Enerjinizi Zirveye Taşıyan Besinler

Günün en önemli öğünü olarak bilinen sabah kahvaltısı ile başlayan öğünler, gün boyu ihtiyacımız olan enerjiyi almamızı sağlar. Kendinizi yorgun ve halsiz hissederek güne başladıysanız, kahvaltınızda neler tükettiğinizi inceleyerek işe başlayabilirsiniz.

Gün boyu enerjinizi yüksek tutmanızı sağlayacak olan besinler tüketmeniz, kendinizi çok daha iyi ve zinde hissetmenize yardımcı olacaktır. Bağışıklık sistemi üzerinde etkili olan besinleri tercih etmeniz, enerjinizi de arttırmaya yardımcı olacaktır.

Özellikle A, C ve E vitaminin bakımından zengin besinlere öğünlerinizde yer vermeniz, gün boyu devam eden yüksek enerjinizin kaynağı olacaktır. Beslenme ve diyet uzmanlarının tavsiye ettiği ve daima kendinizi enerjik hissetmenizi sağlayacak o besinleri, sizler için araştırdık…

ENERJİNİZİ ZİRVEYE TAŞIYAN BESİNLER
Enerjinizi Zirveye Taşıyan Besinler

Enerjinizi Tavan Yaptıran Besinler;

ELMA: Yüksek lif içeriği ile bildiğimiz elmanın, cildi güzelleştirme etkisinin masallara konu olduğunu biliyoruz. Bağırsak sağlığını iyileştirme özelliği bulunan elma, içerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde, yorgunluğunuzu azaltarak enerji kazanmanızı sağlar.

YUMURTA: Yumurta denilince aklımıza ilk protein geliyor. Zengin protein barındıran içeriği ile kaliteli bir enerji kaynağı sayılan yumurta, içerdiği kolin ile hücre çeperinin de korunmasında etkilidir. Ayrıca biyotin ve A vitamini içeren yumurta, bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlar.

ÇİLEK: Antioksidan içeren yapısı ile bilinen çilek, vücudumuz için mükemmel enerji kaynaklarından biridir. Günde 10 – 12 adet çilek tüketilmesini tavsiye eden beslenme uzmanları, B6 vitamini içermesi nedeniyle stresli olduğunuz zamanlarda da çileği tercih etmeniz gerektiğini vurguluyor.

ISPANAK: Düşük kalori içermesi ve yüksek oranda life sahip içeriği bulunan ıspanak, içerisinde bulunan kuersetin sayesinde stresle baş etmenizi sağlıyor. Magnezyum, potasyum, demir içeriği bulunan ıspanak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve ihtiyaç duyduğunuz günlük enerjiyi temin eder.

CEVİZ: Gün içerisindeki enerji ihtiyacınızı karşılaması için ceviz sağlıklı seçenekler arasında yer alıyor. Antioksidan içeren yapısı ile bilinen ceviz, kabuk kısmındaki lifler sayesinde oldukça sağlıklı bir yapıya sahiptir. İçerisinde E vitamini de barındıran ceviz, değerli yağ asitlerine sahip olduğundan tercih sebebi oluyor.

KİVİ: Yüksek oranda C vitamini içeriğine sahip olan kivi, kendinizi daha zinde ve enerjik hissetmenizi sağlayan meyveler arasında yer alıyor. Ruh halini de olumlu yönde etkilediği bilinen kivi, kendine haz kokusu ve lezzetiyle de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

SEMİZOTU: Magnezyum içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olan semizotu, düşük kalori içeren yapısıyla diyet listelerinde yer alıyor. Omega 3 içeriği yüksek olan semizotu, zengin vitamin ve mineral içeriği ile enerjinizi yükselten besinler arasında yer alıyor.

ERİK: Güçlü bir antioksidan kaynağı olan erik, C vitamini içeriği de oldukça yüksektir. Güçlü C vitamini içeriği ile enerji seviyenizi yükselten erik, vücuttaki demir emilimini de arttırmaktadır.

ENERJİNİZİ TAVAN YAPTIRAN BESİNLER
Enerjinizi Tavan Yaptıran Besinler

Enerjinizi Yükseltecek Diğer Öneriler;

• Sabah duşunuzu alırken, suyu bir sıcak, bir soğuk olarak dönüşümlü kullanın. Önce ılık su, ardından, suyun sıcaklığını değiştirin. Enerjinizin yükseldiğini ve kendinizi çıkınca çok daha zinde hissettiğinizi göreceksiniz.

• Özellikle kadınlarda görülen demir eksikliği, enerjinizi azaltacak ve yorgunluğa neden olacaktır. İçerisinde demir bulunduran yeşil sebze, kurutulmuş meyve ve tahılları tercih etmelisiniz.

• Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre günde ortalama 2 ya da 3 litre su içilmesi gerekiyor. Vücudunuzda yeterli düzeyde su bulunmaması, yorgunluk ve enerji kaybına neden olmaktadır.

• Sevdiğiniz müzikleri dinlemek enerji düzeyinizi zirveye taşıyacaktır. Yürürken, çalışırken ya da iş yaparken müzik dinlemeniz, yorgunluğunuzu alarak enerji seviyenizi yükseltmenizi sağlayacaktır.

Enerjinizi Yükseltecek Diğer Öneriler
Enerjinizi Yükseltecek Diğer Öneriler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir