KAS YAPAN BESİN ÖNERİLERİ

KAS YAPAN BESİN ÖNERİLERİ

Belirgin ve gösterişli kaslara sahip olmak için spor yapmak kadar, beslenme düzeni de önemlidir. Vücuttaki yağ oranının %10’nun altına düşmesi gerekir ki kaslar belirgin duruma gelebilsin. Bu nedenle öncesinde, vücut yağ oranını düzenlemeniz gerekir.

Yeni oluşturacağınız beslenme planında; yüksek protein oranına sahip besinleri, karbonhidrat ve sağlıklı yağları da eklemelisiniz. Özellikle kas yapmaya yardımcı proteinli besinleri tüketmeye özen göstermeli, bilimsel olarak kaslar için önemi ispatlanmış gıdaları tercih edilmelidir.

Kas Yapan Besin Önerileri

Kas Hacmini Arttıran Besinler;

  • Tam Tahıllar: Büyüme hormonunun salgılanmasının yanı sıra kas hacmini arttırdığı da bilinen tam tahıllar, içerisinde rafine edilmiş şekerde bulundurmadıklarından yağlanmaların önüne geçer. Yavaş sindirilme özellikleri ile antrenman öncesi ve sonrasında, büyük ölçüde enerji desteği sağlarlar.
  • Proteinli Kuruyemişler: Kas oluşumuna katkı sağlarken yanı zamanda yağ yakmaya da yardımcı olan kuruyemişleri, ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz. Üstelik gün içerisinde kolayca yanınızda taşıyabileceğinizden, protein ihtiyacınıza bu şekilde destek olabilirsiniz.
  • Ananas: Kaslarda meydana gelen ağrı ve iltihaplanmaları önleyen bromelain içeriği ile ananas, proteinlerin daha hızlı parçalanmasını sağlar. Kas gelişiminin daha sağlıklı olması açısından, antrenman sonraları birkaç dilim ananas yemeniz yararınıza olacaktır.
  • Brokoli: Antrenman sonrası vücutta oluşan serbest radikallerin atılmasına yardımcı olan brokoli, oldukça düşük kaloriye sahip olduğundan diyetlerde sıklıkla tercih ediliyor. Lifli yapısı sayesinde, sindirim sistemine destek olan brokoli yağ yakımına da yardımcı olan besinler arasındadır.
  • Ispanak: İçerdiği yüksek nitrat sayesinde, kas gelişimine yardımcı olur. Bazı kas liflerinin kalınlaşmasını sağlayarak kasları güçlendiren ıspanak, kas kasılmalarında destek olmaya yarayan kalsiyumun da salgılanmasını sağladığından beslenme programında yer alması gereken besinler arasında bulunuyor.
  • Balık: Omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan somon ve ton balığını mutlaka tüketmelisiniz. Haftada en az 1-2 kez tüketmenizde yarar bulunan bu balıklar, protein içerdiği gibi, farklı vitaminlerde bulundurduğundan, kas yapımına yardımcı oluyor.
  • Kurubaklagiller: Protein ve yağ asidine sahip içerikleri ile kurubaklagiller, kas gelişimi için düzenli tüketmemiz gereken gıdalar arasında yer alıyor. Yüksek oranda lif içerdiklerinden uzun süre tok tutmalarının yanı sıra, sindirim sisteminin de sağlıklı çalışmasına destek oluyor.
Kas Hacmini Arttıran Besinler
  • Balık Yağı: Vücut açısından önemli bir yeri bulunan balığı yiyerek tüketemeyenlerden iseniz, balık yağını deneyebilirsiniz. Protein ve Omega 3 desteği sağlamanıza yardımcı olacak balık yağı, yağ yakımı konusunda da oldukça başarılı besinler içerisinde bulunuyor.
  • Yumurta: Konu sağlıklı beslenme olduğunda ismini sıkça duyduğumuz yumurta, yüksek protein bulundurduğundan her zaman tercih sebebi oluyor. Kas gelişimine yardımcı olan yumurta, oldukça düşük kalorili yapısı ile diyet listelerinin başında yer alıyor. Yumurtanın en önemli özelliği ise protein içeriğinin %99’u nu vücutta kullandırıyor olmasıdır.
  • Tavuk: Bir diğer önemli protein kaynağı olan tavuk, kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinlerdendir. Yemek, çorba ve salata gibi farklı alanlarda kullanabileceğiniz tavuk, az yağ oranına sahip olduğundan sıklıkla tercih ediliyor.
  • Avokado: Vücuttaki kas oranını destekleyen, omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengin değerlere sahip olan avokado, kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinler arasında bulunuyor. Yağ yakımını da hızlandırdığı için diyet listelerinin vazgeçilmezlerindendir.
  • Elma: Yüksek lif oranına sahip olan elma, vücut geliştirmek isteyenlerin beraberinde kilo vermek isteyenlerin de gözdesi. Kas gelişimini destekler ve sindirim sistemine yardımcı olur. Üzerine tarçın seperek yiyeceğiniz elma dilimleri yada bir avuç kuruyemiş ile birlikte tüketeceğiniz elma, enfes ve sağlıklı bir ara öğün olabilir.
  • Yoğurt: Kas gelişimine yardımcı olan yoğurt, yağ yakımında da büyül bir rol oynadığından sıkça tercih edilen besinler arasında bulunuyor. D vitamini de içeren yoğurt, metabolizmayı hızlandırmak için de tüketilen besinlerden biridir.
Kas Geliştiren Besinler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir