlıklı yaşamak, formda görünmek istiyorsanız; sağlıklı beslenmeyi öğrenmeli ve bir yaşam biçimi olarak benimsemelisiniz.

Şok diyetler ile kısa sürede kilo verebilirsiniz ancak çok kısa sürede fazlası ile geri alacağınıza emin olabilirsiniz. Kısa süreli diyetler sadece metabolizmanızı yoracak, vücudunuzdaki suyun atılmasını sağlayarak size kilo verdiğinizi zannettirecektir. Dolayısıyla diyet sonrası eski beslenme düzeninize döndüğünüzde, yeniden kilo alacaksınız.

Üstelik kısa süreli şok diyetleri deneyerek, sağlığınızda kalıcı hasarlar da bırakabilirsiniz. Sürekli metabolizma dengesini değiştirmek, bir süre sonra tamamen metabolizmanızın durmasına neden olabilir. Bu durumda olası tiroid sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

Unutmayın, Kendinize yapacağınız en büyük iyilik; Diyet yapmak yerine, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve bunu bir egzersiz programı ile desteklemeniz olacaktır…

Diyet ve Egzersiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir