Korayspor Blog

FİTNESS’TA EN ETKİLİ HAREKETLER NELERDİR?

Fitness, aletli ya da aletsiz uygulanabilen etkili bir spor türüdür. Fitness’ın en temel esası, vücuda kuvvet kazandırıp, güçlendirilmesini sağlamaktır. Kas gelişimini de olumlu yönde etkileyen fitness, zaman içerisinde daha formda ve estetik bir görünüm kazanılmasını sağlamaktadır.

Zinde ve fit bir bedene sahip olmak için yapılabilecek egzersiz hareketleri bütününü de fitness olarak tanımlamak mümkün. Sağlıklı yaşam için de oldukça etkili bir yöntem olan fitness, vücut geliştirme çalışmalarından tamamen farklı bir programa sahiptir.

Vücudunuzda çalıştırmak istediğiniz bölgeyi esas alarak çalışmanıza olanak tanıyan fitness, tüm vücudun sağlıklı ve zinde görünmesi amacında olduğundan her bölge için hazırlanmış farklı hareketlerin kombinlenmesi ile ortaya çıkmaktadır.

Spor salonunda çalışma yapmayı tercih etmeyenlerdenseniz; fitness için en etkili çalışmalarda kullanılan fitness ekipmanlarını kolayca temin ederek, evde kendiniz de çalışma yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

En Etkili Fitness Egzersizleri Nelerdir?

Hızlı bir şekilde vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayacak, daha estetik görünen ve daha çok tercih edilen en temel fitness hareketlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Bench Press/ Göğüs egzersizi
  2. Squat/ Bacak egzersizi
  3. Deadlift/ Bacak egzersizi
  4. Barbell Curl/ Kollar için egzersiz
  5. Barbell Rowing/ Sırt egzersizi
  6. Neck Press/ Omuz ve sırt egzersizi

Fitness çalışmalarını oluşturan hareketlerin hepsi ayrı bir alanda etkilidir ancak ortak amaçları kasların sıkılaşması ve tüm vücutta yerleşen yağların, kasa dönüştürülerek daha formda ve daha sağlıklı bir beden elde etmektir. Tek amacınız vücudunuzdaki yağları kasa çevirmek ise spor tercihinizi vücut geliştirmeden yana yapmanız gerektiğini de belirtelim.

Etkili Fitness Hareketlerinde Çalışma Teknikleri;