DUMBELL İLE VÜCUT GELİŞTİRME

Vücut geliştirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunan dumbell çalışmaları, kısa zamanda etkili sonuç almak için mükemmel bir yöntemdir. Özellikle omuz, göğüs, kol ve karın kaslarının aktif bir şekilde çalışmasına destek olarak daha hızlı gelişim sağlamaya yardımcı oluyor.

Kasların güçlenip, hacim kazanmasına yardımcı olan vücut gelişme çalışmaları için spor salonu dışında, evde de rahatlıkla egzersizler yapabilirsiniz. Kolayca temin edebileceğiniz birkaç vücut geliştirme ekipmanı ile istediğiniz her yerde çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Sadece dumbell kullanarak bile mükemmel sonuçlar elde edebileceğinizi belirtmek isteriz. Kendinize hazırlayacağınız etkili ve bilinçli hazırlanmış bir antrenman programı ile hedeflerinize adım adım yaklaşabilirsiniz.

Dumbell ile Göğüs Kası Egzersizleri;

Vücut geliştirmeye çalışan kişilerin, göğüs kası ile ilgili farklı talepleri olabiliyor. Üst kasları, yan göğüs kasları, göğüs lifleri gibi farklı alanlara etki edebilecek egzersizler uygulamak mümkün.

  1. Orta Göğüs Kası Geliştirme: Temel vücut geliştirme çalışmalarından olan göğüs bölgesini, dumbell yardımı ile geliştirebilirsiniz. Bununla beraber bench press, dumbell press ve cable press gibi çalışmalar ile de vücut gelişiminizi hızlandırabilirsiniz. Belirttiğimiz egzersizler özellikle orta göğüs kası geliştirmek için etkili çalışmalardır.
  2. Üst Göğüs Kası Geliştirme: Göğüs bölgenizde yapacağınız çalışmalar sonucunda, daha dolgun ve hacimli göğüs kasları beklentiniz varsa incline bench press, incline dumbell press ve hammer incline press gibi egzersiz çalışmalarını uygulamanızı tavsiye ediyoruz.
  3. Yan Göğüs Kası Geliştirme: Estetik olarak göğüse en yakışan yan göğüs kasları, pek çok kişi tarafından değerlendiriliyor. Doğru ve sıkı bir çalışma sonrasında, etkili ve güzel görünen göğüs kaslarına sahip olabilirsiniz. Dip for chest, decline dumbell fly ve cable cossover gibi yan göğüs kaslarında etkili olacak çalışmalar uygulayabilirsiniz.
  4. İç Göğüs Kası Egzersizleri: Belirgin göğüs kasları, göğüsleri ortadan ayıran ince bir çizgi, şekilli ve dolgun bir göğüs görünümü kazanmak için iç göğüs kaslarına yönelmeniz gerekiyor. Özellikle bu bölgelerin etkin bir şekilde çalışmasına neden olan pec deck ve dumbell squeeze press gibi egzersizler ile çalışmalar yapabilirsiniz.

Dumbell Antrenmanlarının Sağladığı Avantajlar;

  • Kuvvet Dengesizliklerini Yok Eder… Kollarınızda bulunan kas gruplarının tek taraflı çalıştırılmasına yardımcı olan dumbell egzersizleri, düzenli uygulanması durumunda kısa zamanda etkili sonuçlar almanızı sağlıyor. Ayrıca iki kolunuzun kas hacimleri arasında farklılık olması halinde, dumbell çalışma programınızı bunu dikkate alarak hazırlarsanız aradaki görsel değişikliği de yok edebilirsiniz.
  • Güvenli Çalışma Sağlar… Bar, ağırlık sehpası, bench press gibi birinin yardımına ihtiyaç duymayacağınız ve tehlike içermeyen bir çalışma yöntemi olduğundan, dumbell ile çalışmak çok daha güvenlidir. Ayrıca uygulama sırasında yanlış çalışma ihtimalinizin olmayacağından, içiniz rahat bir şekilde çalışabilirsiniz.
  • Yoğunluğu Kolayca Arttırabilirsiniz… Bar egzersizlerinde olduğu gibi tek başınıza çalışma yaparken, zorlanmazsınız. Dumbell kullandığınız antrenmanlarda özel teknikler uygulayabilir, ilerleyen zamanlarda istediğiniz gibi antrenman yoğunluğunu ve çalıştığınız ekipmanların ağırlıklarını arttırabilirsiniz.
  • Hareketlerinizi Kısıtlamaz… Sabit bir egzersiz aleti olmadığından dumbell çalışmaları yaparken, hareket özgürlüğünüzden fedakarlık etmek zorunda kalmazsınız. Hareket aralığını arttırabileceğiniz dumbell çalışmaları sayesinde kaslarınıza hacim kazandırabilir ve kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olabilirsiniz.
  • Sakatlanmaların Önüne Geçer… Dumbell çalışmaları güvenlidir ancak yaşanan olası problemlerin neredeyse tamamı dumbellerın sıralandığı raflar nedeniyle meydana gelmektedir. Bunun sebebi ise dumbellın tehlikeli olması değil, insanların dikkatsiz davranması olduğunun da vurgulamak isteriz.
  • Kolay Aktivasyon Sağlar… Vücut geliştirmek isteyenler için bir gereklilik olduğunu söyleyebileceğimiz dumbell antrenmanları, daha fazla kas lifini aktif bir şekilde çalıştırdığından, pek çok sporcu tarafından uygulanan bir çalışmadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir