FİTNESS ÇANTANIZDA OLMASI GEREKENLER…

Düzenli spor yapmak, sağlığınızı korumanın en etkili yollarından biridir. Ancak spora giderken giyiminizden, kullanacağınız ekipmanlara kadar pek çok konuya dikkat etmeniz gerekiyor. Gereksinim duyacağınız malzemeleri bilerek, hazırlıklı olarak spora gitmeniz oldukça önemli.

Eğer fitness çalışmalarına yeni başlıyorsanız, fitness çantanızı hazırlarken zorlanabilirsiniz. Yanınıza almayı unutacağınız bazı önemli malzemeler nedeniyle sorun yaşayabilirsiniz. Spor sırasında, öncesinde ya da sonrasında bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, çantanızı tam olarak nasıl hazırlamanız gerektiğini biliyor olmalısınız.

Spor çantanızı eksiksiz ve tam hazırlamak; spor tecrübenizi arttırmanın yanı sıra performansınızı yükseltmeye ve sporunuzu ara vermeden yapmanıza da yardımcı olacaktır. Sporunuzun verimliliğini arttırmak ve başarılı bir antrenman geçirmeniz için çantanızda bulunması gereken malzemeleri sizler için araştırdık.

İşte Fitness Çantanızın Olmazsa Olmazları;

  • Spor Çantası… Fitness çantanızı hazırlama başlamak için öncelikle bu amaca yönelik olarak tasarlanmış bir spor çantanızın olması gerekiyor. Spor ayakkabılarınızı koyabileceğiniz ayrı bir bölmenin bulunduğu, hava geçirebilen özel teknolojiler ile tasarlanmış, dünyaca ünlü spor markalarının imzasını taşıyan şık ve ergonomik spor çantası modellerinden zevkinize uygun birini seçerek işe başlamalısınız.
  • Yedek İç Çamaşırı… Spor çanta seçimini yaptıysanız, içine ilk yerleştirmeniz gereken malzemelerin başında yedek iç çamaşırı gelmektedir. Spor sonrasında üzerinizdeki terli ve ıslanmış çamaşırları mutlaka çıkartmalı, mümkünse duşunuzu aldıktan sonra yeni iç çamaşırlarınızı giymelisiniz. Üzerinizden çıkan terli çamaşırları içine rahatlıkla koymak için hava geçirebilen bölmeye koymayı unutmamalısınız.
  • Fazladan Kıyafet… Ultra esnek yapıları ile hareket kabiliyetini kısıtlamayan, özel teknolojiler kullanılarak tasarlanmış, nefes alabilen spor giyim ürünlerini giyerek fitness salonuna gittiniz. Spor sonrasından salondan çıkarken giymeniz için fazladan kıyafet almanız gerektiğini hatırlatalım. Üzerinizdeki kıyafetleri, spor sonrasında mutlaka değiştirmeniz gerekecektir.
  • Sağlıklı Atıştırmalıklar… Fitness çantanızda bulundurmanız gereken bir diğer ürün ise sağlıklı atıştırmalıklar. Spor sonrası glikojen depolamanız gerekeceğini düşünürsek; muz, fındık, fıstık, badem sütü, smoothie gibi ek besinleri yanınızda bulundurmanızda yarar var. Ayrıca kan şekerinizde herhangi bir düşme oluşması halinde de, işiniz kolaylaşmış olacaktır. Özellikle yemek yemeye fırsat bulamadan salona gittiyseniz, kurtarınız olacaktır. Boş mide ile spor yapmak, baş dönmesi ve mide bulantısına neden olabilmektedir.
  • Su Şişesi/Suluk… Spor esnasında en çok ihtiyaç duyacağınız malzemelerden biri de suluktur. Spor yapanlar için özel tasarlanan, kapak açma ve arama ile size vakit kaybettirmeyecek, suyu gerekli dozda içmenize yardımcı olacak spor markalarının özel olarak tasarladıkları suluk modellerinden mutlaka bir tane edinmelisiniz. Enerji yükselten renkleri ve konforlu tasarımlara sahip suluklardan, zevkinize uygun bir ürün seçerek çantanızdan ayırmamalısınız.
  • Deodorant… Antrenmanınızı yaptınız, duşunuzu aldınız sıra deodorantınıza geldi. Ferah kokuları ile size kendinizi iyi hissettirecek bir deodorant seçerek, mutlaka yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz. Özellikle spor sonrası duş almaya zaman bulamayacağınız durumlarda deodorantınız, bir hayat kurtarıcı olabilir.
  • Spor Ayakkabı… Günlük kullandığınız ayakkabılar, spor yapmaya elverişli olmadığı gibi ayak sağlığınızı da bozmaya meyillidir. Bu nedenle mutlaka spor ayakkabılarınız, fitness çantanızda yer almalı. Ayağın şeklini alabilen, darbe emen, ayak yapısını bozmayan özel tabanlar ile tasarlanmış, esneyebilen yapıda kaliteli ve kullanışlı spor ayakkabı modellerinden almanız gerekiyor. Şık tasarımları ile göz dolduran spor ayakkabı modellerinin, sizi spora daha fazla teşvik ettiğini göreceksiniz.
  • Kulaklık… Antrenman performansınızı doğrudan etkilediği kanıtlanmış bir diğer unsur ise müziktir. Dinlediğiniz müzik enerjinizi yükseltebilir ve performansınızı etkileyebilmektedir. Yüksek ritimli müziklerin tercih edildiği fitness salonlarında çalan parçalar, sizin ruhunuza hitap etmeyebilir. Sporunuzu kendi seçiminizdeki müzikleri dinleyerek daha keyif verici bir hale getirmek istiyorsanız, mutlaka kulaklığınızı fitness çantanızda bulundurmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir