EKSTRA KALORİ YAKMANIZ İÇİN 7 PRATİK YOL…

Vücudumuzun fit ve formda görünmesini sağlamak için besinler yolu ile alınan kalorinin, daha fazlasını yakmamız gerektiğini biliyoruz. Günlük yaşamanızda yapacağınız bazı değişikliklerin yanı sıra nasıl egzersiz yapmanız gerektiğini bilirseniz, çok daha fazla kalori harcamanız mümkün.

Yaşayabilmemiz için ihtiyaç duyulan enerji miktarını “kalori” olarak isimlendiriyoruz. Gün içerisinde yapılan her eylemde, fark edilmese de kalori harcamamıza neden oluyor. Ancak bir gün içerisinde aldığımız tüm kaloriyi, günlük eylemler ile yakmamız mümkün olmuyor.

Yetişkin bireylerin, günlük olarak ortalama 2000 kalori alması gerekiyor. Ancak 200 kalori harcamak istediğiniz bile yaklaşık olarak yarım saat boyunca, hafif tempolu koşu yapmamız gerektiğini düşünürsek, kalori harcamanın almaktan çok daha zor olduğunu fark edebiliriz.

Haftalık düzenli olarak uygulayacağınız spor ve egzersiz programlarınıza ek olarak, daha fazla kalori harcamaya yardımcı olacak bazı eylemleri de yapmaya özen göstermemiz gerekiyor. Gün içerisinde harcadığınız kalorilerin dışında, aldığınız kalori de azaltmanız durumunda kalori açığı meydana gelerek kilo vermeye de destek oluyor.

Daha Fazla Kalori Yakmak için 7 Alternatif;

1. İp Atlamak: Mevcut kilonuzu korumak ya da kilo vermek istiyorsanız, alınan ve verilen kalori miktarını takip etmeniz gerekiyor. Günlük aktivitelerin yanı sıra daha fazla kalori yakmaya ihtiyaç duyuyorsanız, önerebileceğimiz en pratik yollardan biri ip atlamak olacaktır. Sadece günde 7 dakikanızı ayırarak ip atladığınızda, 100 kalori harcıyorsunuz. Bilek ve dizlerinizde herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyorsa, zaman kaybetmeden ip atlamaya ve kalorilerden kurtulmaya başlayabilirsiniz.

2. Pinpon Oynamak: Olimpik ölçülerde ve profesyonel olarak oynamanız gerekmediğini hemen belirtelim. Gün içerisinde kendinize ayıracağınız 20 dakikada pinpon oynayarak; hem kafanızı dağıtabilir, hem de yaktığınız kaloriyi kısa sürede arttırabilirsiniz. 20 dakikalık bir pinpon oyunu ile 100 kalori yakabilirsiniz. Fiziksel olarak da el ve göz koordinasyonunuza destek olacak pinpon ile keyifli vakit geçirirken, kalori yakabilirsiniz.

3. Paten Kaymak: Gün içerisinde yaktığınız kalori miktarını arttırmanıza yardımcı olacak bir diğer önerimiz ise paten kaymak. Özgürlük, hız ve salt eğlence olarak tarif edebileceğimiz paten kaymak, aynı zamanda bireylerin özgüvenlerini de yükseltmelerine yardımcı olmaktadır. Yeni başlayanlardansanız günde yalnızca 10 dakika paten kayarak kadınsanız 100, erkekseniz 120 kalori harcamanız mümkündür.

4. Egzersiz Yapmak: 40-50 dakikalık uzun antrenmanlar için zaman ayıramayanlardansanız, günlük olarak düzenli bir şekilde yapacağınız, çok fazla zamanınızı almayacak bir egzersiz programı hazırlayabilirsiniz. Hem günlük yaktığınız kalori miktarını arttıracak, hem de vücudunuzun sıkılaşarak toparlanmasına yardımcı olacak bu önerimizi değerlendirebilirsiniz. 10-15 dakikalık yapacağınız egzersiz seanslarının sonuçlarını, ortalama 1 hafta içerisinde almaya başlayacağınızın da altını çizelim.

5. Koşuya Çıkmak: Hızlı ve pratik bir şekilde kalori yakmak isteyenler için koşuya çıkmak da oldukça yararlı bir alternatif. Durmadan koşmakta zorlanıyorsanız koşun, yürüyün ve tekrar koşun. Günlük ortalama 10 dakika koşu yapmanız, 100 kalori civarında fazladan kalori yakmanıza yardımcı oluyor. Dilerseniz koşu aksesuarlarını kullanarak da koşunuzu,  daha keyifli hale getirebilirsiniz.

6. Bahçeyle Uğraşmak: Evinizde kendinize ait bir bahçeniz olmasa da, bir çiçek köşesi hazırlayabilirsiniz. Bu alanda yalnızca çiçekleriniz ve ektiğiniz bitkiler olmalıdır. Elbette bahçeniz varsa, çok daha şanslısınız. Toprağı kazmak, fidan budamak, toprağı ekip biçmek ile geçireceğiniz 25 dakika sayesinde, 100 kalori harcayabileceğinizi söyleyelim.

7. Doğa Yürüyüşü Yapmak: Hem keyifli, hem de sağlıklı bir diğer seçenek ise doğa yürüyüşleridir. Gün içerisinde harcadığınız kalori miktarını arttırmak istiyorsanız, sırt çantanızı takarak hemen kendinizi doğaya bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Sporun en sevilen türü olan outdoor sporlarından biri olan doğa yürüyüşüne 15 dakika devam ettiğinizde, 100 kalori harcamış oluyorsunuz bile…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir