Kilo Kaybettiren 8 Doyurucu Yiyecek

Sağlıklı, zinde ve daha fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız; gün içerisinde nasıl beslendiğinize ve neler tükettiğinize daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Uzmanlardan sıkça duyduğumuz bir söz var ki her şeyi özetler niteliktedir; “Ne yerseniz, ona benzersiniz…”

Çağımızın en önemli hastalıkları arasında yer alan obeziteye giden adımları engellemek için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Sadece özel günlerin öncesinde ya da yaz aylarının yaklaştığı bahar günlerinde en hızlı etki verdiği rivayet edilen bir haftalık diyetler yerine, sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeniz, hayatınızda alabileceğiniz en büyük kararlardan biri olacaktır.

Fazla kilolardan kurtulmak ya da yaşadığınız herhangi bir sağlık problemini önlemek için kilo vermek istiyor olabilirsiniz. Verilen kilolar kadar önemli bir şey daha var ki; aynı hızla o kiloları geri almamaktır. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarınızı biran önce düzenlemenizi tavsiye ediyoruz.

Kilo Kaybettiren 8 Doyurucu Yiyecek
Kilo Kaybettiren 8 Doyurucu Yiyecek

Kilo Vermeye Yardımcı Tok Tutan Besinler;

  1. Karnabahar: Folat, potasyum, C vitamini, K vitamini, magnezyum ve fosfor içeriği ile oldukça sağlıklı bir besin olan karnabahar, daha uzun tok kalmanızda yardımcı olmaktadır. Uzun süre tok kalmanın yanı sıra sindirim sistemini de çalıştıran karnabahar, herkes için mükemmel bir seçenek gibi görünmese de günümüzde keyif veren pek çok tarifte yer alabiliyor.
  2. Yoğurt: Pek çok seveni bulunan yoğurt; kalsiyum, potasyum ve protein içeriği sayesinde oldukça sağlıklı ve tok kalmanıza yardımcı olacak bir yiyecektir. İçerdiği sağlıklı bakteriler barındıran probiyotikler içeren yoğurt hızlı bir şekilde kilo vermenize ve sindirim sorunlarını yok etmede oldukça başarılıdır.
  3. Lifli Yeşillikler: Doyurucu etkisi ile bilinen lifli besinlerden yeşillikleri tüketmeniz, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olmaktadır. Kalori düzeyi oldukça düşük olan lifli yeşillikler; ıspanak, pazı, lahana gibi birçok örnek ile çoğaltılabilir. Yeşil yapraklı lifli yiyecekler arasında kendi damak tadınıza uygun birçok alternatif bulabilirsiniz.
  4. Avokado: Son yıllarda hayatımızda daha fazla yer alan avokado, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Potasyum, folat ve K vitaminleri bakımından zengin olan avokadoyu, pek çok tarif ile deneyerek kendinize leziz menüler oluşturabilirsiniz. Böylece uzun saatler tok kalabilir ve kilo vermenizi kolaylaştırabilirsiniz.
Kilo Vermeye Yardımcı Tok Tutan Besinler
Kilo Vermeye Yardımcı Tok Tutan Besinler
  1. Bakliyatlar: Fasulye başta olmak üzere barbunya, siyah fasulye, mercimek, nohut gibi birçok bakliyat seçeneğini değerlendirerek uzun süre tok kalabilirsiniz. Lifli yapılarının yanı sıra içerisinde kuvvetli besin öğeleri de barındıran bakliyatlar ile kısa sürede kilo vermeyi kolaylaştırmak da mümkün. Tokluk hissi veren bakliyat ürünleri aynı zamanda düşük kaloriye sahip olduklarından tercih sebebi oluyorlar.
  2. Somon: Balık tüketmeyi seviyorsanız size önerebileceğimiz en sağlıklı seçenek Somon olacaktır. Omega 3 ve DHA kaynağı olan somon, aynı zamanda tiroid fonksiyonlarının da düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Tok tutma özelliği ile diyetlerin vazgeçilmez besinlerinden olan somon, metabolizma üzerinde de olumlu etkiler sağladığından tok tutan sağlıklı besinler arasında yer alır.
  3. Chia Tohumu: Lif açısından zengin ve antioksidan içeren yapısı ile sıklıkla tercih edilen chia tohumunu, yemek ve salatalarınıza ilave ederek uzun süre tok kalmanız mümkün. Mikro besinler, omega 3 yağ asitleri ve protein içeren yapısıyla chia tohumu, hızlı bir şekilde kio vermenize de yardımcı olacaktır.
  4. Yumurta: Faydaları saymakla bitiremeyeceğimiz yumurtayı, günde 1 adet tüketmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Özellikle poşe yumurta tüketmek, uzun süre tok kalmanızın yanı sıra kolay kilo vermenize de yardımcı olacak besinler arasında yer alır.
 Tok Tutan Besinler
Tok Tutan Besinler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir