Ağrı Kesen Doğal Yağlar

Vücudumuzda oluşan her ağrı için doğada bizlere sunulmuş pek çok nimet var. Her derde deva olan bitkilerden elde edilen doğal yağlar ile şifa bulmak mümkün. Haplar, antibiyotikler ve içeriği bilinmeyen kimyasal ürünler yerinde, bu doğal mucizeleri tercih etmek gerekiyor.

Vücutta hissedilen ağrı durumlarında, özel bitki yağları sayesinde sağlığınızı geri kazanabilirsiniz. Farklı yöntemler kullanılarak elde edilen bu doğal bitkisel yağlarını, hafif ağrı yaşanılan dönemlerde doktorunuzu da danışarak kullanabilirsiniz.

Ağrının bulunduğu bölgeye özel üretilen doğal yağlar, tamamen ya da geçici süreli olarak çözüm sağlayabilir. Farklı yağların içerisinde bulunan etkin maddeler sayesinde, kullanıldığı bölge üzerinde etkili olurlar. Düzenli kullanım ile günden güne ağrıların azaldığını fark edeceksiniz.

Ağrı Kesen Doğal Yağlar
Ağrı Kesen Doğal Yağlar

Ağrıyı Yok Eden Doğal Yağlar;

  1. Kekik Yağı: Bakterilere karşı güçlü bir savunma özelliği bulunan kekik yağı, kas ve eklem ağrılarına iyi gelen doğal bir çözümdür. Romatizma hastalıklarının oluşumunu engelleyen kekik yağı, kan akışını düzenlemektedir. Zeytinyağı ile karıştırılan kekik yağını özellikle ağrıyı hissettiğiniz bölge üzerinde kullanırsanız, kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz.
  2. Lavanta Yağı: Lavantanın sakinleştirici etkisi pek çok kişi tarafından bilinir. Lavanta yağı da, gün boyu yaşadığınız stres ve gerginliği yok etmede oldukça etkilidir. Özellikle uzmanlar yatacağınız odada gün boyu lavanta yağını bırakmanızı önerirler. Vücudunuzda meydana gelen tüm stres ve ağrıyı lavanta yağı ile yok edebilirsiniz.
  3. Papatya Yağı: Zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılmasın önerilen papatya yağını, ağrıyan bölgeye sürmeniz halinde doğal bir ilaç görevi görecektir. Papatya çayının bilinen gevşetici etkisi aynı şekilde papatya yağında da geçerlidir. Bu nedenle papatya yağı, kaslarda oluşan gerilme ağrılarını da ortadan kaldırır. Papatya yağı kullanımının gebelikte kullanılması önerilmemektedir. 1 yemek kaşığı zeytinyağı içerisinde birkaç damla papatya yağı damlatarak kullanabilirsiniz.
  4. Okaliptüs Yağı: Sıcak su içerisinde 5-10 damla kadar okaliptüs yağı damlatarak, başınızı havlu ile katarak solumaya devam ederseniz tüm baş ağırlarını geçirdiği gözlemlenmiştir. Beden üzerinde hem ferahlatıcı, hem de rahatlatıcı etkisi bulunan okaliptüs yağı, özellikle sinüzitten kaynaklı baş ağrılarının yok edilmesinde oldukça etkilidir.
Ağrıyı Yok Eden Doğal Yağlar
  1. Portakal Yağı: Özellikle vücutta oluşan kas ağrılarında kullanılması tavsiye edilen portakal yağı, stresten kaynaklı gerginlikleri de geçirmektedir. Zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılması önerilen portakal yağının, vücudumuz için birçok yararı olduğunu da belirtelim. 1 yemek kaşığı zeytinyağı içerisinde 6 damla portakal yağı damlatarak kullanabilirsiniz.
  2. Karanfil Yağı: Karanfil yağı da, karanfilin kendisi gibi etken maddeler içermektedir. Ağız kokusunu yok etmesi ile bilinen karanfil, yağ halindeyken diş ağrısına da iyi gelmektedir. Ağız bakım ve sağlığından olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlayan karanfili, aktar ya da büyük marketlerden de kolayca elde edebilirsiniz.
  3. Nane Yağı: Migren kaynaklı baş ağrılarında kullanılması tavsiye edilen nane yağı, stres, üzüntü gibi etkilerin yok olmasına yardımcı olur. Nane yağı ile baş ağrılarınıza son vermeniz mümkün. Parmağınıza süreceğiniz nane yağını burun ve dudak arasındaki bölgeye, kaş altı, şakak ya da ensenize sürmeniz halinde başa ağrılarınız kesilecektir. 1 kaşık zeytinyağına, 20 damla nane yağı yeterli olacaktır.
  4. Badem Yağı: Sindirim sisteminde bulunan bütün organların temizlenmesini sağlayan badem, yağ olarak vücuda sürüldüğünde ağrı kesme özelliği taşımaktadır. Özellikle mesane, baş ve böbrek ağrılarında kullanılması tavsiye edilen badem yağını tek başına ya da zeytinyağı ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca badem ve badem yağının cildi güzelleştirdiği ve nemlendirdiği de bilinmektedir.
Doğal Yağlar
Doğal Yağlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir