BEYNİNİZİ SES FREKANSLARI İLE RAHATLATIN…

Ses frekanslarının, beyin dalgaları üzerinde etkili olduğunu ve bilinç kontrolü sağlayabilmenize yardımcı olduğunu biliyor musunuz?

Ses titreşimleri, zihin ve beden üzerinde iyileştirici etkilere sahiptir. Özel olarak hazırlanan bazı frekanslar ile beynin odaklanma, rahatlama, uyku gibi durumlarda yaydığı titreşimler ile aynı titreşimleri yayması sağlanabiliyor.

Dünya genelinde sıklıkla kullanılan beyin frekans teknolojisi, ülkemizde de son dönemlerde popüler olmaya başlamıştır. Beyin frekans teknolojisi, fiziksel ve mental sorunların çözümlenmesi için kullanılmaktadır.

Frekanslar; sosyal ilişkilerinde sağlıklı bir iletişim kurulamaması, özgüven problemleri yaşanması, kendini ifade edememek, depresyona yatkınlık, başarısızlık, motivasyon azalması, konsantrasyon eksikliği, kronik yorgunluk, stres ile baş edememe, hiperaktivite, migren, kilo problemleri ve uykusuzluk gibi pek çok problemde kullanılmaktadır.

Binaural Ritimler ve Beyin Üzerindeki Etkileri;

Binaural (her iki kulaktan) ritimler olarak isimlendirilen bu özel frekanslı sesler, fiziksel ve zihinsel iyileşmenin sağlanması için gündelik yaşama adapte edilmelidir. İki kulağınıza kulaklık takarak bu ritimleri dinlediğiniz sırada, bir kulağınızda diğerinden farklı bir ton duyabilir ve aslında müzikte bulunmayan bir ritim algılayabilirsiniz.

Beyin dalgalarını etkileyen bu ritimler, sağlık sorunu yaşayan bireylerde dijital ilaç olarak kullanılabiliyor. 1839 yılında Heinrich Wilhelm tarafından keşfedilen bu ritim etkileri, dinlendiği süre boyunca beyin dalgalarını değiştirmeye yardımcı oluyor.

Uzun süreli hafıza üzerindeki etkileri araştırılan binaural ritimler ile ilgili yapılan bir çalışmada; iki farklı grup insana Beta (20Hz.) ve Teta (5Hz.) olmak üzere iki farklı ritimler dinletilmiştir. Katılımcılardan dinleme sırasında söylenen kelimeleri zihinlerinde tutmaları istenmiştir.

Kelimelerin hatırlanma sıraları ve süreleri her iki grupta da farklılık göstermiştir. Ayrıca bu deney sonucunda binaural ritimlerin kullanıldığı frekans doğrultusunda, uzun bellekte iyi ya da kötü etki bıraktığı da saptanmıştır. Deneklerin birçoğu bu esnada, trans ve hipnoza yakın bir his yaşadıklarını da belirtmişlerdir.

Beyinin Titreşim Boyutları Nelerdir?

  • Delta Frekansı: Uyku sırasında ortaya çıkan delta titreşimler, saniyede 4 dalgalanma meydana getirebiliyor. Uyuyan beyin olarak da isimlendirilen bu aşamada, 4 herz olarak en yavaş titreşen beyin dalgaları oluşuyor. Delta frekansı, derin bilince inmek için de kullanılmaktadır. Bilinçli olarak yapılan astral seyahatler de bu aşamada gerçekleştirilmektedir. Şuursuz beyin aksiyonlarına, bilinçli aklın karışması için erişme imkanı sunar.
  • Theta Frekansı: Uyku evresine girilirken meydana gelen 4-7 dalgalanma şeklinde oluşur ve bir önce bahsettiğimiz delta frekansından daha hızlı salınım yapıldığı aşamadır. Uyurgezer beyin olarak da bilinen bu aşamada, 5-6 herz titreşimler oluşuyor. Sıklıkla ve belirli bir düzende uygulandığında, uzun süreli unutulmuş belleklere ulaşmayı sağlar. Ayrıca stresten rahatlamaya geçmede de yararlı olduğu belirtilmektedir.
  • Alpha Frekansı: Ruh halini iyileştirdiği savunulan alpha frekansı, saniyede ortalama 10 kez salınım yapmaktadır. Özellikler bireylerin kendilerini rahat hissettiklerinde ortaya çıkmaktadır. Düzgün beyin dalgası olarak da bilinen alpha frekansı, 10 herz titreşimlerle oluşuyor. Problemlere çözüm bulmak, can alıcı fikirler sunmak ve düşünme kapasitesini yükseltmekte başarılıdır. Yaratıcılığımız ile imgeleme ya da görsel öğeler arasında bir geçiş meydana getirmektedir.
  • Beta Frekansı: Merkezi sinir sisteminin aktif olarak çalıştığı durumlarda, yüksek konsantrasyon gerektiği durumlarda beta frekansı kullanılır. Ortalama olarak saniyede 14-80 arasında bir sıklıktadır. İnsan aklını daha keskin bir hale getirmesinin beraberinde, odaklanmasına yardımcı olur. Örneğin beta durumunda, 15 frekansta okunan bir yazıyı, daha seri ve basit bir şekilde anlamanızı sağlayacaktır. Sınava hazırlanmak, konuşma ve iletişim kolaylığı için beta frekansı tercih edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir