İyi Yaş Almanın En Güzel Yolları

Günlük yaşamın koşturmacası arasında zamanın ne kadar çabuk geçtiğine inanmak mümkün olmuyor. Geçen zamanı en verimli şekilde kullanmak ve aldığınız her yaşı en iyi şekilde değerlendiğinizi hissetmek için yapmanız gerekenleri sizler için araştırdık.

Yaşamın hızına ayak uydururken, gözden kaçırmamız gereken birçok etmen bulunuyor. Özellikle kendi bedensel ve ruhsal sağlığımız listenin ilk maddeleri arasında bulunuyor. Hızla akıp gideni zamanı, nasıl kendi lehimize çevirebileceğimiz konusuna biraz zaman ayırmamız oldukça önemli bir konu.

Geçmişe yönelik pişmanlıklar yaşayarak zaman kaybetmektense, bugünümüzü şekillendirerek iyi bir gelecek için adım atmaya bir an önce başlamak gerekiyor. İyi yaş almanın en güzel yollarını, aşağıdaki liste ile özetleyebiliriz.

İyi yaş almanın güzel yolları
İyi yaş almanın güzel yolları

Mutlu ve İyi Yaş Alma Tüyoları;

1-) Beslenme Düzenine Dikkat Edin: Daha sağlıklı yaşamak ve her zaman genç kalmak istiyorsanız; dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca günde en az 2 litre su içmeniz gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

2-) Hobilere Vakit Ayırın: Hızla akıp giden zamanı daha iyi değerlendirmeniz için kendi kişisel hobilerinize zaman ayırmayı öğrenmelisiniz. Hobileriniz ile vakit geçirmenin, ruh sağlığınız üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtmek isteriz. Zihninizi sadece sevdiğiniz işe odaklamanın, sizi nasıl mutlu edeceğini göreceksiniz.

3-) Cildinize Özen Gösterin: Aldığınız yaşların en baskın etkilerini görmek için aynaya bakmanız yeterlidir. Yaz ve kış demeden güneş kremi kullanarak cildinize iyi bakmanız, geçen zamanın olumsuz etkilerini en aza indirecektir. Kadın okurlara ekstra tavsiyemiz ise kesinlikle makyaj ile uyumamaları olacaktır.

4-) Yeteri Kadar Uyuyun: Uyku, beden ve zihin sağlığı için çok büyük önem taşır. Kalitesi ya da az uyku uyumak, tahmin ettiğinizden çok daha fazla sizi yıpratır. Hem bedensel, hem de mental sağlığınızı korumak, iyi yaş almak için mutlaka uyku düzeninizi önemsemelisiniz.

5-) Stresten Uzak Durun: Maalesef ki yazıldığı kadar kolay uygulanamasa da, stresin minimum seviyede olması kaliteli ve iyi yaş almanızda büyük bir etkendir. Size enerji veren alışkanlıklara hayatınızda yer açarak işe başlayabilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarında pozitif ve size yaşam sevinci verebilen kişiler olmasına dikkat edin. Toksik ve şikayetçi kişilerden olabildiğince uzak durun.

6-) Fiziksel Aktivite Yapın: Her gün bir saat spor yapmaya vakti olmayandan biriyseniz, zamanınızı yürüyüş için ayarlayabilirsiniz. Gündelik yaşamda mümkün olan yerlere yürüyerek gitmeyi deneyin. Özellikler hafta sonları kendinize ayıracak birkaç saatiniz varsa; en sevdiğiniz eşofman takımınızı giyerek kendinizi doğaya atmanızı tavsiye ediyoruz.

Mutlu ve iyi yaşlanma
Mutlu ve iyi yaşlanma

Zaman Tuzağı Kavramı Nedir?

Zamanınızı verimli ve etkin şekilde kullanmanızı engelleyen durumlar “Zaman Tuzağı” kavramı ile ifade edilmektedir. İyi yaş almanızın önüne geçerek, zaman kaybetmenize neden olan zaman tuzaklarını bilerek daha bilinçli davranmamızda yarar var.

Daha dengeli ve düzenli bir yaşam sürmek, kendinize daha fazla zaman ayırabilmek, iş ve sosyal hayatınızda maksimum verim sağlayarak, daha iyi bir gelecek hazırlamak için bilmeniz gereken zaman tuzaklarını şu şekilde belirtebiliriz;

• Gereksiz telefon görüşmelerinden kaçınmak,

• Disiplinsiz ve gelişi güzel bir yaşam,

• Çok önemli olmayan ziyaretçilere zaman ayırmak,

• Astlarınıza sorumluluk vermekten kaçınmak,

• Sosyal çevreniz ile kötü iletişim kurmaki

• İyi bir dinleyici olmayarak gereksiz zaman kayıpları yaşamak,

• Güvensiz kaynaklardan bilgi edinerek yanlış sonuçlar elde etmek,

• İşinizde astlarınızın sorumluluk alabilecek düzeyde olmaması,

• Saatlerde televizyon izleyerek gereksiz zaman kaybetmek,

• Yeterince değer vermediğiniz insanlar ile sosyalleşmeye zaman ayırmak,

• Düzensiz, istikrarsız ve sevmediğiniz işi yapmak zorunda olduğunuz iş yaşamı.

Zamanı verimli kullanmak
Zamanı verimli kullanmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir