Açlığı Bastıran Sağlıklı Besinler

İdeal kilonuzu korumak ya da fazla kilolardan kurtulmak istiyorsanız, beslenme düzeninizde köklü değişimler yapmanızın zamanı gelmiş demektir. Sağlık ve dengeli beslenmek, fiziksel görümünüzü etkilediği gibi, bedensel sağlığınızı da olumlu yönde etkileyecektir.

Gün içerisinde fazla kalori alımından kaçınmak istiyorsanız, kendinize özel yapacağınız beslenme planında ara öğünlere de yer vermenizi tavsiye ediyoruz. Bu durumda devamlı çalışan metabolizmanız ve zamansız düşmeyecek olan kan şekeri değerlerine sahip olursunuz.

Bazı altın besinler vardır ki; düşük kalori cetveline sahip olmasının yanı sıra uzun süre tok tutma özelliğine de sahiptirler. İşte hayat kurtaran, açlık krizlerinizi bastıracak ve içerisinde lif bulunduran bu besinleri sizleri için araştırdık…

AÇLIĞI BASTIRAN SAĞLIKLI BESİNLER
Açlığı Bastıran Sağlıklı Besinler

Açlığı Yok Eden Kaliteli Yiyecekler;

1) Bitter Çikolata: Kulağa harika geliyor değil mi? Çikolata yiyerek tok kalmak mükemmel bir fikir. İçerisinde en az %70 kakao bulundurması şartıyla bitter çikolatayı, miktar konusuna dikkat ederek tüketebilirsiniz. Siyah çikolata olarak da bilinen bitter çikolata, sindirim sistemi üzerinde etkili olduğundan, tokluk hissi yaşamanıza yardımcı olacaktır.

2) Patates: Ülkemizde pek çok varyasyonu ile kullanılan patates, doğru şekilde pişirilirse oldukça sağlıklı bir besindir. İçerisinde nişasta bulundurduğundan ölçülü tüketmenizi tavsiye ettiğimiz patates, az miktarda yiyerek sizi uzun süre tok tutabilecek besinler arasında bulunuyor. Tabi bahsettiğimiz leziz bir patates kızartması değil.

3) Çavdar: Genellikle beslenme uzmanlarının da önerdiği çavdarı, ekmek olarak ya da evde kendiniz yapacağınız enfes bir poğaça olarak tüketebilirsiniz. Uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak yüksek lifli yapıya sahip olan çavdar, su emici özelliği ile de tercih edilmektedir.

4) Yeşil Çay: Ülkemizde en çok tüketilen bitki çaylarının başında yer alan yeşil çay, metabolizmayı hızlandırması ile bilinmektedir. Ancak çok bilinmeyen diğer bir özelliği de tokluk hissi vermesidir. Yiyecek bir şey bulamadıysanız, açlığınızı yeşil çay içerek bastırabilirsiniz.

5) Zencefil: İster çay halinde olsun, ister baharat olarak zencefil, size tokluk hissi kazandıracak besinler arasında yer alıyor. Sindirim sistemine etki ederek uzun süre tok kalmanıza destek olacak zencefil, Osmanlı döneminden bu yana kullanılan bir üründür.

6) Elma: İçerisinde bulunduğu yüksek lif oranı ile uzun süre tok kalmanızı sağlayacak bir diğer besin olan elmayı ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sindirim sistemini de desteklediğinden, tok kalmanızda oldukça etkilidir.

Açlığı Yok Eden Kaliteli Yiyecekler
Açlığı Yok Eden Kaliteli Yiyecekler

Açlığı Bastırmanın Diğer Yolları;

Açlığınızı bastırmak ve uzun süre tok kalabilmeniz için yapmanız gerekenleri maddeler halinde listeliyoruz. Çabuk acıkıyorsanız; yukarıda bahsettiğimiz besinleri tüketmenin yanı sıra bu hususlara da dikkat etmelisiniz.

• İçerisinde protein ve lif bulunduran sağlıklı besinlerden bir ara öğün oluşturun,
• Günlük içmeniz su miktarının dengelenmesini sağlamak ve açlık hissinizi bir süreliğine ertelemek istiyorsanız gün içerisinde bol bol su için,
• Kahvaltınızı sağlıklı ve kaliteli olan besinler yiyerek yapın ve asla bu öğünü atlamayın,
• İştah düzenleme özelliği olan uykunuzu yeterince aldığınızdan emin olun,
• Egzersiz yapmak açlık merkezinizi düzenlediğinden düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin,
• İştahınızı kesmenin ve açlık hissini bastırmanın en keyifli yollarından biri olarak gün içerisinde kahve tüketin,
• Beyin merkezinin aç ya da tok olduğunuzu daha sağlıklı olarak algılamasını sağlamak için yemek yerken televizyon seyretmek ya da çalışmak gibi dikkat dağıtıcılardan uzak durun,
• Akupunktur noktası olduğundan kulak memenizi sıkmanız, iştahınızın kesilmesini sağlamasının yanı sıra kolay kilo vermenize de yardımcı olur,
• Daha fazla tükürük üretmenizi sağladığından ve açlığınızı bastırma özelliği bulunduğundan dolayı acıktığınız zamanlarda şekersiz sakız çiğnemenizi tavsiye ediyoruz.

Açlığı Bastırmanın Diğer Yolları
Açlığı Bastırmanın Diğer Yolları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir