DIŞARIDA ANTRENMAN YAPMANIN AVANTAJLARI

Düzenli spor yapmayı hayatınızın bir parçası haline getirmeniz, sağlığınız için oldukça önemli. Kış aylarında soğuk havaya aldırış etmeden spor yapmanın da pek çok avantajı bulunduğunu belirtelim. Spor salonunda kapalı kalmaktan hoşlanmayanlardansanız, doğanın tadını çıkartarak spor yapmanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Antrenmanların kalitesini arttıran bir etmen olan dışarıda antrenmanlar, doğru giyindiğiniz sürece sorun oluşturmayacak, aksine bol oksijen alarak yapacağınız çalışmalardan daha fazla verim alabileceksiniz. Doğada, sahil kenarında, ormanda ya da evinize yakın bir parkta antrenman yaparken yaratıcılığınızı kullanarak daha yararlı hale getirebilirsiniz.

Spor salonlarında kullandığınız makinelerin çalıştıramadığı pek çok kasınızı, doğal bir ortamda spor yaparken aktif hale getirebilirsiniz. Kas ve eklem sağlığını geliştirmeye destek olacak dışarıda antrenman fikri, pek çok birey tarafından benimsenmiş durumda. Hem beden, hem de zihin için yararlı olan bu alternatifin avantajlarını sizler için araştırdık.

Açık Havada Antrenman Yapmanın Faydaları;

  • Depresyonu Engeller… Dışarıda yapacağınız antrenmanlarda, kan basıncının daha fazla arttığını savunan pek çok görüşe göre daha fazla endorfin adı verilen mutluluk hormonu salgılanmasına neden olacağından depresyonu engellediği belirtiliyor. Açık havada yapacağınız antrenman sonrasında kendinizi daha zinde ve dingin hissedeceksiniz.
  • Enerji Seviyesini Yükseltir… Spor salonunda bulunan egzersiz aletlerinden hoşlanmıyor, kapalı ve kalabalık salonları cazip bulmuyorsanız, dışarıda antrenman yapmak mükemmel bir seçenek. Serotonin düzeyinin yükselmesine yardımcı olan açık hava sporları sayesinde, çalışmalarınıza daha fazla odaklanabilirsiniz. Hareket kabiliyetini kısıtlamayan, ultra esnek ve yüksek kalite ile tasarlanan kadın tayt modelleri ve erkek tayt modellerini tercih edebilirsiniz. Böylece dışarıda spor yaparken, performansınızın artmasını da sağlayabilirsiniz.
  • Ekonomiktir… Spor salonlarında aylık ya da yıllık üyelikler oluşturarak, bütçenizden hatırı sayılır meblağlar ayırmanıza gerek kalmayacaktır. Bütçenizi yormadan spor yapmak için de açık havada spor yapmayı tercih edebilirsiniz. Bir bank ya da kendi vücut ağırlığınızdan yararlanarak, oldukça verimli çalışmalar yapabilirsiniz. Uzun merdivenleri koşarak çıkabilir ya da kendinize yeni çalışmalar programlayabilirsiniz.
  • Sosyalleşmeyi Sağlar… Sporunuzu dışarıda aynı alanlarda yapmaya başladığınızda, sizinle aynı amacı güden yeni insanlar ile tanışabilirsiniz. Fiziksel hareketliliğinizi sağlarken hem sağlıklı kalabilir, hem de sosyalleşebilirsiniz. Kendi arkadaşlarınız ile grup antrenmanları planlayabilir, grup çalışmanın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Ortak hedefe yöneldiğiniz bireyler ile çalışmak, performansınızı ciddi anlamda arttıracaktır.
  • Daha Fazla Kalori Yaktırır… Açık hava koşu yaptığınızı düşünelim, sınırlar ve hız kontrolü tamamen size ait olacağından rüzgardan destek alarak, standart kondisyonunuzun üzerine çıkmanız muhtemeldir. Bir koşu bandında koşarken, mevcut koşullara ayak uydurmanız gerekir ancak açık havada koşu yapıyorsanız, daha fazla direnç gösterebilir ve kendi çalışma programınızı uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; bu alana özel teknolojiler ile tasarlanan koşu ayakkabılarınızı giyerek, ayak sağlığınızı korumak olmalıdır. Ekstra konfor sunan ayakkabılarınız ile daha uzun süre, yorulmadan sporunuzu yapabilirsiniz.
  • Yaşlanmayı Geciktirir… Açık havada, bol oksijen alarak yapacağınız günlük 30 dakikalık bir yürüyüş bile her zaman genç kalmanıza yardımcı olacaktır. Ciğer ve kalp sağlığınızı korumak için dışarıda yapacağınız antrenmanlarda, nefesinizi burundan almaya özen göstermelisiniz. Burundan alacağınızı nefesi, ağızdan vermeniz gerekiyor. Bunun sebebi ise ağızdan alınan havanın direkt olarak ciğerlere gitmesidir. Oysa burundan alınan soğuk hava birkaç derece ısıtılarak ciğerlere aktarılmaktadır. Sağlığınıza dikkat ederek yapacağınız sporlar sayesinde, yaşlanma etkilerini geciktirebilirsiniz.
  • Uyku Sorunlarını Çözer… Dışarıda yapacağınız antrenmanlar, daha fazla oksijen alımına neden olmaktadır. Ayrıca doğadaki engebeler ve zorlu zeminler sayesinde, daha fazla kas ve eklemin çalışmasına yardımcı olmaktadır. Açık hava da yaptığınız günlerde, gece daha rahat uykuya daldığınızı fark edeceksiniz. 30 dakika yapacağınız bir açık hava egzersizi dahi, daha rahat uykuya dalmanıza neden olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir