EN ETKİLİ YAĞ YAKAN 5 BİTKİ ÇAYI

EN ETKİLİ YAĞ YAKAN 5 BİTKİ ÇAYI

Yaz ayları yaklaşırken, kilo verme yöntemleri yeniden popülarite kazanıyor. Kilo verme sürecinde; metabolizma hızlandırmaya yardımcı olan besinlerin beraberinde, doğal bitki çaylarını da değerlendirebilirsiniz.

Her biri farklı özelliğe sahip bitki çaylarını, diyet programlarınıza ekleyerek bu süreci hızlandırmanız mümkün. Günlük egzersiz rutinleri, sağlıklı bir beslenme programı ve yararlı bitki çaylarından faydalanırsanız, kısa sürede hedeflediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

En Etkili Yağ Kalıcı Bitki Çayları

Yağ Yakan Bitki Çayları Arasında En Etkili 5 Çay;

  • Yeşil Çay…

Kilo vermeye yardımcı antioksidan özelliği ile bilinen yeşil çay, aynı zamanda sağlık açısından oldukça yararlıdır. Camellia sinensis ismiyle de bilinen yeşil çay; E vitamini, flavonid, epigallocatevhin gallete gibi pek çok içeriği ile yağ yakan çaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Dinlenirken bile kalori yakmaya yardımcı olan yeşil çay, metabolizma hızını da arttırması ile oldukça yararlı. Beyin fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasına destek olan yeşil çay, içerisinde kafein de bulundurduğu için kontrollü tüketilmesi gereken çaylar arasındadır. Bu nedenle, kalp çarpıntısı sorunu yaşayanlar için uygun bir seçenek olmayabilir.

Yeşil Çay
  • Beyaz Çay…

Uzakdoğu patenti ile dikkat çeken beyaz çay, kilo verdiren bitki çayları arasında ilk 5’in içerisinde yer alıyor. İçerisinde bulunan C vitamini, K vitamini ve polifenoller ile yağ yakımına yardımcı olan beyaz çay; bağışıklık sistemine de katkı sağladığı gibi kolestrol, hipertansiyon, kanser, cilt sağlığı gibi birçok alanda vücuda destek oluyor.

Özellikle kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği beyaz çay, ülkemizde yeşil çay kadar popüler olmasa da tercih edilen çaylar arasında bulunuyor. Kafein oranı da oldukça düşük miktarda olması, kullanıcı kitlesini genişletiyor. Yağ hücrelerini yok ettiği gibi, vücut yağlanmasını da engelliyor.

Beyaz Çay
  • Mate Çayı…

Son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz mate çayı, içerisinde bulunan mateine bileşeninden adını alıyor. Mateine ise metabolizma hızını arttırdığı gibi, vücut ısısını da arttırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor. Ayrıca mate çayı; tokluk hissinin uzun süre sürdürülebilmesini sağladığından, diyet yapanlar için oldukça cazip bir seçenek haline geliyor.

Oldukça zengin bir antioksidan yapısı olan mate çayı; Güney Amerika’da sindirim sisteminde oluşan rahatsızlıklar için bir ilaç gibi kullanılan yaygın bir çay türüdür. Yeşil çaya oranla içerisinde, %90 daha fazla antioksidan barındıran mate çayının, stres ve uykusuzluğu da iyi geldiği bilinmektedir.

Mate Çayı
  • Zencefil Çayı…

Metabolizma hızlandırıcı etkisi ile yağ yakımına yardımcı olan zencefil, toksinlerin de atılmasına destek oluyor. Birikmiş ödemi vücuttan hızlı bir şekilde atılmasını sağlayan zencefili, dilerseniz taze sıkılmış meyve sularınızın içerisine de ekleyerek kullanabilirsiniz.

Kalori yakımını hızlandıran ve vücut yağları ile savaşan zencefil çayı, kilo verme sürecinde düzenli kullanım ile gözle görülür sonuçlar ortaya koyabiliyor. Ayrıca sindirimi kolaylaştıran zencefil çayı, mide bulantısına da iyi geldiğinden sıklıkla tercih edilen çaylar arasında yer alıyor.

Zencefil Çayı
  • Biberiye Çayı…

Yağ yakan bitki çayları içerisinde bulunan biberiye, içerdiği antioksidanlar ile diyet yapanların gözde çaylarından biri. Sindirim sistemi üzerinde oluşturduğu olumlu etkilerin beraberinde, bağışıklık sistemini de destekleyen biberiye çayı; düşük kalorisi sayesinde diyet yapanlarında rahatlıkla kullanmasını sağlıyor.

Boşaltım sistemine de faydaları bulunduğundan, kilo verme sürecini hızlandıran biberiye çayı; farklı lezzetler arayanlar için sağlıklı bir alternatif… Demir, kalsiyum, fosfor bakımından oldukça zengin olmasının yanı sıra içerisinde bulundurduğu B1, B6, B12 gibi B grubu vitaminleri ile tam bir enerji deposu diyebiliriz.

Biberiye Çayı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir