En İyi C Vitamini Kaynakları

Kış aylarına adım adım yaklaştığımız bugünlerde, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için beslenme düzeninizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Vücudumuzun hastalıklara karşı kuvvetli bir kalkan oluşturmasını sağlayan bağışıklık sisteminin dinç kalmasını sağlamak için beslenmenizde C Vitaminine ağırlık vermeniz gerekiyor.

Vücudun savunma sistemini destekleyen C Vitamini; vücudu toksinlerden arındırır ve yüksek tansiyonun düşmesinde etki sağlamaktadır. Isıya dayanıksız ve suda eriyen C vitamini, aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağıdır.

Serbest radikaller ile savaşan C Vitamini, bir antioksidan kaynağı olarak vücudumuzda görev alır. DNA ve hücre zarına zarar verebilen serbest radikaller zincir reaksiyon oluştururlar. Serbest radikallerin zincir reaksiyona girmesini engelleyen C Vitamini, vücuttaki demir emilimine de yardımcı olmaktadır.

C Vitamini alımında yetişkinlere tavsiye edilen miktar günde 60 mg. kadardır. Gün içerisinde tükettiğiniz C Vitamini oranı 2000 mg. ve üzerine çıktığında ise vücutta bir takım reaksiyonlar oluşabilmektedir.

En İyi C Vitamini Kaynakları
En İyi C Vitamini Kaynakları

En Sevilen C Vitaminli Besinler;

  1. Kivi: Kendine özgü lezzeti ile pek çok kişinin favori meyvelerinde olan kivi, zengin C Vitamini içeriğine sahiptir. Hücrelerin korunmasında etkili olan antioksidanları da bulunduran yapısıyla sağlıklı bir C Vitamini kaynağı olan kivi, yüksek lif oranıyla da dikkat çekiyor. Ortalama büyüklükteki bir kivide, 70 gram C Vitamini bulunduğunu da belirtelim.
  2. Mandalina: İçerisinde lif ve diğer besin bileşenlerini içeren mandalina, güçlü antioksidan barındıran meyveler arasında yer alıyor. İçerisinde bulundurduğu faydalı bitki bileşenleri tercih sebebi olan mandalina, zengin C Vitamini içeriğine sahip olduğundan düzenli tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alır.
  3. Brokoli: 100 gram brokoli pişmemiş ise; 81,2 mg. C Vitamini içeriğine sahiptir. Pişirildiğinde C Vitamini miktarında azalma olduğu gözlemlenen brokoli, günlük C Vitamini ihtiyacınızın %108’ini karşılamaktadır.
  4. Maydanoz: Lifli yapısı ve antioksidan içeriği ile sağlıklı bir yapıya sahip olan maydanoz, aynı zamanda kaliteli bir C Vitamini içeriğine sahiptir. 100 gram maydanozda yaklaşık olarak 5 mg. C Vitamini içeriği bulunur. Günlük C Vitamini ihtiyacınızın, %8’ini 100 gram maydanoz yiyerek karşılayabilirsiniz.
  5. Ananas: A vitamini, potasyum, kalsiyum, demir gibi pek çok önemli içeriğin yanı sıra yüksek oranda lif içeren ananasın 100 gramında, 48 mg. C Vitamini bulunmaktadır. Sindirim üzerinde olumlu etkileri bulunan ananas, kendine özgü tadı ve lezzeti ile birçok kişinin gözde meyveleri arasında yer alıyor.
EN SEVİLEN C VİTAMİNİ KAYNAKLARI
En Sevilen C Vitaminli Besinler

C Vitamini Hakkında Az Bilinenler;

• C Vitamini, güçlü bir antioksidandır. Vücudumuza zarar veren radikalleri engeller.

• Tahıl ve baklagilleri, C Vitaminli besinler ile birlikte tüketirseniz, vücudunuza aldığınız demirin etkisini daha fazla arttırmış olacaksınız.

• Vücudunuzda bulunan yaraların iyileşmesine yardımcı olan C Vitamini, kemik ve bağ dokusunun iyileşmesinde de oldukça etkilidir.
• C Vitamini fazlası vücutta depolanmaz ve fazla oran miktar ter ya da idrar ile birlikte dışarı atılmaktadır.

• C Vitamini, ciltte oluşan renk farklılarını eşitlenmesinde oldukça etkilidir. Özellikler ciltte bulunan koyu lekelerin, renk tonunun açılmasını sağlamak için C Vitamini tüketilmektedir.

• Hamilelerin sağlığına destek verme özelliği bulunan C Vitamini, bağışıklığın güçlendirilmesinde oldukça etkidir. Aynı zamanda C Vitamini, gün içerisinde daha enerjik olmanıza katkı sağlar.

• Yukarıda belirtiklerimizin dışında; portakal, çilek, brüksel lahanası, karnabahar, greyfurt, yeşil biber, kırmızı biber, siyah frenk üzümü, ananas, mango, bezelye, papaya, limon, domates, kuşburnu, yaban mersini, ananas, kavun, limon, alabaş turbu, kara lahana, guava, Barbados eriği gibi daha pek çok meyve ve sebzede C Vitamini içeriği bulunmaktadır.

C Vitamini Hakkında Az Bilinenler
C Vitamini Hakkında Az Bilinenler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir