KAS DOSTU; MÜTHİŞ TAVUK…

KAS DOSTU; MÜTHİŞ TAVUK…

Hepimiz formda fit bir beden ve belirgin kaslara sahip olmayı isteriz. Düzenli spor ve sağlıklı beslenme ile istediğimiz vücuda ulaşmak mümkün olsa da, süreci hızlandırmak için ne yememiz gerektiğini bilmeliyiz.

Sporcuların sıkça tükettiği bazı besinler vardır ki, kasların güçlenmesi için büyük etkilere sahiptir. Kas yapan gıdalarda neyi, ne kadar tüketmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Beslenmeniz ile kas gelişimi arasında çok yakından bir bağ bulunur. Sürekliliğe sahip antrenmanlarınız dışında, yediklerinizde oldukça önemlidir.

Kas ve Protein İlişkisi

Kas ve Protein İlişkisi

Vücut geliştirmek için ağırlık antrenmanları yapıyorsanız, proteinli besinler tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Belirgin ve etkileyici kaslara sahip olmanız için elbette sadece protein yeterli değildir. Diğer besin öğelerini de düzenli ve yeteri kadar tüketmeniz gerekir.

Günlük almanız gereken protein miktarı, vücut yapınıza göre değişiklik gösterebilir. Kaslarınız normalden daha zor gelişiyorsa, günlük protein alımınız 1,5 gram civarında olması gerekir. Zayıf bir bedene sahipken, kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız; Günlük olarak vücut ağırlığınızda, kilogram başına ortalama olarak 1,2 gram protein tüketmeniz gerekir.

Hızlı bir şekilde kaslarınıza etki etmek istiyorsanız; aldığınız protein miktarını sık sık değiştirmelisiniz. Kas gelişiminin meydana gelmesi için katkı sağlayan amino asitlerin artması ve daha fazla depolanması gerekir. Bu durum protein sentezini yakından ilgilendirecektir.

15 gün süre ile almanız gereken protein miktarını, kilogram başına 0,75 grama düşürün. Ardından yeniden, ideal sayılan 1,2-1,5 gram arası alım yapın. Kısa süreli miktar değişiklikleri, protein etkilerini arttırmaya yardımcı olacaktır.

Sadece kas gelişimi değil aynı zamanda ağır antrenman sonrası hasar gören kaslarınızın toparlanması ve kendini yenileyebilmesi için Protein’ e ihtiyaç duyulur. Büyük kaslarınızın gelişimi için günlük olarak aldığınız protein miktarını yakından takip etmeli ve yeteri kadar aldığınızdan emin olmalısınız.

Protein deyince sporla ilgilenen pek çok kişinin aklına ilk gelen besinler vardır. Süt, yumurta ve tavuk bu listenin başında yer alır. Hemen hemen herkes tarafından sevilen Tavuk ise en çok tercih edilen gıdalar arasındadır.

Protein Deposu Tavuk

Protein Deposu; Tavuk…

Ağırlık antrenmanları yapanlar başta olmak üzere, günlük olarak da sofralarımızdan tavuk eksik olmuyor diyebiliriz. Millet olarak en çok tükettiğimiz gıdalar arasında yer alıyor, tavuk. Yüksek protein oranı ve düşük yağ miktarına sahip olduğundan, spor yapanlarında ilk tercihi oluyor.

100 gram tavuk, yaklaşık olarak 30 gram protein içeriyor ve bu oldukça iyi bir miktar. 100 gram tavukta, 4 gram da yağ bulunuyor. Üstelik fiyatı gayet uygun olduğundan, diğer protein kaynaklarına göre oldukça iyi. Ancak bilindik markaların, kaliteli ürünlerini tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Yüksek protein kaynağı olan tavuk, kolay ve kısa pişirme süresi ile oldukça pratik bir alternatiftir. Çok fazla sayıda hazırlayabileceğiniz, farklı pişirme teknikleri ile sıkılmadan tüketebileceksiniz. Ayrıca dilerseniz salatalarınıza bile haşlanmış tavuk ekleyerek, günlük almanız gereken protein miktarına destek sağlayabilirsiniz.

Tavuk Besin Değerleri

Kaslar İçin Egzersiz Desteği

Kas dostu müthiş tavuk ile en iyi protein kaynaklarından yararlanmak, maalesef kas yapmak için yeterli olmuyor. Kasların düzenli olarak çalıştırılması ve esnemesi de oldukça önemlidir. Sağlıklı ve dikkatli beslenmenin beraberinde egzersiz ile desteklemelisiniz ki kaslarınız için en iyi sonuca ulaşabilesiniz.

Spor salonlarına vakit ayırmada zorlanıyorsanız, evde yapabileceğiniz düzenli egzersizler ile kas gelişiminizi hızlandırabilirsiniz. Vücut geliştirme çalışmalarının dışında, günlük evde yapabileceğiniz dinlendirici ve kaslarınızı esnetmeye yardımcı alternatifler de deneyebilirsiniz.

Uygun fiyat seçenekleri ile temin edebileceğiniz Pilates Yoga Setleri ile, vücut kaslarınızı düzenli olarak çalıştırabilirsiniz. Isınma ve esneme ile yenilenen kaslarınızın yanında sakin ve dingin bir ruh haline girmenizi de ödül olarak düşünebilirsiniz. Günlük yaşamın stresinden hızla uzaklaşırken, antrenmana da kaslarınızı hazırlamış olacaksınız.

Kaslar için Egzersiz Desteği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir