Korayspor Blog

Hangi Yeşillik Neye İyi Geliyor?

Hangi Yeşillik Neye İyi Geliyor

Sağlıklı beslenme denildiğinde akla ilk gelen besinlerin başında, yeşil yapraklı ya da yeşil renkli sebze ve meyveler gelmektedir. İçerdikleri yüksek antioksidan maddeler ve lif oranları ile bilinen yeşillikler, sağlığımız için oldukça yararlıdır.

Her biri vitamin ve mineral değerleri bakımından farklı özellikleri bulunan yeşil yapraklı besinler, özellikle sağlıklı yaşamak isteyenlerin ve kilo vermek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Sindirim sistemini rahatlaması ile bilinen yeşil yapraklı besinler, vücut fonksiyonlarının da sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkıda bulunuyor.

Yeşil yapraklı besinler genellikle haşlama ve zeytinyağı ile sote edilerek, besin değerleri yok edilmeden tüketilmelidir. Şayet seviyorsanız çiğ yeşilliklerden hazırlayacağınız bir detoks suyunu da keyifle içebilirsiniz.

Kendi içerisinde birçok çeşidi bulunan yeşillik grubunda, hangi besinin tam olarak neye iyi geldiğini bilerek tüketirseniz, çok daha fazla ve etkili sonuçlar alabilirsiniz. Damar tıkanıklığı ve sindirim sorunlarının önüne geçen yeşillikleri ve neye iyi geldiklerini sizler için araştırdık…

Hangi Yeşillik Neye İyi Geliyor?

Yeşil Yapraklı Besinler ve Yararları;

Yeşil Yapraklı Besinler
Yeşil Yapraklı Besinler ve Yararları