Korayspor Blog

İŞE YARAMAYAN DİYET EFSANELERİ

İŞE YARAMAYAN DİYET EFSANELERİ

Formda ve fit vücudun yanı sıra hepimiz sağlıklı ve zinde yaşamak isteriz. Düşük kalorili diyetleri, egzersiz programları ile destekleyerek sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün olsa da, kısa sürede sonuç verdiği düşünülen şok diyetlerde dikkatimizi çeker.

Hızlı bir şekilde vücuttaki sıvı ve ödemi atarak, kilo verdiğiniz hissine kapılmanıza neden olan bu şok diyetler oldukça sağlıksızdır. Verdiğiniz kiloyu fazlasıyla geri almanıza neden olan bu diyetler, bilinçsiz ve sıkça uygulandığında metabolizma üzerinde kalıcı sağlık sorunlarına da neden olabileceğini hatırlatmak isteriz.

Sağlıksız şok diyetlerinin beraberinde bazı yanlış düşünce ve inanışlar vardır ki; kilo vermek isteyenlerin işini aslında daha da zorlaştırır. Herkesin farklı yorumladığı ve doğruluğu tartışılan diyet efsaneleri hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için araştırdık.

İşe Yaramayan Diyet Efsaneleri

İşe Yaramayan Yanlış Bilinen Diyet Efsaneleri;

Yanlış Diyet İnanışları
Doğru Bilinen Diyet Yanlışları

Sıkça duyduğumuz ve okuduğumuz bu İşe Yaramayan Diyet Efsaneleri, maalesef doğru sanılarak uygulandıklarında, olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Kilo vermeyi ve yağ yakımını yavaşlattığı gibi kilo vermek isteyen bireylere kilo aldırarak, psikoloji üzerinde de negatif etkiler yaratıyor. Doğruluğunu araştırmadan, duyum aldığınız her bilgiyi uygulamamanız gerektiğini unutmayın…